Ozan GÜNER
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 318
- İsim
- Ozan GÜNER
- Bütçe
- 5
Merhabalar. Ryzen 5 3600x işlemciye sahibim ve son zamanlarda cyberpunk ck3 gibi oyunlarda 80 dereceleri görmeye başladım ( eskiden 70-72 dolaşırdı) boşta 65 leri görmeye başladığında voltaj değerleriyle oynama gereği duydum (eskiden hepsi otomatikti) ve görselde ki gibi rastgele deneye deneye bir değer buldum şuanda boşta 52 derece ve bahsettiğim oyunlarda 61-63 derece hiç ısınma göstermeden performans kaybı da yaşamadan (3.8 mhz den ki oda 3.8-4.1 arası sürekli değişiyordu 4.2 ye sabitledim performans artmış bile olabilir ) oyun oynamaya devam ediyorum. Bu doğrultuda sizlere sorularım şunlardır;
1. Bu işlemin sisteme herhangi bir zararı varmıdır.
2. Termal macun 3 yıldır değiştirmedim hangi macunu almalıyım
3. PC boştayken de 4.2 mhz de çalışmaya devam ediyor bu durum normal mi ( görev yöneticisi ve ryzen Master den bakıyorum)
4. Üst düzey oyun oynamıyorken veya sadece video izleme gibi işler yaparken bu değerleri tekrar değiştirmeli miyim ?
Şimdiden vakit ayırıp cevaplayanlara teşekkürler .
1. Bu işlemin sisteme herhangi bir zararı varmıdır.
2. Termal macun 3 yıldır değiştirmedim hangi macunu almalıyım
3. PC boştayken de 4.2 mhz de çalışmaya devam ediyor bu durum normal mi ( görev yöneticisi ve ryzen Master den bakıyorum)
4. Üst düzey oyun oynamıyorken veya sadece video izleme gibi işler yaparken bu değerleri tekrar değiştirmeli miyim ?
Şimdiden vakit ayırıp cevaplayanlara teşekkürler .