Neler Yeni

Çözüldü✓ Yeni topladığım sistemin işlemci sıcaklığı %100'e çıkıyor.

arifgngr11

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Arif güngör
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem toplayalı 1 hafta oldu. Bilgisayarı sıfırdan kurulumu yaptıktan sonra rastgele Horizon - Zero Dawn Remastered oyununu yükledim ve 3-4 gün oynadım. Sonra MSI Center üzerinden işlemci sıcaklık değerine bir baktım bilgisayar boştayken 55-60 derece oyun oynarken 98-100 oluyor. TFT oynarken bile 100 dereceye sıcaklık göstergesi. Daha sonra ne denediysem düzelmedi bu değerler. Sıvı soğutucu kullanıyorum, tekrar söktüm taktım, soğutucu ile birlikte gönderilen termal macunu iyi değildir diye düşündüm "ARCTIC MX-6" termal macunu aldım onu sürdüm ancak değerler yine aynı. Daha sonra SpeedFan uygulamasını yükledim bir de oradan kontrol edeyim dedim. Sıcaklık değerlerinin Coretemp, MSI Center ve MSI Afterburner programlarında oyun oynarken 98-100 derece civarında gösterirken SpeedFan uygulamasında bilgisayar boştayken 20-30 derece civarında oyun sırasında 70-75 derece civarında gösterdiğini gördüm. Hangisine güvenmeliyim, ne yapmalıyım çok kararsız kaldım oyunu açarken bile tedirgin haldeyim.
-- Benim en çok kafamı karıştıran olay şu bilgisayar boştayken Coretemp üzerinden kontrol ediyorum 50 derece civarında (ki bu da mantıklı gelmiyor) Cinebench test için starta bastığım anda derece 50'den 98'e falan fırlıyor böyle bir sıcaklık artışı mantıklı gelmiyor. Sistemi teste bile koyamıyorum tedirgin olduğum için. Ayrıca işlemcinin sıcaklık koruması aktif halde 100 derece olması halinde kendini korumaya alması gerekmiyor mu? 3 gün oldu sadece tarayıcıyı açıyorum bilgisayarda yardımlarınızı bekliyorum.

MSI Center ve SpeedFan karşılaştırması ve Cinebench görsellerini yükledim

Anakart: MSI Z790 GAMING PLUS WIFI
İşlemci: Intel Core i5-13600KF
Ekran Karı: MSI GeForce RTX 4060 Ti Ventus 3X E 8G OC
Harddisk: Kingston NV3 SNV3S/1000G 1 TB
Sıvı soğutucu: Rampage DEEPLIGHT-120 68CFM 2000RPM 12cm
Ram: 32 GB
Soğutucunun jelatinini çıkarmamış olabilirsiniz ona bir bakın isterseniz bloğun işlemci ile temas ettiği kısımda olur. Bir temassızlık vardır yoksa işlemciye üfleseniz bile daha iyi değerler almalısınız

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
a a
130w 100 derece korkunç değerler ama rampage gibi bir markanın kıytırık 120mm soğutucusu olduğu düşünülünce kulağa imkansız gelmiyor. Yukardaki arkadaşların dediği gibi çift kule bir soğutucuya geçmekle beraber işlemciye undervolt yapman en iyisi olur çünkü genelde stok ayarlar absürt derecede yüksek voltajlarda oluyor. Çok uğraşmak istemiyorsan biosundaki msi lite load özelliğini araştırıp onla halledebilirsin

İşlemcinin kendini korumaya alması durumu hakkında da zaten 100 dereceyi gördüğü için frekansını ve güç tüketimini kısıyor. Normal şartlar altında cinebench çalışıyorken 200+ watt tüketim görmen lazım

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Enes
Isı borusu direk etkileyici bir faktör yazmadım ama, aynı üretim malzemelerinde, aynı kalitede, aynı üreticide, aynı şartlarda üretilen iki ürün için ısı borusu evet direk etkileyici bir faktör olarak karşımıza çıkar. Aynı markanın 4 ısı borulu modelleri ile 6 borulu modelleri arasında kesinlikle direk sonucu etkileyen bir fark var. Bu demek değildir ki 6 ile 7 arasında fark yok. Sadece farkı pek hissedemiyorsun.

Atla deve olmadığını da söylemişim, azıcık daha sessiz demişim.
Daha serin olduğunu bilmediğini yazmışsın, bütün videolarda 1-2derece serin olduğunu görüyorsun.
200-300 lira fark ürünün tedariği ile ilgili yaşanan sıkıntılardan diye düşünüyorum yoksa ikisi de hemen hemen aynı fıyatlardaydı.
Edit: Aralarında 300₺ gibi bir fark hep olduysa, Peerless Assassin daha mantıklı tabi, sana katılıyorum, değmez.
Ürün ilk çıktığı zamanlarda ya da popülerleşmeye başladığı zamanlar bilemiyorum youtubeda videosu önüme düştüğünde bakmıştım aynı fiyata bulunabiliyordu.Talep gören mal pahalanıyor nasıl oluyorsa artık... Neyse hocam yanlışım olduysa affola.Açıkladığınız için de teşekkür ederim.

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Abdüselam Şenateş
Arkadaşlar tekrardan merhaba. Kule tipi soğutucu aldım sonuç görseldeki gibi. Önceki soğutucuya gelirsek öncelikle sıvı soğutucuya kolay kolay bulaşmam, ilk defa almıştım elimde patladı. 3-4 kez söküp takmama rağmen düzgün bir şekilde çalışmadı. Kesinlikle çözemediğim bir sorunu var çünkü arifgngr11 arkadaşın dediği gibi üflesem daha iyi sonuçlar almam lazım. Öncelikle garantiye göndereceğim bir baksınlar durumuna eğer bir sorun yok diye tekrar iade gelirse direkt çöp demektir. Yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum sıvı soğutucu 360mm olmadığı takdirde kule tipinden vazgeçilmemesi gerektiğini öğrendim. Araştırmalarım sonucunda şu an alınabilecek f/p ürünün Thermalright Phantom Spirit 120 S olduğunu düşündüğümden onu aldım. Peerless Assassin de alınabilirdi lakin Phantom indirimde olduğu için onu aldım. Yardımcı olan olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Emeğinize sağlık

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    106.8 KB · Hit: 10

Nixist

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Enes
Arkadaşlar tekrardan merhaba. Kule tipi soğutucu aldım sonuç görseldeki gibi. Önceki soğutucuya gelirsek öncelikle sıvı soğutucuya kolay kolay bulaşmam, ilk defa almıştım elimde patladı. 3-4 kez söküp takmama rağmen düzgün bir şekilde çalışmadı. Kesinlikle çözemediğim bir sorunu var çünkü arifgngr11 arkadaşın dediği gibi üflesem daha iyi sonuçlar almam lazım. Öncelikle garantiye göndereceğim bir baksınlar durumuna eğer bir sorun yok diye tekrar iade gelirse direkt çöp demektir. Yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum sıvı soğutucu 360mm olmadığı takdirde kule tipinden vazgeçilmemesi gerektiğini öğrendim. Araştırmalarım sonucunda şu an alınabilecek f/p ürünün Thermalright Phantom Spirit 120 S olduğunu düşündüğümden onu aldım. Peerless Assassin de alınabilirdi lakin Phantom indirimde olduğu için onu aldım. Yardımcı olan olmak isteyen herkese teşekkür ederim. Emeğinize sağlık
Hayırlı olsun hocam.

Top Bottom