Yardım Işlemci soğutucu yanlış mı takılmış?

kendim cıkarıp takabilirmiyim arkadaşlar ?
fotoğrafın sol kısmı kasanın arkası egzoz kısmı
İşlemcinin bütün sıcak havasını kasa içine atıyor şu an :D

İşlemcinin bütün sıcak havasını kasa içine atıyor şu an :D
evet. stok fan kullanan arkadasım bile daha soğuk hissettiğini söylüyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet çıkarıp takabilirsin. Bir kaç video izlersen çok iyi olur. Bu fotodan çok daha iyi anlaşılıyor ters taktığı.
yanlıs bişey yaparım korkusu var aslında. nasıl çevirmem lazım fanları tam anlayamadım. sadece fanları çevirsem olurmu, soğutucuyu cıkarmasam

evet. stok fan kullanan arkadasım bile daha soğuk hissettiğini söylüyordu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yanlıs bişey yaparım korkusu var aslında. nasıl çevirmem lazım fanları tam anlayamadım. sadece fanları çevirsem olurmu, soğutucuyu cıkarmasam
Olur tabii ki de. Fanların tellerine ulaşabiliyorsan olur. Kabloları da sökmeyi unutma. Kasanın egzoz fanı da ters. Ona da el atman lazım. Bunu takmadan onu halledersin.

işlemci macununu bilgisayarcıya değiştirttim fakat aklıma bir soru takıldı bu işlemci soğutucusunu da bilgisayarcı takmıştı, doğru mu takmış? ısı bilgisayarın üst kısmına geliyor, sizce değerler normal mi? birde ekran kartı macununu da değiştirmelimiyim? 3 yıl oldu.
ekran kartı ısısı 72-76 aralığında işlemci ise 58-63 arasında dying light ultra ayarlarda
Fanlar şu şekil olacak.

Ekler

• WhatsApp Image 2025-11-24 at 00.33.04.webp
    WhatsApp Image 2025-11-24 at 00.33.04.webp
    115.4 KB · Hit: 15

Ekler

• IMG_3624.webp
    IMG_3624.webp
    1.8 MB · Hit: 14
  • IMG_3626.webp
    IMG_3626.webp
    1.1 MB · Hit: 12
doğru takmışmıyım arkadaşlar? birde 2 fanın 2 kablosu arkadaki 2 kabloya bağlıydı. ikisini rastgele arkadaki ikiye taksam olur mu,
Şimdi doğru olmuş. Ortadaki de öyleyse tamamdır. Sırası önemli değilde aynı kontrolcüden gelen kabloya bağlanmalı.
@Emre Zengin hocam bu işin duayeni. Nerelerdesin hocam? Sık sık buralarda olurdun. Hayat koşuşturması mı?🙏

Şimdi doğru olmuş. Ortadaki de öyleyse tamamdır. Sırası önemli değilde aynı kontrolcüden gelen kabloya bağlanmalı.
birinde 3 birinde 4 pin var hocam, birini kırdım mı acaba?

Ekler

• IMG_3629.webp
    IMG_3629.webp
    105.4 KB · Hit: 10
  • IMG_3628.webp
    IMG_3628.webp
    98.4 KB · Hit: 9
doğru takmışmıyım arkadaşlar? birde 2 fanın 2 kablosu arkadaki 2 kabloya bağlıydı. ikisini rastgele arkadaki ikiye taksam olur mu,
Fanları o çoklayıcıya bağlayacaksın. Bağladıktan sonra diğer uçtaki kafayı CPU_FAN kısmına takacaksın. ARGB kabloların aynı şekil takılı olacak.
@Emre Zengin hocam bu işin duayeni. Nerelerdesin hocam? Sık sık buralarda olurdun. Hayat koşuşturması mı?🙏
Üniversite dersleri çok ağır geçiyor. Bir de eskisi kadar forumda aktif kalamıyorum. Tam olarak dediğin gibi hocam.

Fanları o çoklayıcıya bağlayacaksın. Bağladıktan sonra diğer uçtaki kafayı CPU_FAN kısmına takacaksın. ARGB kabloların aynı şekil takılı olacak.

Üniversite dersleri çok ağır geçiyor. Bir de eskisi kadar forumda aktif kalamıyorum. Tam olarak dediğin gibi hocam.
Kolaylıklar ve başarılar diliyorum efenim, umarım tempon biraz düşer ve seni daha sık görebiliriz. :peepokalp:

Fan muhabeti 2-3 derece farkettirecek mevzular gibi duruyor bende çift fan 120 plus V2 sagdaki fan kasadan aldığı soğuk havayı cekiyor egzoz fanın önündekide sıcak havayı tahliye edecek şekilde ayarlanmıştım.

Geri