Neler Yeni

İşlemci çok mu sıcak ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
Herkese iyi forumlar dostlar. Ryzen 5 3600 6 çekirdekli işlemci kullanıyorum soğutucu olarak da DarkFlash DarkAir 120mm Kule Tipi soğutucu var termal macun yenilendi 1 2 ay önce. Yenilenmeden önce ısı değerleri gayet iyiydi yenilendikten sonra boşta 58 görüyor BİOS tan baktığım zaman. Biraz önce Amd AfterBurner ile oyunda ne kadar gördüğünü test ettim genel olarak 77 78 civarında seyrediyor ara ara 89 bandına çıkıp geri iniyor bu sıcaklıklar normal mi ? Değilse sizce neyden kaynaklanıyor
Edit: Dostlar tekrardan götürdüm yanında kontrolleri yaptık elini işlemcinin olduğu yere doğru götürdü ısı yok ancak uygulamalarda 55 60 bandında gösteriyordu BİOS güncellemesi yaptık 7 sürüm eskiydi güncel BİOS yaptıktan sonra da hala gösterge ile hissedilen sıcaklık farklı gösteriyordu. Çözemeyince geri aldım sizce neden böyle oluyor. Aldığım yerin online servisi ile görüştüm 100 derece olmadıgı sürece endişe etmeyin diyor. Abi kule tipi fan var diyorum kullanımınıza bağlı sıcaklık değişir diyor ne yapacağımı şaşırdım

Son düzenleme:

bzsu41

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Kerem
Herkese iyi forumlar dostlar. Ryzen 5 3600 6 çekirdekli işlemci kullanıyorum soğutucu olarak da DarkFlash DarkAir 120mm Kule Tipi soğutucu var termal macun yenilendi 1 2 ay önce. Yenilenmeden önce ısı değerleri gayet iyiydi yenilendikten sonra boşta 58 görüyor BİOS tan baktığım zaman. Biraz önce Amd AfterBurner ile oyunda ne kadar gördüğünü test ettim genel olarak 77 78 civarında seyrediyor ara ara 89 bandına çıkıp geri iniyor bu sıcaklıklar normal mi ? Değilse sizce neyden kaynaklanıyor
Hocam termal macun u dandik bir şey kullandıysanız iletkenliği az olduğundan olabilir boşta 58 derece Hayri alamet deyil

anjq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Mehmet
normal değil soğutucu montaj hatası veya termal macun kalın sürülmüş olabilir.

Ysuflix

80+ Gold
montaj hatası olası. hiçbi macunla bu sıcaklıklarda çalışmamalı.

FloxY | Arda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
212
İsim
Ahmet Arda Kıyavman
İşlemci tarafına bir daha bakın termal macunun yedirilmiş olmasına dikkat edin kalın değil sadece üstünü tamamen kapatacak şekilde olacak soğutucu düzgün taktığınzdan emin olun

Reav

80+ Silver
Bi hata var burda stok fanla bile 45 derece geçmemeli böyle çalışmamalı bir işlemci

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam termal macun u dandik bir şey kullandıysanız iletkenliği az olduğundan olabilir boşta 58 derece Hayri alamet deyil
bilgisayarcı sürdü hocam bilgim yok inşallah kabul eder 2 ay geçti
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci tarafına bir daha bakın termal macunun yedirilmiş olmasına dikkat edin kalın değil sadece üstünü tamamen kapatacak şekilde olacak soğutucu düzgün taktığınzdan emin olun
tekrar göstereyim

Kendim anlayabilir miyim kule tipi diye korkuyorum

Son düzenleme:

Ysuflix

80+ Gold

tekrar göstereyim

bi azcık oynatmaya çalış oynamaması taş gibi olması lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Berat Alatepe
Hocam konuyu güncelledim ama iyi mi yaptım bilemiyorum başka bir konu mu açsam ne düşünüyorsunuz

Bi hata var burda stok fanla bile 45 derece geçmemeli böyle çalışmamalı bir işlemci
Konuyu güncelledim kanka ne düşünüyorsun problem hakkında

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

tekrar göstereyim

Macun yerine şu macun diye satılan çimento rengi şeyi kullanıyorsa normal bence, diş macunu ısıyı ondan iyi iletiyor 😀

Top Bottom