Neler Yeni

Yardım İşlemci sıcaklığı iyi mi?

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Merhaba arkadaşlar. D.A sistem 2'yi colermaster MA410P hava soğutucu özelleştirmesi ile aldım.
Fanı ben kendim monte ettim ancak yanlışlıkla kasanın(Corsair spec-delta) üst toz filtresine yani yukarıya bakacak şekilde monte etmiştim. Daha sonra bunun yanlış olduğunu öğrenince hemen akşamına fanı ön panele bakacak şekilde söküp tekrar taktım. Bu esnada termal macun yenilemedim çünkü zaten sabah sürmüştüm.
Dün cinebenck testi yaptığımda Max 80 dereceyi gördüm. Sizce bu değer normal mi yoksa herhangi bir terslik var gibi mi? Değiştirmem gereken bir şey var mı?
Ben bu sistem ile yayın ve render yapmayı planlıyorum

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İstersen termal macun değiştirebilirsin, Arctic MX-4 2019 Edition öneririm. Fan hızlarını BIOS'tan ayarlayabilirsin istersen ama ses artışı olacaktır.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İstersen termal macun değiştirebilirsin, Arctic MX-4 2019 Edition öneririm. Fan hızlarını BIOS'tan ayarlayabilirsin istersen ama ses artışı olacaktır.
80 derece yetmez mi yani termal macun master çıkmıştı fan kutusundan onu sürmüştüm daha olduğu gibi duruyordu. Bir de termal macun kaç derece fark ettirir ki ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
80 derece yetmez mi yani termal macun master çıkmıştı fan kutusundan onu sürmüştüm daha olduğu gibi duruyordu. Bir de termal macun kaç derece fark ettirir ki ?
Maksimum 80 derece bence normal ama o soğutucuyla daha düşük olmasını beklerdim. Stok soğutucudan 10-15 derece daha iyi soğutuyor işte. Termal macunun kalitesine bağlı o. Sen gidip markasız, merdiven altı bir macun alırsan sıcaklıklar daha da yükselir.

ProVodKa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Görkem Öztürk
aynı soğutuc bende var ve aynı işlemci, hemde küçük olanından ona ragmen boşta 50-60 derece arası gta V e girince fln 65-75 arası oynuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Maksimum 80 derece bence normal ama o soğutucuyla daha düşük olmasını beklerdim. Stok soğutucudan 10-15 derece daha iyi soğutuyor işte. Termal macunun kalitesine bağlı o. Sen gidip markasız, merdiven altı bir macun alırsan sıcaklıklar daha da yükselir.
cooler master soğutucu içinden kendi kaliteli bir thermal macunu çıkıyor zaten.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aynı soğutuc bende var ve aynı işlemci, hemde küçük olanından ona ragmen boşta 50-60 derece arası gta V e girince fln 65-75 arası oynuyor.

Hocam kasa içi resim atabilir misiniz? Fanı ne şekilde monte ettiniz? Bir de ben neden bu kadar yüksek alıyor olabilirim ?

Siz yük testi yaptınız mı ? Onda kaç çıktı?

ProVodKa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Görkem Öztürk
Hocam kasa içi resim atabilir misiniz? Fanı ne şekilde monte ettiniz? Bir de ben neden bu kadar yüksek alıyor olabilirim ?

Siz yük testi yaptınız mı ? Onda kaç çıktı?
77 derce çıktı. işlemci fanı öndeki fanlara bakılı takılması lazım, zaten ters takma durumun yok, kablolar alttan geçicek.

kubi07

80+
Soğutucuyu bir kez yerinden çıkartırsan macunuda değiştirmek zorundasın.
Macunun içine hava giriyor işe yaramıyor macun.

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
77 derce çıktı. işlemci fanı öndeki fanlara bakılı takılması lazım, zaten ters takma durumun yok, kablolar alttan geçicek.
Ben ilk başta yukarıya bakacak şekilde takmıştım 😅

Soğutucuyu bir kez yerinden çıkartırsan macunuda değiştirmek zorundasın.
Macunun içine hava giriyor işe yaramıyor macun.
Hmm. O zaman bu şekilde kullanmam zararlı mı olur ?

kubi07

80+
Ben ilk başta yukarıya bakacak şekilde takmıştım 😅

Hmm. O zaman bu şekilde kullanmam zararlı mı olur ?
Zararlı olmaz 77 derecede iyi ama o soğutucu işlemciyi 60-65de çalıştırabilecekken siz 77 de çalıştırıyorsunuz.
Yani düşün 220 km/s hız yapan araban var yol dümdüz kimse yok ,cezada yemeyeceksin ama sen 80 le gidiyorsun :D
Aynı yakıtı yakacak olsan 220 ile gitmezmiydin ?

TeacherZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
413
İsim
Z
Zararlı olmaz 77 derecede iyi ama o soğutucu işlemciyi 60-65de çalıştırabilecekken siz 77 de çalıştırıyorsunuz.
Yani düşün 220 km/s hız yapan araban var yol dümdüz kimse yok ,cezada yemeyeceksin ama sen 80 le gidiyorsun :D
Aynı yakıtı yakacak olsan 220 ile gitmezmiydin ?
Haklısınız 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,031,419
Üyeler
163,493
Son üye