İşlemci Kullanımım Sürekli Değişiyor

Reaksiyon skoru
24
Merhaba Msi KAtana17 b13v laptobum var. İşlemci ve dahili ekran kartı kullanımım boşta bile sürekli değişiyor, msi app üzerinde işlemci sıcaklığım bile sürekli değişiyor. Kullanım genelde %1-25 arası, intel iris kullanımı %6-30 arası, sıcaklık da 42-66 arası değişiyor. Donanımsal bir şey olarak düşünüyorum. Bir de dünden beri videolarda ve oyunlarda işlemci kullanımı artığında donmalar yaşamaya başladım. Ne yapabilirim?
Edit işlemci 13700h. cpuz programında voltaj sürekli değişiyor görünüyor

Son düzenleme:
arka planda çalışan programlara bakabilirsiniz hocam kim ne kullanıyor ona göre yorum yapılabilir.

temizlenme vakti gelmiş olabilir içi fazla tozlanmışsa.
sıcaklık arttığı için güç kesiyordur büyük ihtimalle.
bide laptop altı soğutucu kullanıyormusun oda önemli

temizlenme vakti gelmiş olabilir içi fazla tozlanmışsa.
sıcaklık arttığı için güç kesiyordur büyük ihtimalle.
bide laptop altı soğutucu kullanıyormusun oda önemli
5-6 ay olmuştu hocam, daha önce kirliyken bile böyle davranmıyordu. soğutucu kullanmıyorum

Har şey olabilir. Buradan göremeyiz. Kendin bakacaksın, boş dayken ne çalışıyor. Görev yöneticisini izle ara sıra.

Görev yöneticisini izlemek hiç bir şey katmaz. Yeni nesil virüsler kendini gizleyebiliyor. Bir antivirüs taraması yapmanı öneririm.

IDLE mod % yüzdesini arttır yüksek performansta ise dengeliye al
hocam onu nasıl yapabilirim
Görev yöneticisini izlemek hiç bir şey katmaz. Yeni nesil virüsler kendini gizleyebiliyor. Bir antivirüs taraması yapmanı öneririm.
lisanslı norton 360 var, tam tarama yaptırdım virüs bulamadı. malwarebyte da bulamadı

hocam onu nasıl yapabilirim

lisanslı norton 360 var, tam tarama yaptırdım virüs bulamadı. malwarebyte da bulamadı
1770911972149.webp

Geri