Neler Yeni

İşlemci sıcaklığı ve kullanımı

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barnabil
İyi günler, cihazımda her hangi bir oyun oynarken GPU sıcaklığı 90 derece CPU sıcaklığı 96 dereceye kadar çıkıyor, en düşük oyunda bile böyle sıcaklıklara çıkabiliyor.
Real Temp programına baktığım zaman en yüksek sıcaklık 82 C olarak gözüküyor, sensor testi yaptığım zaman core 0 ve core 1 gözüküyor, ama 2 ve 3 gözükmüyor.
Genelde oynadığım oyun GameLoop emülatöründen PUBG Mobile, 60 üstü FPS alıyorum ama çatışmaya girdiğim zaman bir anda cihaz kasıyor.
PUBG Lite oyna diyeceksiniz onu da oynuyorum bunu da oynuyorum, genelde PUBG Mobile'ı akrabalarla, arkadaşlara oynuyorum.
Ayriyete oyun oynarken ping'im çok güzel, tam güzel bir tane arkadaş buldum onunla güzel bir şekilde oynayacam diyorum, ping çıkıyor anlamadım bu işi.
Bu sorun için önerebileceğiniz bir çözüm yolu var mı? (cihaz ayarlarından)

Oyun: GameLoop - PUBG Mobile, en son çıkan beta sürümünü oynuyorum, orijinal sürüm ile beta sürüm arasından yaklaşık olarak 20 FPS farkı var.
Cihaz: Asus X555LN

Avolay

80+ Gold
İyi günler, cihazımda her hangi bir oyun oynarken GPU sıcaklığı 90 derece CPU sıcaklığı 96 dereceye kadar çıkıyor, en düşük oyunda bile böyle sıcaklıklara çıkabiliyor.
Real Temp programına baktığım zaman en yüksek sıcaklık 82 C olarak gözüküyor, sensor testi yaptığım zaman core 0 ve core 1 gözüküyor, ama 2 ve 3 gözükmüyor.
Genelde oynadığım oyun GameLoop emülatöründen PUBG Mobile, 60 üstü FPS alıyorum ama çatışmaya girdiğim zaman bir anda cihaz kasıyor.
PUBG Lite oyna diyeceksiniz onu da oynuyorum bunu da oynuyorum, genelde PUBG Mobile'ı akrabalarla, arkadaşlara oynuyorum.
Ayriyete oyun oynarken ping'im çok güzel, tam güzel bir tane arkadaş buldum onunla güzel bir şekilde oynayacam diyorum, ping çıkıyor anlamadım bu işi.

Oyun: GameLoop - PUBG Mobile, en son çıkan beta sürümünü oynuyorum, orijinal sürüm ile beta sürüm arasından yaklaşık olarak 20 FPS farkı var.
Termal macun ve temizlenme zamanı gelmiş

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barnabil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Termal macun ve temizlenme zamanı gelmiş
Onu yapacağım başka önerebileceğiniz bir ayar var mı?
Mesela yukarda da belirttiğim gibi core 2 ve 3 gözükmüyor, nedeni ne olabilir, o 2 çekirdek çalışmıyor diye düşünüyorum.

Avolay

80+ Gold
Onu yapacağım başka önerebileceğiniz bir ayar var mı?
Mesela yukarda da belirttiğim gibi core 2 ve 3 gözükmüyor, nedeni ne olabilir, o 2 çekirdek çalışmıyor diye düşünüyorum.
MSİ Afterburner ile bakın :)

aLoNeDarK33

80+ Bronze
Yanlış Bilgilendirme//Programı masaüstünde açarsanız CPU sıcaklığı görülmez fakat ayarlardan izleme bölümünden etkinleştirildiğinde CPU'nun sıcaklığı görüntülenir.

yapabiliyorsanız bi laptobu temizletin ve termal macununu değiştirtin (internette zaten çok kaliteli macunlar 50 60 tl ye satılıyor coolermaster mastergel pro yada mx4 gibi macunlar alabilitsin)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:

aLoNeDarK33

80+ Bronze
O program ile ölçüm yaptım, Real Temp programını daha sonra yükledim.
hocam isterseniz bi cpu-z indirin ordan kontrol edin benim bildiğim afterburner işlemciyle alakası yok sadece ekran kartının ısısını gösteriyor o program

Avolay

80+ Gold
hocam isterseniz bi cpu-z indirin ordan kontrol edin benim bildiğim afterburner işlemciyle alakası yok sadece ekran kartının ısısını gösteriyor o program
Yanlış bilgilendirme

Avolay

80+ Gold

aLoNeDarK33

80+ Bronze
CPU-Z programında işlemci sıcaklığı görünmüyor diye biliyorum.
eğerki çekirdeklerde bir sorun varsa program üzerinden bakıp kontrol edebilirsiniz ve sistem 2. ve 3. çekirdekleri görüyormu anlarsınız

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Barnabil
@EnverPasha hocam SpeedFan programından baktığım zaman CPU Fan hızı 3900 olarak gözüküyor, bir dizüstü için fazla değil mi acaba?
Ayriyeten şu anda sadece Core 0 ve Core 1'in sıcaklıkları gözüküyor, 2 ve 3 yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

.

Ekler

• 1.png
    1.png
    127.4 KB · Hit: 71
Top Bottom