Yardım İşlemci Sıcaklığı Artışı: Sebepler ve Öneriler

lbehzat

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba, iyi forumlar.

Mafia Definitive Edition'ı hem yüksek hem de orta ayarlarda oynuyorum fakat işlemcim 80 derece ve üstlerine kadar çıkıyor.

Bunun 3 nedenden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum

- CPU darboğaz yapıyor olabilir bu da CPU'nun yüksek derecede kullanılmasına neden oluyor yüksek derecede kullanılması da CPU sıcaklığını arttırıyordur.
- Akdeniz bölgesinde yaşıyorum havalar bildiğiniz üzere normal sıcaklıkların üzerinde seyrediyor soğutucu olarak da stok soğutucu var yetmiyor olabilir.
- Termal macundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum fakat cihaz 6-7 aylık ondan olacağını düşünmüyorum.

CPU kullanımına Görev Yöneticisinden baktığımda %100 kullanıyor, NVIDIA'nın istatistik bölümünden baktığımda CPU kullanımı %40-50'lerde.
Sizce bu durum neyden kaynaklı olabilir ?
GPU: RTX4060
CPU: İ313100F

Ekler

• CoreTemp-Scr.webp
    CoreTemp-Scr.webp
    25.4 KB · Hit: 17
Son düzenleme:
kışın full stress testinde 68 derece gören işlemcim şuan 85 görüyor 7500f işlemcim ve phantom spirit gibi güçlü soğutucum olmasına rağmen bence normal bu havalarda

Merhaba, iyi forumlar.

Mafia Definitive Edition'ı hem yüksek hem de orta ayarlarda oynuyorum fakat işlemcim 80 derece ve üstlerine kadar çıkıyor.

Bunun 3 nedenden dolayı kaynaklandığını düşünüyorum

- CPU darboğaz yapıyor olabilir bu da CPU'nun yüksek derecede kullanılmasına neden oluyor yüksek derecede kullanılması da CPU sıcaklığını arttırıyordur.
- Akdeniz bölgesinde yaşıyorum havalar bildiğiniz üzere normal sıcaklıkların üzerinde seyrediyor soğutucu olarak da stok soğutucu var yetmiyor olabilir.
- Termal macundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum fakat cihaz 6-7 aylık ondan olacağını düşünmüyorum.

CPU kullanımına Görev Yöneticisinden baktığımda %100 kullanıyor, NVIDIA'nın istatistik bölümünden baktığımda CPU kullanımı %40-50'lerde.
Sizce bu durum neyden kaynaklı olabilir ?
GPU: RTX4060
CPU: İ313100F
Gayet normal bir değer bazı şeyleri paylaşmışsın ama en önemli şeyleri paylaşmamışsın

Kasa Türü : Mesh, Akvaryum?
İşlemci Soğutucu : Kule Tipi, Sıvı Soğutma?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,297
Üyeler
184,917
Son üye
erdo62
Geri