İşlemci limitleme ile fps değişimi

Veloctyz

80+
Katılım
25 Ocak 2025
Mesajlar
106
Reaksiyon skoru
4
Selamlar PC elime ilk geldiğinde Ryzen 9 7845HX sınırlandırmadan teest edince 90derce çıkıyor ve 500FPS alıyorsdum şimdi 45W limitledim FPS 600 çıktı nasıl oldu bilmiyorum sıcaklıkda 80 derecelere düştü sizce bu ayar nasıl yapılamlı 45W sınır yeter mi daha düşürsem dah iyi olur mu yoksa eski halne mi getirmeliyim.
 
Soğutma cacıksa limit şart. Hangisi iyi performans veriyosa onda kalsın.
 
Soğutma cacıksa limit şart. Hangisi iyi performans veriyosa onda kalsın.
30 w limit ile 80-81 derece nasıl, limitsiz 90 çıkıyordu cihaz. İşlemcim R5 7535HS asus tuf a15
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
 
AMD kendi sitesinde bu işlemci için TDP değerini 55W olarak belirtmiş. Ancak 45W ile 75W arası özelleştirme yapılabileceğini söylemiş. Oyunlarda 45w çoğunlukla yetecektir ancak şahsen sıcaklıklar müsaade ediyorsa, shader yüklemesi ve anlık güç ihtiyaçlarında biraz daha verimli olması için, 55w limit koymayı tercih ederdim.

Buna ek olarak, işlemci ve ekran kartının soğutma bloğu ortak olduğu için, işlemciye biraz daha sıcaklık alanı tanımak adına ekran kartına undervolt yapardım. Böylece 45w ile değil 55w ile 80 derece kullanırdım.
 
Düşür nolcak kafana göre.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,800
Mesajlar
10,775,757
Üyeler
189,728
Son üye
Loresta
Geri
Top