Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci soğutucum bozuldu /Yeni soğutucu önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Türkcan Acar
Bütçe
1800
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim ve ilk açtığım konum, öncelikle bir yanlışım varsa affedin uyarırsanız düzeltirim.
Sıvı soğutucum arızalandı. Yeni sıvı soğutma bakıyorum. Bana kule tipi al diye tavsiye edildi fakat ekran kartımın kasmı fazla ısıtmasından ötürü bu ısıdan cpu'nun etkileneceği endişesindeyim kule tipi takarsam. Bunun için tavsiyeniz varmı? sıvı soğutma yada kule tipi de taksan sorun olmaz derseniz kule tipi tavsiyeside verebilirsiniz. Belli bir bütçem yok. Ama pahalıya kaçılmazsa sevinirim.
Sistemim:
Asus rog strix z370e anakart
i7 8700k işlemci
16gb 3000mhz ram
rtx 3090 ekran kartı
Everest rampage majesty gaming kasa.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Türkcan Acar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayrıca bu sisteme psu olarak ne tavsiye edersiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öneri yapacak kimse yokmu?

Son düzenleme:

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
608
İsim
Mahir
Sistem parçaları bir tık eski. Sıvı soğutucudan önce işlemci ve anakart güncellemen lazım. Çünkü 8700k rtx3090 ı 2k da bile kurtarmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ayberk Çakır
Arkadaşlar merhaba forumda yeniyim ve ilk açtığım konum, öncelikle bir yanlışım varsa affedin uyarırsanız düzeltirim.
Sıvı soğutucum arızalandı. Yeni sıvı soğutma bakıyorum. Bana kule tipi al diye tavsiye edildi fakat ekran kartımın kasmı fazla ısıtmasından ötürü bu ısıdan cpu'nun etkileneceği endişesindeyim kule tipi takarsam. Bunun için tavsiyeniz varmı? sıvı soğutma yada kule tipi de taksan sorun olmaz derseniz kule tipi tavsiyeside verebilirsiniz. Belli bir bütçem yok. Ama pahalıya kaçılmazsa sevinirim.
Sistemim:
i7 8700k işlemci
16gb 3000mhz ram
rtx 3090 ekran kartı

Hanaz

80+ Gold
Sistemim:
i7 8700k işlemci
16gb 3000mhz ram
rtx 3090 ekran kartı
hocam size gereken bi;
orta segment anakart.
intel 12400f veya üstü
ramlarınız idare eder gibi
850w+bronz(+) psu

edit biliyorum soğutucu önerisi istediniz ama söylemeden edemezdim

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Türkcan Acar
Sistem parçaları bir tık eski. Sıvı soğutucudan önce işlemci ve anakart güncellemen lazım. Çünkü 8700k rtx3090 ı 2k da bile kurtarmaz.
Reis ilk olarak çok haklısın fakat anakart ve işlemcinin ekran kartına uymadığının farkındayım ve bilerek ekran kartını aldım. Para elime geçtiğinde ekran kartını aldım ilerleyen zamanda anakart ve işlemciyide yükselteceğim. Performans olarak büyük bir sorun yaşamasamda almam gereken performansı almadığımın farkındayım. Şuan için sorunum işlemciye sıvı soğutucu ve psu olarak ne önerirsiniz.

hocam size gereken bi;
orta segment anakart.
intel 12400f veya üstü
ramlarınız idare eder gibi
850w+bronz(+) psu

edit biliyorum soğutucu önerisi istediniz ama söylemeden edemezdim
Aklımda i5 10600k yada i5 12500 var. Fakat bütçeyi ayarlayabilirsem muhtemelen i9 düşünürüm veya bütçem çok az olursa amd yönelirim.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07DV29GYN/ref=ewc_pr_img_1?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1 bütçe 2k çıkarsa,

ayrıca evet işlemci aşırı verimsiz o karta, ziyan israf :/
Bütçe o kadar çıkar ancak o soğutucu benim kasama oturuyor mu acaba? Kasamın önünde 3 üstünde 1 adet fan var. Üst kısmında normalde 3 fana yetecek yer var fakat anakartın üzerindeki bir parçanın genişliğinden ötürü şuan yalnızca tek fan sığıyor. öndeki 3 fanı çıkarıp bu soğutucuyu taksam kasanın havalandırmasında sorun olmaz mı?

anlarsanız apu ya gpu takmış
Dostum ben sizden işlemci için sıvı soğutucu yada kule tipi soğutucu tavsiyesi istedim. Burada dolaylıda olsa alay edilecek bir şey kendimce bulamadım. Konu hakkında kartı almadan öncesinde de bilgi sahibiydim. Durum ve şartlar gereği öncelikle ekran kartımı aldım. Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde anakart ve işlemciyi upgrade edeceğim. Bilgisayardan yeterince anlayan birisi olduğumu düşünüyorum. Fakat sıvı soğutma ve ya soğutmalar konusunda fazla fikir sahibi değilim.

psu 850w yeter ama işlemci çok düşük darbogaz olur
Darboğaz yapıyor zaten.

psu 850w yeter ama işlemci çok düşük darbogaz olur
Teşekkür ederim 850w kullanıyorum şuanda. Daha iyisine sanırım gerek yok o halde. Bazı forumlarda 3090 için en az 1000w takılmalı yazıldığı için yanılgıya düşmüştüm.

Son düzenleme:

Hanaz

80+ Gold
Hocam psu 3090 ile şuanki işlemciniz ise 600 yeter ama işlemci alıcam derseniz +850 de yeter

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Türkcan Acar
Hocam psu 3090 ile şuanki işlemciniz ise 600 yeter ama işlemci alıcam derseniz +850 de yeter
Lafı çakmazsam olmaz diyorsun :) Ek olarak işlemciyi yükseleceğimi de göz önüne alarak siz ve diğerleri bu sıvı soğutma sizce nasıl?

Uzun ömürlü ve düzgün bir şey olmasını istiyorum bu cihazı da fiyatına göre gayet iyi buldum. Sizlerin bu cihaz ile ilgili fikriniz nedir?

Hanaz

80+ Gold
Lafı çakmazsam olmaz diyorsun :) Ek olarak işlemciyi yükseleceğimi de göz önüne alarak siz ve diğerleri bu sıvı soğutma sizce nasıl?

Uzun ömürlü ve düzgün bir şey olmasını istiyorum bu cihazı da fiyatına göre gayet iyi buldum. Sizlerin bu cihaz ile ilgili fikriniz nedir?
Hocam bu sıvi soğutmayı önermem işlemci tarafındaki fan ramlerinizi veyahut anakarttaki bir takım garip şeylerin yamulmasını sağlayabilir

Bu tür bakabilirsiniz
Sıvı soğutmada corsair ön çekiyor

Top Bottom