Arkadaşlar sistemi daha yeni aldım 1 gün oldu görev yöneticisinden işlemci ghz sine baktığım zaman 3.23-2.10-3.2-1.8 oluyor yani bu hız sabit değil ve bu değerler oyun oynamıyorken ki değerler normal midir ne yapmam lazım?
Normaldir. Sistem ihtiyacı olmadığı zaman (yük çok çok azken) hızını düşürür, amacı güç tasarrufudur. Oyunlarda vs sabit maksimum hızda çalışır zaten.Arkadaşlar sistemi daha yeni aldım 1 gün oldu görev yöneticisinden işlemci ghz sine baktığım zaman 3.23-2.10-3.2-1.8 oluyor yani bu hız sabit değil ve bu değerler oyun oynamıyorken ki değerler normal midir ne yapmam lazım?
Ama bu 3 ler 4 ler zaten işlemcinin maksimum hızı (i5 11400f) yani boştayken 1-2 hadi en fazla 2.5 arasında dolaşmasını beklerimNormaldir. Sistem ihtiyacı olmadığı zaman (yük çok çok azken) hızını düşürür, amacı güç tasarrufudur. Oyunlarda vs sabit maksimum hızda çalışır zaten.
En hafif bir yükte sistem yavaş kalmamak için maks hıza fırlıyor sistem tamamen boştayken yine düşüyor.Ama bu 3 ler 4 ler zaten işlemcinin maksimum hızı (i5 11400f) yani boştayken 1-2 hadi en fazla 2.5 arasında dolaşmasını beklerim
Teşekkür ederim.Evet dengeli modda. sizce bu ayarı oyun oyunuyoken vs. Yüksek performansa mı almalıyım yoksa dengeli de kalmalı mı?En hafif bir yükte sistem yavaş kalmamak için maks hıza fırlıyor sistem tamamen boştayken yine düşüyor.
Dediğin şeyi yapmak da mümkün büyük ihtimalle sistemin dengeli modda, güç tasarrufuna alırsan hız sistem çok yüke girmediği sürece maks hıza çıkmaz mesela. Maksimum performans ise hızı her zaman maksimumda tutar.
Sıcaklıkta bir problem olur mu sadece oyun veya yüksek işler yaparken mi açmalıyım?Yüksek Performansa alın sistemi.
Bir problem olmaz. Sürekli açık kalabilir.Sıcaklıkta bir problem olur mu sadece oyun veya yüksek işler yaparken mi açmalıyım?
Oyunda güç tasarrufuna bile alsan işlemci yüke gireceği için maks hızda çalışır. Bence dengeli modda kalabilir gerek yok.Teşekkür ederim.Evet dengeli modda. sizce bu ayarı oyun oyunuyoken vs. Yüksek performansa mı almalıyım yoksa dengeli de kalmalı mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sıcaklıkta bir problem olur mu sadece oyun veya yüksek işler yaparken mi açmalıyım?
siz yazınca aklıma takıldı yüksek performansla nihai performans modu arasında ne fark var biliyor musunuzYüksek Performansa alın sistemi.
Benim sistemde nihai performans neden yoksiz yazınca aklıma takıldı yüksek performansla nihai performans modu arasında ne fark var biliyor musunuz
Sorun olmaz ama bilgisayarı boşta bırakırsanız (oyun indirme gibi işler mesela) işlemci gereksiz yere daha fazla güç tüketecek. Size kalmış, ben oyunda güç tasarrufu ile yüksek performansın arasında bile bir fark görmedim.Sıcaklıkta bir problem olur mu sadece oyun veya yüksek işler yaparken mi açmalıyım?