Neler Yeni

Yeni topladığım sistemin işlemci sıcaklığı %100'e çıkıyor.

Xenovian

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
M.Rüzgar Özen
Haklı olabilirsin sistemi toplarken iade eder diye aldım lakin pişman oldum aldığıma. Ama yine de bu sıcaklık değerleri daha doğrusu artış hızı normal mi ?

Speedfan uygulaması gayet mantıklı sıcaklık değerleri gösteriyor. Bilgisayarın kendini korumaya almaması da aklımı kurcalıyor.

Şimdi test edip bildirimde bulunacağım.
Ucuza thermalrıght sogutucu alabılırsın.

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
hocam occt sonuçları doğrudur ben geçen stok fanı termal pad ile taktım o derecelere çıktı testte durdurdum. Sizden ricam sökün buraya fotoğraf atın işlemci ve üzerindeki macunu birde soğutucuyu ayrıca pompa ve fan kablosunu taktığınızdan emin olun.

Şimdi tekrardan söktüm ve taktım soğutucunun altındaki korumayı kaldırmışım, termal macunu ("ARCTIC MX-6") daha 2 gün önce sürdüm. Pompa kablosu pump fan 1 girişine, fan kablosu ise Sys Fan 1 girişine takılı. Onlarda da sorun yok gibi görünüyor

Bence soğutucudan olma ihtimali aşırı yüksek. Çünkü hem 120mm sıvı soğutmalar aşırı berbat soğutmaya sahip oluyor, hem de rampage sıvı soğutmalar çok dandik, ekstra olarak bu rampage'nin yaptığı en kötü sıvı soğutmalarından birisi. Kullandığın işlemci de giriş seviye değil zaten o yüzden en büyük ihtimalle soğutmadandır. Bir de 2 kez tekrar söküp takmışsınız doğru montaj yaptığınızı düşünüyorum o yüzden en mantıklısı benim dediğim
Mesaj otomatik birleştirildi:

şansına şuanda X123 Duo indirime girmiş. Sepette 600TL bence al

Hocam dediğinizde haklısınız gün içerisinde sipariş vereceğim umarım sorun çözülür. İkinci kez soğutucu alıyorum, daha kaliteli bir şey de önerebilir misin tekrardan elimde kalmasın uzun süreli bir şey alayım. Ancak şunu anlayamadım speedfan uygulamasında sıcaklık değerleri neden farklı görünüyor

quartle

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,895
İsim
1
o soğutucudan bişey beklemeyin o sistemi kaça topladınız ?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Şimdi tekrardan söktüm ve taktım soğutucunun altındaki korumayı kaldırmışım, termal macunu ("ARCTIC MX-6") daha 2 gün önce sürdüm. Pompa kablosu pump fan 1 girişine, fan kablosu ise Sys Fan 1 girişine takılı. Onlarda da sorun yok gibi görünüyor

Hocam dediğinizde haklısınız gün içerisinde sipariş vereceğim umarım sorun çözülür. İkinci kez soğutucu alıyorum, daha kaliteli bir şey de önerebilir misin tekrardan elimde kalmasın uzun süreli bir şey alayım. Ancak şunu anlayamadım speedfan uygulamasında sıcaklık değerleri neden farklı görünüyor
hocam bu soğutucuyu iade edin saçma markanın sıvı soğtucusu yerine dark x123 hava tipi tavsiye ederim bende sıvı alacaktım vazgeçip 400e aldım şuan inanılmaz memnunum stokta 81 max görürken bunda 66 max görüyorum occt ve diğer testlerde.

quartle

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,895
İsim
1

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
Test başlar başlamaz 90 dereceye fırladı sıcaklık, 30 saniye içinde 100 dereceyi buldu 43 saniye sonunda stopladım testi.

Soğutucudan kaynaklı olduğundan eminseniz şu an hemen sipariş vereyim gerçekten
Soğutucu kalitesinden olamaz.Başka bir sorun olmalı.Soğutucu fanlarının çalışıp çalışmadığını bi kontrol edin.

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Dark Freezer X123 Duo gayet kaliteli. Zaten kule tipi soğutmalar sıvı soğutmalardan çok daha uzun ömürlü ve sağlam oluyor, eğer doğru modeli alırsan.

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
hocam çok dengesiz kurmuşsunuz sistemi o fiyata kaliteli parçalarla 4070super sistem çıkardı

Hocam ne yaparsan hep daha iyisi olabiliyor ben bu kadar toplayabildim maalesef

Dark Freezer X123 Duo gayet kaliteli. Zaten kule tipi soğutmalar sıvı soğutmalardan çok daha uzun ömürlü ve sağlam oluyor, eğer doğru modeli alırsan.

Biraz daha bakayım gün içerisinde sipariş vereceğim illaki

Soğutucu kalitesinden olamaz.Başka bir sorun olmalı.Soğutucu fanlarının çalışıp çalışmadığını bi kontrol edin.
Tam olarak söylemek istediğim şey bu başka bir sorun olmalı ama çözemiyorum bir türlü. Kasada çıkış fanı hariç 3 önde 2 yukarıda olmak üzere 5 fan var. Üsttekilerin biri soğutucunun fanı hepsi de çalışıyor

Son düzenleme:

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
Hocam ne yaparsan hep daha iyisi olabiliyor ben bu kadar toplayabildim maalesef

Biraz daha bakayım gün içerisinde sipariş vereceğim illaki

Tam olarak söylemek istediğim şey bu başka bir sorun olmalı ama çözemiyorum bir türlü. Kasada çıkış fanı hariç 3 önde 2 yukarıda olmak üzere 5 fan var. Üsttekilerin biri soğutucunun fanı hepsi de çalışıyor
Hocam soğutucunuz 120mm sıvı soğutma mı ?

Mozasur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Abdüselam Şenateş
Yani hocam maalesef kötü bir tercih yapmışsınız.Ama yine de yük altına girdiği gibi 100 derece görmesi normal değil gibi.En azından bi 5 dk da olsa tutabilmeli.
SpeedFan uygulamasında sıcaklık değerleri gayet normal sebebini bir türlü çözemedim ben de. Farklı bir fan ile deneyeceğim sorunun soğutucu ile alakalı olup olmadığı hususunu tam olarak bir netleştirmek istiyorum sonrasında güncelleme yaparım, konuyu takibe alırsanız çok mutlu olurum

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,174
Üyeler
163,438
Son üye
yusufsenns
Top Bottom