Neler Yeni

İşlemci Hakkında

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat K
Öncelikle hayirli ramazanlar olsun 2 gun once bir sistem topladim baya uygun bir fiyata geldi ikinci el olarak lol oynarken en dusuk ayardada fps ayni en yuksek ayardada fps hemen hemen ayni sorun nedir acaba bi yardimci olabilir misiniz diger oyunlarda deneme şansim olmadi bi yardimci olursaniz sevinirim
Core temp uzerinden islemci sicakligina baktim lol girdikten sonra max 72 derece falan oluyor herseyi kapatip bosa birakinca 48 derecelere kadar dusuyor herhangi bir sıkıntı varmı ne yapmam gerek pek bir bilgim yok sora sora topladim yardimci olursaniz cok sevinirim.
asus g41
4 ram ddr3
Q8300
Hd6850 saphire cift fanli modeli
400 w psu
500 hdd
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle hayirli ramazanlar olsun 2 gun once bir sistem topladim baya uygun bir fiyata geldi ikinci el olarak lol oynarken en dusuk ayardada fps ayni en yuksek ayardada fps hemen hemen ayni sorun nedir acaba bi yardimci olabilir misiniz diger oyunlarda deneme şansim olmadi bi yardimci olursaniz sevinirim
Core temp uzerinden islemci sicakligina baktim lol girdikten sonra max 72 derece falan oluyor herseyi kapatip bosa birakinca 48 derecelere kadar dusuyor herhangi bir sıkıntı varmı ne yapmam gerek pek bir bilgim yok sora sora topladim yardimci olursaniz cok sevinirim.
Asus g41
4 RAM ddr3
Q8300
400 w PSU
500 HDD
Ekran kartı 6 pin girişli sıcaklık degerleri gayet normal dusuk bile hatta isinmiyor fazla onu arastirmalarim sonucu sıkıntısız oldugunu anladim

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
Asus g41
4 RAM ddr3
Q8300
400 w PSU
500 HDD

Ekran kartı 6 pin girişli sıcaklık degerleri gayet normal dusuk bile hatta isinmiyor fazla onu arastirmalarim sonucu sıkıntısız oldugunu anladim
işlemcin lol de verebileceği maksimum fps değerini veriyor (işlemci darboğazı) olabilir msi afterburner üzerinden kullanım yüzdelerini kontrol edebilirsin yada yanlış hatırlamıyorsam bazı oyunlar belirli fps nin üzerinde oynamaya devam edince sistemi en fazla X fps verebilir diye belirli fps nin üstüne çıkmıyor o yüzden de olabilir msi afterburner üzerinden kontrol ederek sonucu öğrenebilirsin

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci darboğazı diye bir şey duydum onu yasiyor olabilir miyim kontrol edecegim msi afterburner uzerinden

Sıcaklık hakkinda ne soyleyebilirsiniz normalmi

ernkrklc

80+
İşlemci darboğazı diye bir şey duydum onu yasiyor olabilir miyim kontrol edecegim MSI afterburner uzerinden

darboğaz olabilir aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum sıcaklık ve kullanım yüzdelerini bekliyorum dostum mafia 2 den bile 15-20 fps alıyorum işlemci kullanımı %100 ekran kartı kullanımı %30 eğer bu şekilde bir tablo varsa sende de büyük ihtimal darboğaz yapıyodur işlemcin ekran kartını yeteri kadar besleyemiyodur

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
İşlemci darboğazı diye bir şey duydum onu yasiyor olabilir miyim kontrol edecegim MSI afterburner uzerinden

termal macunun kurumuş olabilir değiştirirsen sıcaklığı 5 ila 10 derece daha azalabilir

darboğaz olabilir aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum sıcaklık ve kullanım yüzdelerini bekliyorum dostum mafia 2 den bile 15-20 fps alıyorum işlemci kullanımı %100 ekran kartı kullanımı %30 eğer bu şekilde bir tablo varsa sende de büyük ihtimal darboğaz yapıyodur işlemcin ekran kartını yeteri kadar besleyemiyodur
bende de benzer bir sorun vardı işlemciyi yükseltince geçti 2 çözümü var oynanabilir fps den 3 5 fps az sa oc kurtarabilir ama arada fazla fark varsa işlemcinin değişmesi gerekebilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Murat K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırım fark cok fazla var

Kart guclu diye 1 hafta arastirdim bunu buldum verimli kullanamiyorum işe bak kanka

ErnGnc

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Eren
Sanırım fark cok fazla var

Kart guclu diye 1 hafta arastirdim bunu buldum verimli kullanamiyorum işe bak kanka
aslında dengeli bir seçim yapmışsın ama online oyunlar daha çok işlemciye yükleniyor o yüzden böyle şeyler yaşanabiliyor

Top Bottom