Neler Yeni

Yeni topladığım sistemin işlemci sıcaklığı %100'e çıkıyor.

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem toplayalı 1 hafta oldu. Bilgisayarı sıfırdan kurulumu yaptıktan sonra rastgele Horizon - Zero Dawn Remastered oyununu yükledim ve 3-4 gün oynadım. Sonra MSI Center üzerinden işlemci sıcaklık değerine bir baktım bilgisayar boştayken 55-60 derece oyun oynarken 98-100 oluyor. TFT oynarken bile 100 dereceye sıcaklık göstergesi. Daha sonra ne denediysem düzelmedi bu değerler. Sıvı soğutucu kullanıyorum, tekrar söktüm taktım, soğutucu ile birlikte gönderilen termal macunu iyi değildir diye düşündüm "ARCTIC MX-6" termal macunu aldım onu sürdüm ancak değerler yine aynı. Daha sonra SpeedFan uygulamasını yükledim bir de oradan kontrol edeyim dedim. Sıcaklık değerlerinin Coretemp, MSI Center ve MSI Afterburner programlarında oyun oynarken 98-100 derece civarında gösterirken SpeedFan uygulamasında bilgisayar boştayken 20-30 derece civarında oyun sırasında 70-75 derece civarında gösterdiğini gördüm. Hangisine güvenmeliyim, ne yapmalıyım çok kararsız kaldım oyunu açarken bile tedirgin haldeyim.
-- Benim en çok kafamı karıştıran olay şu bilgisayar boştayken Coretemp üzerinden kontrol ediyorum 50 derece civarında (ki bu da mantıklı gelmiyor) Cinebench test için starta bastığım anda derece 50'den 98'e falan fırlıyor böyle bir sıcaklık artışı mantıklı gelmiyor. Sistemi teste bile koyamıyorum tedirgin olduğum için. Ayrıca işlemcinin sıcaklık koruması aktif halde 100 derece olması halinde kendini korumaya alması gerekmiyor mu? 3 gün oldu sadece tarayıcıyı açıyorum bilgisayarda yardımlarınızı bekliyorum.

MSI Center ve SpeedFan karşılaştırması ve Cinebench görsellerini yükledim

Anakart: MSI Z790 GAMING PLUS WIFI
İşlemci: Intel Core i5-13600KF
Ekran Karı: MSI GeForce RTX 4060 Ti Ventus 3X E 8G OC
Harddisk: Kingston NV3 SNV3S/1000G 1 TB
Sıvı soğutucu: Rampage DEEPLIGHT-120 68CFM 2000RPM 12cm
Ram: 32 GB

Arkadaşlar tekrar merhaba soğutucudan olduğuna şahsen ikna oldum, soğutucudan olmasa bile bu soğutucudan aşırı derecede soğudum o yüzden her türlü yenisini alacağım. Sistem donanımlarını yazmıştım zaten kasam da bu
İkinci kez soğutucuya para vereceğim için bir daha sorun olmaması için düzgün bir tane almak istiyorum bu yüzden danışmadan almak istemiyorum. Sıvı soğutucudan soğuduğum için kule tipi fan alasım var. Aklımda da şunlar var
-Dark Freezer x123 Duo
-Peerless Assassin
Yeteceğinden emin olsam dark marka olanı alacağım ama emin de olamıyorum 3. Kez soğutucuya para vermek istemiyorum. bu ikisi arasından veya önereceğiniz farklı bir soğutucuyu alacağım yardımlarınızı bekliyorum

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
Arkadaşlar tekrar merhaba soğutucudan olduğuna şahsen ikna oldum, soğutucudan olmasa bile bu soğutucudan aşırı derecede soğudum o yüzden her türlü yenisini alacağım. Sistem donanımlarını yazmıştım zaten kasam da bu
İkinci kez soğutucuya para vereceğim için bir daha sorun olmaması için düzgün bir tane almak istiyorum bu yüzden danışmadan almak istemiyorum. Sıvı soğutucudan soğuduğum için kule tipi fan alasım var. Aklımda da şunlar var
-Dark Freezer x123 Duo
-Peerless Assassin
Yeteceğinden emin olsam dark marka olanı alacağım ama emin de olamıyorum 3. Kez soğutucuya para vermek istemiyorum. bu ikisi arasından veya önereceğiniz farklı bir soğutucuyu alacağım yardımlarınızı bekliyorum
Hocam bütçe varsa Peerless Assasin çiçek gibidir yıllarca gider asla üzmez.Darkı bilemiyorum kötü değil ama yeter mi noktasında emin olamadım.13600k idi dimi sizin işlemci ?

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
Hocam bütçe varsa Peerless Assasin çiçek gibidir yıllarca gider asla üzmez.Darkı bilemiyorum kötü değil ama yeter mi noktasında emin olamadım.13600k idi dimi sizin işlemci ?
İşlemcim 13600KF

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
İşlemcim 13600KF
Yüksek güç tüketimi var hocam.Dediğim gibi Peerless Assasin çok tatlı olur.Ama sizi zorlayacaksa Darkın duo olanı da çift fanla fena olmayan bir performans gösterir diye düşünüyorum.Dediğim gibi Dark olan hakkında pek bilgim olmadığından net konuşamıyorum.

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
Yüksek güç tüketimi var hocam.Dediğim gibi Peerless Assasin çok tatlı olur.Ama sizi zorlayacaksa Darkın duo olanı da çift fanla fena olmayan bir performans gösterir diye düşünüyorum.Dediğim gibi Dark olan hakkında pek bilgim olmadığından net konuşamıyorum.
Sıvı soğutucudan iğrendim ama bu fiyatlara sıvı soğutucular da var bu konuda düşünceniz nedir acaba

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
Hocam peerless assasin benim kasaya uygun değil mi? Ben tam olarak çözümleyemedim de

Top Bottom