İşlemci+işlemci soğutucu+ram önerisi

crowleyy1

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
20021
Arkadaşlar merhaba
Bu yıl sistem toplamaya başladım ve nerdeyse tamamı bitti sadece işlemci ram ve işlemci soğutucu kaldı güncel piyasa durumuna göre nasıl davranayım fiyatlar düşer diyorsanız bekleyebilirim veya güzel bi indirim varsa alabilirim
Aldığım ürünler
Gainward 5070ti
Msi b850 gaming plus wifi atx anakart
Msi mag pano 100r pz kasa
Samsun 990 pro 1tb ssd
Raijintek cratos 1000w gold atx 3.1 pcı 5.1 psu
Bütçem işlemcide 15 k soğutucu için 5k ram içinse hala belirlemedim fiyatlar çok arttı
Hava soğutucu düşünüyorum ama güzel bir sıvı soğutma da olur

İşlemci için 7800x3d veya 9700x
Soğutucu olarak arctic 3 pro 360mm vardı 5.3'e beyaz. Olmazsa phantom spirit veya peerles assassin hava soğutmalara bakabilirsiniz. Cube 360, le360 v2 (çok modeli var deepcoolun), thermalrightin falan sıvı soğutmaları da var, alternatif çok o konuda, bütçeye göre hareket edin bence.
Ramler maalesef inanılmaz arttı, uyguna bulursanız ikinci el bir şeyler denk getirmeye çalışın, 6000mhz cl30 veya 6400mhz cl32 olacak şekilde 2x16 ram alırsanız iyi olur.

Arkadaşlar merhaba
Bu yıl sistem toplamaya başladım ve nerdeyse tamamı bitti sadece işlemci ram ve işlemci soğutucu kaldı güncel piyasa durumuna göre nasıl davranayım fiyatlar düşer diyorsanız bekleyebilirim veya güzel bi indirim varsa alabilirim
Aldığım ürünler
Gainward 5070ti
Msi b850 gaming plus wifi atx anakart
Msi mag pano 100r pz kasa
Samsun 990 pro 1tb ssd
Raijintek cratos 1000w gold atx 3.1 pcı 5.1 psu
Bütçem işlemcide 15 k soğutucu için 5k ram içinse hala belirlemedim fiyatlar çok arttı
Hava soğutucu düşünüyorum ama güzel bir sıvı soğutma da olur
öncelikle sistemi 1080p mi 2k mı kullancaksınız
ve sadece oyun odaklı mı yoksa kurgu gibi iş vs yapıyor musunuz?

öncelikle sistemi 1080p mi 2k mı kullancaksınız
ve sadece oyun odaklı mı yoksa kurgu gibi iş vs yapıyor musunuz?
Hocam 2k monitörüm hazır oyun odaklı kullanıcam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci için 7800x3d veya 9700x
Soğutucu olarak arctic 3 pro 360mm vardı 5.3'e beyaz. Olmazsa phantom spirit veya peerles assassin hava soğutmalara bakabilirsiniz. Cube 360, le360 v2 (çok modeli var deepcoolun), thermalrightin falan sıvı soğutmaları da var, alternatif çok o konuda, bütçeye göre hareket edin bence.
Ramler maalesef inanılmaz arttı, uyguna bulursanız ikinci el bir şeyler denk getirmeye çalışın, 6000mhz cl30 veya 6400mhz cl32 olacak şekilde 2x16 ram alırsanız iyi olur.
Hocam ramleri ocak ayına kadar bekletebilirim taksitle alıyorum çünkü alacaklarımı hava soğutma olarak phantom spirit 120 evo düşünüyorum
Sıvı soğutma konusunda dediklerinize bakıcam

Hocam 2k monitörüm hazır oyun odaklı kullanıcam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ramleri ocak ayına kadar bekletebilirim taksitle alıyorum çünkü alacaklarımı hava soğutma olarak phantom spirit 120 evo düşünüyorum
Sıvı soğutma konusunda dediklerinize bakıcam
Oyun odaklı ise 7800x3d önerebilirim.
Ancak ben sadece oyun oynamam render tarzı is de yaparım diyor iseniz 9700x
9700x in avantajları 1-2 tık daha ucuz render tarzı şeylerde çok daha iyi ve 2k oyunda yer yer 7800x3d yi geçiyor
ama sadece oyun için ise 7800x3d daha avantajlı çünkü %1 low lar daha yüksek ama dünya fark yok arada
sonuç olarak 7800x3d gönül rahatlığı ile alabilirsiniz
Soğutma olarak estetik bir kaydın yok ise sağlam hava soğutmalar var phantom spirit güzel gayet

Oyun odaklı ise 7800x3d önerebilirim.
Ancak ben sadece oyun oynamam render tarzı is de yaparım diyor iseniz 9700x
9700x in avantajları 1-2 tık daha ucuz render tarzı şeylerde çok daha iyi ve 2k oyunda yer yer 7800x3d yi geçiyor
ama sadece oyun için ise 7800x3d daha avantajlı çünkü %1 low lar daha yüksek ama dünya fark yok arada
sonuç olarak 7800x3d gönül rahatlığı ile alabilirsiniz
Soğutma olarak estetik bir kaydın yok ise sağlam hava soğutmalar var phantom spirit güzel gayet
Hocam estetik sıkıntım yok ama hava soğutma alırsam kasaya ekstra fan almama gerek olur mu merak ediyorum ayrıca hocam gta rdr witcher tarzı oyunlar oynayacağım genelde sadece bunlardan sıkıldıkça arada bir cs2 oynarım 9700x yeter gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,262
Üyeler
184,290
Son üye
muhammet3737
Geri