Neler Yeni

İşlemci Pini Yanık Anakart Çalışır Mı?

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ozan
1685394239175.png

Fotoğrafta gözüküyor sağ üste doğru bir kaç pin kararmış fakat yamukluk vs yok.
Sorum başlıkta olduğu gibi başka işlemci taksam çalışır mı ya da o işlemciyi de mi yakar?
Ayrıca bilen biri sağlam anakarta start verilince neden işlemciyi yakacağını söyler mi?

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Alıntıyı görüntüle
Sorum başlıkta olduğu gibi başka işlemci taksam çalışır mı ya da o işlemciyi de mi yakar?
Ayrıca bilen biri sağlam anakarta start verilince neden işlemciyi yakacağını söyler mi?
kısa devre iki pin sanırım birbirine temas etmiş. çalışacağını hiç düşünmüyorum. işlemcini riske atma bence yada atıyorsan ucuz cpu ile dene.

Zorexe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Hüseyin Gürbüz
Alıntıyı görüntüle
açilsa bile sorunlar olur kapanir açilir falan

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
İşlemcini de riske atmış olursun

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ozan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kısa devre iki pin sanırım birbirine temas etmiş. çalışacağını hiç düşünmüyorum. işlemcini riske atma bence yada atıyorsan ucuz cpu ile dene.
Çalıştığına emin olduğum bir anakart. Satmıştım alan arkadaş işlemcimi yaktı dedi. İade alacağım mecbur. Acaba kullanılabilir mi diye merak ettim. Elektronik bilgim yok ama sonuçta sadece bir kaç pin kararmış, fakat dediğiniz gibi hurda fiyatına satayım en iyisi.

Peki bunun sebepleri ne olabilir fikriniz var mı?
Dediğim gibi çalıştığına eminim 2 hafta kadar oyun oynayıp kullandım.

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Çalıştığına emin olduğum bir anakart. Satmıştım alan arkadaş işlemcimi yaktı dedi. İade alacağım mecbur. Acaba kullanılabilir mi diye merak ettim. Elektronik bilgim yok ama sonuçta sadece bir kaç pin kararmış, fakat dediğiniz gibi hurda fiyatına satayım en iyisi.

Büyük ihtimal takarken kendisi mahvetmiştir

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf

işlemci takılırken büyük ihtimal temas etmiş. çok oluyor bu işlemciyi elinden soketin üstüne düşüren mi dersin, tozunu alayım derken pinlere takan mı dersin varda var.

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ozan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Büyük ihtimal takarken kendisi mahvetmiştir
O durumda pinler yamulmaz mı? Sonuçta yanlış nasıl takılabilir ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemci takılırken büyük ihtimal temas etmiş. çok oluyor bu işlemciyi elinden soketin üstüne düşüren mi dersin, tozunu alayım derken pinlere takan mı dersin varda var.
Bir daha alacak kişi gelsin test edip alsın. Bana da ders oldu. Durup dururken 700'lük oldum :/

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
O durumda pinler yamulmaz mı? Sonuçta yanlış nasıl takılabilir ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir daha alacak kişi gelsin test edip alsın. Bana da ders oldu. Durup dururken 700'lük oldum :/
geçmiş olsun. anakart satarken bende ikinci elde Param Güvende falan istiyorlar göndermiyorum. gelemiyorsada çevresinde bulup alsın satın alanlar baya baya mağduru oynamayı biliyor senin benim gibi satanlar böyle kafa gol oluyor.

Top Bottom