işlemci oyunlarda arada 100 kullanıma çıkıyor

Reaksiyon skoru
17
merhaba arkadaşlarişlemcime bu gün termal macun uygulaması yaptım+ olarak kule tipi fantaktım bazen oyun oynarken 20 dk sonra falan anlık olarak 2-3 saniye 100 kullanıma çıkıyor sonra geri 60-70 arasında devam ediyor ve bu 1-2 saniyeliğine oyunda kasma veya takılmaya sebep oluyor %100 kullanıma çıktığında FPS 30-40 oluyor %65-80 arasına düşünce FPS düzeliyor neden kaynaklı olabilir sizce yardım lazım acil işlemcim i5 12400F ekran kartı RTX 3060 12 GB anakart asus b660m-k d4

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlarişlemcime bu gün termal macun uygulaması yaptım+ olarak kule tipi fantaktım bazen oyun oynarken 20 dk sonra falan anlık olarak 2-3 saniye 100 kullanıma çıkıyor sonra geri 60-70 arasında devam ediyor neden kaynaklı olabilir sizce yardım lazım acil işlemcim i5 12400F ekran kartı RTX 3060 12 GB anakart asus b660m-k d4
%100 kullanılması iyi bişey ama kafaya takma çok ne kadar isterse o kadar kullanıyor işte..

Hocam tam olarak %100 kullanım olunca fos 30-40 oluyor %65-80 arası olunca fos 100-120 arası
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Neden olabilir acaba kule tipi fan takarken elim anakartın arkasına çarpmıştı ondan bir sorun olabilir mi acaba
Darboğaz yapıyordur belki ? Ekran kartı kullanımına baktın mı ?

İşlemci %100 kullanıma gelince ekran kartı kullanım düşmüştü yanlış hatırlamıyorsam sonra yine yükseldi işlemeci düstü ve stabil hale geldi yaklaşık 1-2 saniyede oluyor bu islem

Rtx 3060 ile İ5 12400F darboğaz yapacagını düşünmüyorum

Ekran kartına undervolt yapmıştım yaklaşık 1-2 hafta önce ondan kaynaklanıyor olabilir mi acaba ne dersiniz ?

Geri