Neler Yeni

İşlemci kendini 3.00 ghz'in üstüne kitletiyor

Nemix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Mete Kul
İşlemci kendini 3.00 ghz'in üstüne kitletiyor. Bilgisayarı ilk açtığımda normal kullanıyor ancak 2 saatlik kullanım sonrası kendini 3.00 ghz'in hatta 3.10 ghz'in üstüne kitletiyor ayarlarda altta göreceğin üzeredir. En düşük işlemci kullanımı %5 en yüksek %100 yardım edin lütfen...
1640965858037.png

BeKo'O

80+ Silver
İşlemler kısmına gelip en çok işlemci kullananları göstertip foto atar mısınız?

Nemix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Mete Kul
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1640966100189.png

Dediğim gibi yüksek hızda çalıştığı için işlemci kullanımıda yüksek nasıl indirebilirim?

BeKo'O

80+ Silver
İşlemcinizi zaten Google kullanıyor birtek, ayriyetten orada yüzde 60 yazdığında bakmayın o kadar fazla kullanılmıyor görev yöneticisi öyle fazla gösteriyor. Google çok aktif kullanıyorsanız normal, işlemciniz nedir?

Nemix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Mete Kul
İşlemcinizi zaten Google kullanıyor birtek, ayriyetten orada yüzde 60 yazdığında bakmayın o kadar fazla kullanılmıyor görev yöneticisi öyle fazla gösteriyor. Google çok aktif kullanıyorsanız normal, işlemciniz nedir?
i5 7400.

Şuan yeniden başlattım %2 kullanıyor bir sıkıntı var ve ghz de normal

BeKo'O

80+ Silver
zaten 4Core 4thread bir işlemci kullanıyorsunuz yani normal o kadar kullanımlar, işlemci frekansınız ise zaten 3-3.50gHz hızında olduğu için yine normal, Google zaten fazla işlemci-ram yediği için gayet normal, bir sıkıntı yok yani. Google'u daha az kullanmaya çalışın yada silin Opera GX , Microsoft Edge veya Brave kullanın daha iyi optimizasyonları var.

Nemix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Mete Kul
zaten 4Core 4thread bir işlemci kullanıyorsunuz yani normal o kadar kullanımlar, işlemci frekansınız ise zaten 3-3.50gHz hızında olduğu için yine normal, Google zaten fazla işlemci-ram yediği için gayet normal, bir sıkıntı yok yani. Google'u daha az kullanmaya çalışın yada silin Opera GX , Microsoft Edge veya Brave kullanın daha iyi optimizasyonları var.
Opera gx yükleyeceğim. ama dediğim gibi bence bu işte bir terslik var ben bu işe çok taktım ya

BeKo'O

80+ Silver
Opera gx yükleyeceğim. ama dediğim gibi bence bu işte bir terslik var ben bu işe çok taktım ya
Bu kadar takmanıza gerek yok, işlemciniz ve kullandığınız tarayıcı yüksek kullanıma zaten müsait yani normal bir durum

Nemix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Mete Kul
Bu kadar takmanıza gerek yok, işlemciniz ve kullandığınız tarayıcı yüksek kullanıma zaten müsait yani normal bir durum
Ya ama dediğim gibi yeniden başlatınca bu sorun ortadan kalkıyor anormal bir durum. Birde Günde 6 saat kullanıyorum desem 2 saatte bir oluyor bu sorun günde 4-5 defa yeniden başlatırsam ssd'ye zarar verir mi veya diğer şeylere?

BeKo'O

80+ Silver
Ya ama dediğim gibi yeniden başlatınca bu sorun ortadan kalkıyor anormal bir durum. Birde Günde 6 saat kullanıyorum desem 2 saatte bir oluyor bu sorun günde 4-5 defa yeniden başlatırsam ssd'ye zarar verir mi veya diğer şeylere?
Hocam siz diyorsunuz ki işlemciyi kullanan uygulama Google, ki fotoğrafta da öyle zaten, Google kapalı iken yüksek bir kullanım ise bana onun fotoğrafını atın. Şimdi benim anladığım; yeniden başlatıyorsunuz, Google'u açıyorsunuz, sonra yüksek işlemci kullanımı var diyorsunuz, e zaten Google chrome açık işlemci kullanılmayacakta ne olacak. Bir şeyler açık değil iken yüksek kullanım varsa tamam o zaman anormal olabilir, o zaman bir şey açık değilken ss alıp atın.

Nemix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Mete Kul
Hocam siz diyorsunuz ki işlemciyi kullanan uygulama Google, ki fotoğrafta da öyle zaten, Google kapalı iken yüksek bir kullanım ise bana onun fotoğrafını atın. Şimdi benim anladığım; yeniden başlatıyorsunuz, Google'u açıyorsunuz, sonra yüksek işlemci kullanımı var diyorsunuz, e zaten Google chrome açık işlemci kullanılmayacakta ne olacak. Bir şeyler açık değil iken yüksek kullanım varsa tamam o zaman anormal olabilir, o zaman bir şey açık değilken ss alıp atın.
Denedim google'ı felanda kapattım halen daha 3.20 ghz de çalışıyor inmiyordu ancak yeniden başlatınca bu sorun ortadan kalkıyor bende anlamış değilim bilgisayara format atsam düzelir mi sizce?

BeKo'O

80+ Silver
Hocam işlemci hızına bakmayı kesin artık, işlemci frekans aralığı ne ise o aralıkta çalışır sadece nadir durumlarda düşük frekanslara iner bana işlemci kullanımından bahsedin frekans hızından değil

Nemix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Mete Kul
1640971610296.png

Şuan yine sorun çıktı 3.20 ghz'in yukarsınıa çıkmıyor görev yöneticisi bu şekilde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,393
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom