Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci Soğutucuyu Değiştirdim Isı Arttı.

VivinieN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali
Geçtiğimiz günlerde işlemcimin çok ısınması ile ilgili bir konu açmıştım, soğutucu önerilerini dikkate alarak bütçeme de en uygun olan Snowman T6 Ultra işlemci soğutucusunu aldım. Bugün soğutucu montajını yaptım fakat işlemcimin boşta sıcaklık değerleri düşmek yerine arttı. (Wipaste C2 markalı termal macunu kullandım). Acaba sorun nerde olabilir? işlemci montajında herhangi bir sorun yaşamadım, termal macunu az/fazla sürmedim ancak böyle bir sorun ile karşı karşıyayım şuan. Sebebi ile ilgili yorumlarınız varsa beklerim.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Boşta değil yükte bak sıcaklığa lütfen.

VivinieN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boşta değil yükte bak sıcaklığa lütfen.
Forza Horizon 4'e giriş yaptım daha yükleme ekranları bitmeden 100 Derece ısıya ulaştım nerdeyse. Daha önce kullandığım işlemci fanında da aynı termal macunu kullanıyordum açıkçası şuan kullandığım fandan daha iyi değerler veriyordu boşta iken)

Ekler

• cpı.png
    cpı.png
    1.4 KB · Hit: 56
  • cpu.png
    cpu.png
    2.1 KB · Hit: 59

eyupseker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,575
İsim
Eyüp Şeker
Instagram
eyup.seker.545
Steam
eyupseker6161
Yanlış monte etmiş olmalısınız

VivinieN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali
Yanlış monte etmiş olmalısınız
Bence basit bir işlemci montajı. Sence neyi yanlış yapmış olabilirim? Genelde insanlar şurada hata yapıyor dediğin bir kısım var mı kontrol edeyim, belki bir hata yapmışımdır. (Bu arada oyun için sıcaklıklara MSI Afterburner üzerinden bakıyorum, ayrıca CPU-Z ve HWMONITOR uygulamasını kullanıyorum)

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Forza Horizon 4'e giriş yaptım daha yükleme ekranları bitmeden 100 Derece ısıya ulaştım nerdeyse.
Yanlış monte edilmiş olabilir. vidaları tam sıktığınıza emin olun.

VivinieN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali
Hocam İntel uyumlu olması için takılan aparat ve fan zaten bizzat sistemi satın aldığım Sinerji.com tarafından takıldı. Ben yeni aldığım fanın içinden çıkan aparatın aynı olduğunu görünce aparatı hiç sökmeden direkt üstüne montajı gerçekleştirdim. Herhangi bir gevşeklik yoktu aparat üzerinde bizzat kontrol ettim. Fan ise zaten 2 adet kulakçık ile aparata tutunuyor, onları da sağlam bir şekilde taktım, gözle görünür herhangi bir sorun yoktu yani benim kontrolümde. Yine de tekrar kontrol edeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şimdi tekrar kontrol ettim fakat dediğim gibi herhangi bir gevşeklik veya yanlışlık göremedim yine de tekrardan soğutucuyu söküp yeniden termal macun uygulaması yaptım. Boşta sıcaklık değerlerim güncel olarak 55 Derecelerde Forza Horizon 4 oyununda ise 92-95 civarlarında. Ekstradan kontrol etmem gereken veya istediğiniz bir şey varsa hemen kontrol ederim.

Son düzenleme:

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Hocam İntel uyumlu olması için takılan aparat ve fan zaten bizzat sistemi satın aldığım Sinerji.com tarafından takıldı. Ben yeni aldığım fanın içinden çıkan aparatın aynı olduğunu görünce aparatı hiç sökmeden direkt üstüne montajı gerçekleştirdim. Herhangi bir gevşeklik yoktu aparat üzerinde bizzat kontrol ettim. Fan ise zaten 2 adet kulakçık ile aparata tutunuyor, onları da sağlam bir şekilde taktım, gözle görünür herhangi bir sorun yoktu yani benim kontrolümde. Yine de tekrar kontrol edeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şimdi tekrar kontrol ettim fakat dediğim gibi herhangi bir gevşeklik veya yanlışlık göremedim yine de tekrardan soğutucuyu söküp yeniden termal macun uygulaması yaptım. Boşta sıcaklık değerlerim güncel olarak 55 Derecelerde Forza Horizon 4 oyununda ise 92-95 civarlarında. Ekstradan kontrol etmem gereken veya istediğiniz bir şey varsa hemen kontrol ederim.
Fanın bozuk olma ihtimali var mı? Termal macunu ne kadar sürdünüz?

VivinieN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali
Fanın bozuk olma ihtimali var mı? Termal macunu ne kadar sürdünüz?
Soğutucu üzerinde ki 2 fanda aktif olarak çalışıyor, dönüyor. Termal macunu ise tam merkeze olacak şekilde ve aşağıdaki fotoğraftan bir tık fazla sürdüm. (Fotoğraf örnektir)

Ekler

• resim_2022-06-07_184904633.png
    resim_2022-06-07_184904633.png
    221.3 KB · Hit: 45

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Soğutucu üzerinde ki 2 fanda aktif olarak çalışıyor, dönüyor. Termal macunu ise tam merkeze olacak şekilde ve aşağıdaki fotoğraftan bir tık fazla sürdüm. (Fotoğraf örnektir)
Güzelce üzerine yaydınız. değil mi?.

Soğutucunun ses değerleri artıyor mu? T6 Ultra sesli bir soğutucu. sesinin arttığını farketmeniz lazım oyuna girdiğinizde.

VivinieN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Ali
Güzelce üzerine yaydınız. değil mi?.

Soğutucunun ses değerleri artıyor mu? T6 Ultra sesli bir soğutucu. sesinin arttığını farketmeniz lazım oyuna girdiğinizde.
Yaydım. İşlemci sesinde herhangi bir artış yok bu arada. Şuan dikkatli dinleyince fark ettim oyuna girdiğim zaman soğutucu üzerinden cızırtı geliyor, az önce kulaklığım takılı olduğu için fark etmemiştim.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram