samaras00
80+ Silver
Dahası
Merhaba arkadaaşlar ,
bu ilk incelemem olacak ve o kadar da profesyonel değilim. Birkaçgünlük deneyimimi paylaşayım istedim .
@Teykage
Aliexpresten aldım 2.1k ya vergi dahil. ilk indirim işlemiyor boşa uğraşmayın . 12 günde elime ulaştı .
tr.aliexpress.com
PAKET İÇERİĞİ :
1x klavye kit
1x type-c şarz aleti
1x 2.4 ghz usb alıcısı
1x switch/keycap sökme aparatı
1x kullanım kılavuzu
10x switch kit'e takılı geldi .
ÖZELLİKLERİ :
Windows - Mac- Android uyumluı
108 tuş ve arkadan aydınlatmalı
BT (5.0) -2.4GHZ-KABLO TRİMOD Kullanım
3000mah bataryası / 20 gün (RGB olmadan ~ ortalama 2 saat/gün / 7 gün (RGB ile ~ ortalama 2 saat/gün)
1,18 kg ağırlık
2 renk seçeneği mor ve beyaz
16 milyondan fazla renk (rgb)
5 pin hotswap
Mor ve Beyaz renk seçeneği
klavyenin görüntüsü ve sökülüş videosu . ben bilmediğim için uğraşmadım öyle kullanılıyorum .
KULLANIMI :
1- Kablo ile normal klavye gibi kullanabilirsiniz.
2- Kablosuz olarak .
2.1 - 2.4 GHZ usb alıcısı kullanarak.
2.2 B.T 5.0 ile . Bt açmak beni biraz uğraştırdı ama sonunda yaptım
B.T YAPILIŞI :
Switch ve Keycaps hali :
Elimde ggboy 90 tane switch vardı. Bu kiti sipariş verdiğimde akko v3 yellow 45 tane daha aldım .Yani 2 farklı switch kullandım. Belki ileride hepsini akko yaparım .
Keycaps olarak XDA profil keycaps almıştım onu kullandım. Ama bunlar baya yüksek bazen zorlanıyorum. Aklımda low profile puding keycaps var .Şimdilik böyle custom klavyeyi yaptım.
Diğer klavyemde ak820 pro . onunla biraz karşılaştırdım ve farkettiğim ilk şey ağırlıgı ve kullanılan plastik malzemesi oldu. mg108b daha kaliteli gibi hissettirdi ve baya da ağır .
https://hizliresim.com/7nz5cf7 (tamamlanmış hali )
switch sesi. ilk 15 saniye akko sonrası ggboy
DRİVER :
Gel gelelim driver'a . Zaten çogu akko klavyesi aynı driver'ı kullanıyor. Bilmeyen vardır belki ufak bir değineyim.
şu linkten en üsttekini indiriyoruz.
www.monsgeek.com
Driver'ı açtığımızda böyle bir ekran geliyor. Buradan tuşları ayarlayabiliyoruz.
FN AYARLARI :
Buradan Fn ayarlarını yönetiyorsunuz. Kısayollar ekleyip değiştirebiliyorsunuz. Kırmızı olanlar standart değiştirilemiyor.
MACRO AYARLARI :
Ben hiç yapmadım. O yüzden pek bir şey anlatamıyorum. Bilen zaten ayarlamasınıda bilir.
LED AYARLARI :
En beğendiğim kısım bu her klavyede
Buradan aydınlatmayı yönetiyorsunuz. Işık gücünü - şeklini - hızını vb.değiştirebiliyoruz. Ayrıca "CUSTOM" kısmından her tuşa istedğiniz renk ayarlayabiliyoruz.
Ayarlarımızı "SHARE" kısmından paylaşabiliyoruz. Aynı şekilde diğerlerinin paylaştıgı ayarlarıda seçebiliyoruz.
Avanatajları :
* Klavyede numpadsiz yapamıyorum diyenler için iyi bir seçenek
* Plastik olarak gerçekten kaliteli hissettiriyor.
* 5 pin hot swapple oldugu için 3 pinli switchlerde uyacaktır .
* 3 Modu sayesinde istediğiniz gibi kablolu - kablosuz - bt olarak kullanabilirsiniz.
* Mac uyumu ekstra olarak güzel bir seçenek
* Klavye 2 kez yükseltilebilir ve kaymayan ( zor kayıyor ) skatezlere sahip
* 16 milyondan fazla renk ile driver üzerinden istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
* Mor ve beyaz renk seçenekleri var.
* Kit olarak alındığı için istediğiniz switch ve keycaps ile kendi custom klavyenizi yapabilirsiniz.
Dezavantajları :
Öncelikle 3-4 aydır ak820 pro kullandıgım için daha çok karşılaştırma gibi olacak .
* Masada fazla yer kaplıyor.
* 1,18 kg ağırlıgını hissediyorsun.
* Metal knob ve tft screen yok. Gerçi o da olsa daha da fazla yer kaplar.
* 3000 mah bataryası 820pro ya göra düşük . Ben kablo ile kullandıgım için farketmiyor ama bunun bilincinde olun istedim.
* Türkçe karakterler yok. Çok farketmiyo ama benim için. Zaten kim tuşlara bakarak yazıyor ki
* % 75 klavye ve daha aşağısını kullanıyorsunuz büyük gibi geliyor.
* Son olarak fiyatı biraz tuzlu. Bunu alıp üstüne switch ve keycaps de almanız gerekiyor. Buda size en az 3k maliyet çıkarıyor .
TAVSİYE EDİYORMUYUM ?
Birkaç gün kullandım ve gerçekten güzel klavye .Kasa ve kullanılan malzemeler akko kalitesini gösteriyor.
Ama Şu XDA keycapslarim çok büyük geliyor. En kısa zamanda değiştireceğim.
Fiyat olarak biraz tuzlu . Sadece kit 2.1k , switch ve keycaps ile 3k en az .
Alma sebebim elimde keycaps ve switch vardı fazladan. Ondan almıştım. Ayrıca numlock olan klavyem olsun istedim. Numlocksuz bazen zorlanıyorum .
Eğer sizde custom ve numlocklu klavye istiyorsunuz aklınızda bulunması gereken bir kit.
bu ilk incelemem olacak ve o kadar da profesyonel değilim. Birkaçgünlük deneyimimi paylaşayım istedim .
@Teykage
Aliexpresten aldım 2.1k ya vergi dahil. ilk indirim işlemiyor boşa uğraşmayın . 12 günde elime ulaştı .

2236.54TRY |Akko MonsGeek MG108B mekanik klavye kiti tri mod RGB 5 Pin çalıÅırken deÄiÅtirilebilir USB tip c/2.4GHz/BT5.0 kablosuz oyun klavyesi| | - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
PAKET İÇERİĞİ :
1x klavye kit
1x type-c şarz aleti
1x 2.4 ghz usb alıcısı
1x switch/keycap sökme aparatı
1x kullanım kılavuzu
10x switch kit'e takılı geldi .
ÖZELLİKLERİ :
Windows - Mac- Android uyumluı
108 tuş ve arkadan aydınlatmalı
BT (5.0) -2.4GHZ-KABLO TRİMOD Kullanım
3000mah bataryası / 20 gün (RGB olmadan ~ ortalama 2 saat/gün / 7 gün (RGB ile ~ ortalama 2 saat/gün)
1,18 kg ağırlık
2 renk seçeneği mor ve beyaz
16 milyondan fazla renk (rgb)
5 pin hotswap
Mor ve Beyaz renk seçeneği
klavyenin görüntüsü ve sökülüş videosu . ben bilmediğim için uğraşmadım öyle kullanılıyorum .
KULLANIMI :
1- Kablo ile normal klavye gibi kullanabilirsiniz.
2- Kablosuz olarak .
2.1 - 2.4 GHZ usb alıcısı kullanarak.
2.2 B.T 5.0 ile . Bt açmak beni biraz uğraştırdı ama sonunda yaptım
B.T YAPILIŞI :
- Bluetooth Modunu Başlat:
- Fn + E/R/T tuşlarına kısa basarak başlayın . Bu eylem Bluetooth modunu etkinleştirir. E/R/T tuşlarının altında yavaş, ritmik bir LED'in yanıp söndüğünü gördüğünüzde bunu tanıyacaksınız.
- Bluetooth Eşleştirmeyi Etkinleştir:
- Şimdi Fn + E/R/T tuşlarını 3-5 saniye basılı tutun . Bu adım, E/R/T tuşlarının altındaki LED'in hızlı yanıp sönmesiyle gösterilen Bluetooth eşleştirme modunu etkinleştirir. Bu işlem sırasında daha iyi görünürlük için Fn + L tuşlarına basarak RGB aydınlatmayı kapatabilirsiniz.
- Klavyeyi bulun:
- PC'nizde veya telefonunuzda, Bluetooth ayarlarınızda "Bluetooth cihaz listesi ekle"ye gidin.
- Lütfen tüm Bluetooth klavyelerimizin BT5.0'ı desteklediğini ve BT3.0 ile geriye doğru uyumlu olduğunu unutmayın. Fn + E/R/T tuşlarına basarak eşleştirmeyi başlattığınızda iki seçenekle karşılaşacaksınız: “Model BT1/2/3” ve “Model BT3.0.”
- Cihazınız BT5.0'ı destekliyorsa, optimum uyumluluk için BT5.0'a karşılık gelen "Model BT1/2/3"ü seçin.
Switch ve Keycaps hali :
Elimde ggboy 90 tane switch vardı. Bu kiti sipariş verdiğimde akko v3 yellow 45 tane daha aldım .Yani 2 farklı switch kullandım. Belki ileride hepsini akko yaparım .
Keycaps olarak XDA profil keycaps almıştım onu kullandım. Ama bunlar baya yüksek bazen zorlanıyorum. Aklımda low profile puding keycaps var .Şimdilik böyle custom klavyeyi yaptım.
Diğer klavyemde ak820 pro . onunla biraz karşılaştırdım ve farkettiğim ilk şey ağırlıgı ve kullanılan plastik malzemesi oldu. mg108b daha kaliteli gibi hissettirdi ve baya da ağır .
switch sesi. ilk 15 saniye akko sonrası ggboy
DRİVER :
Gel gelelim driver'a . Zaten çogu akko klavyesi aynı driver'ı kullanıyor. Bilmeyen vardır belki ufak bir değineyim.
şu linkten en üsttekini indiriyoruz.
Download - MonsGeek
Download supporting software and plate files for MonsGeek mechanical keyboards.
Driver'ı açtığımızda böyle bir ekran geliyor. Buradan tuşları ayarlayabiliyoruz.
FN AYARLARI :
Buradan Fn ayarlarını yönetiyorsunuz. Kısayollar ekleyip değiştirebiliyorsunuz. Kırmızı olanlar standart değiştirilemiyor.
MACRO AYARLARI :
Ben hiç yapmadım. O yüzden pek bir şey anlatamıyorum. Bilen zaten ayarlamasınıda bilir.
LED AYARLARI :
En beğendiğim kısım bu her klavyede
Buradan aydınlatmayı yönetiyorsunuz. Işık gücünü - şeklini - hızını vb.değiştirebiliyoruz. Ayrıca "CUSTOM" kısmından her tuşa istedğiniz renk ayarlayabiliyoruz.
Ayarlarımızı "SHARE" kısmından paylaşabiliyoruz. Aynı şekilde diğerlerinin paylaştıgı ayarlarıda seçebiliyoruz.
Avanatajları :
* Klavyede numpadsiz yapamıyorum diyenler için iyi bir seçenek
* Plastik olarak gerçekten kaliteli hissettiriyor.
* 5 pin hot swapple oldugu için 3 pinli switchlerde uyacaktır .
* 3 Modu sayesinde istediğiniz gibi kablolu - kablosuz - bt olarak kullanabilirsiniz.
* Mac uyumu ekstra olarak güzel bir seçenek
* Klavye 2 kez yükseltilebilir ve kaymayan ( zor kayıyor ) skatezlere sahip
* 16 milyondan fazla renk ile driver üzerinden istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
* Mor ve beyaz renk seçenekleri var.
* Kit olarak alındığı için istediğiniz switch ve keycaps ile kendi custom klavyenizi yapabilirsiniz.
Dezavantajları :
Öncelikle 3-4 aydır ak820 pro kullandıgım için daha çok karşılaştırma gibi olacak .
* Masada fazla yer kaplıyor.
* 1,18 kg ağırlıgını hissediyorsun.
* Metal knob ve tft screen yok. Gerçi o da olsa daha da fazla yer kaplar.
* 3000 mah bataryası 820pro ya göra düşük . Ben kablo ile kullandıgım için farketmiyor ama bunun bilincinde olun istedim.
* Türkçe karakterler yok. Çok farketmiyo ama benim için. Zaten kim tuşlara bakarak yazıyor ki
* % 75 klavye ve daha aşağısını kullanıyorsunuz büyük gibi geliyor.
* Son olarak fiyatı biraz tuzlu. Bunu alıp üstüne switch ve keycaps de almanız gerekiyor. Buda size en az 3k maliyet çıkarıyor .
TAVSİYE EDİYORMUYUM ?
Birkaç gün kullandım ve gerçekten güzel klavye .Kasa ve kullanılan malzemeler akko kalitesini gösteriyor.
Ama Şu XDA keycapslarim çok büyük geliyor. En kısa zamanda değiştireceğim.
Fiyat olarak biraz tuzlu . Sadece kit 2.1k , switch ve keycaps ile 3k en az .
Alma sebebim elimde keycaps ve switch vardı fazladan. Ondan almıştım. Ayrıca numlock olan klavyem olsun istedim. Numlocksuz bazen zorlanıyorum .
Eğer sizde custom ve numlocklu klavye istiyorsunuz aklınızda bulunması gereken bir kit.