Neler Yeni

Öneri İşlemci tavsiyesi Amd?

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
Merhaba direkt konuya gireyim. Bugün thermal macun yenilemek için kule tipi fanı söküyodum. İşlemci yapışmış farketmedim. O yüzden pinleri yamuldu 20 tane falan. Kırılan görmedim hiç. Yarın bilgisayarcıya götüreceğim umarım hallolur. Fakat düzelmez ise diye işlemci bakıyorum a520m k v2 anakart. Şuanki bozulan işlemcim r5 5600 dü. Kutusuz alırım alırsam yine aynı model almam almışken. R7 5700x3d alabilirim önbelleği fazla zaten oyunlar için daha iyi olur gibi siz ne önerirsiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Ahmet İhsan Bozacı
Geçmiş olsun. Düzelse bile astarı yüzünü geçebilir 20 pin az değil. Bütçeniz nedir? Soğutucunuz nedir?

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun. Düzelse bile astarı yüzünü geçebilir 20 pin az değil. Bütçeniz nedir? Soğutucunuz nedir?
Anlamadım astarı yüzünü geçebilir derken. Bütçe 6k falan kutusuz falan düşünüyorum işlemci pini yamuk diye 2.el alırmı bilmiyorum bilgisayarcı tanıdığım zaten. Ama almazsa bile 6k falan max 7-8 zorlarım. Fan id cooling se224xts mini black

Sir Degonet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
266
İsim
Kemal
Merhaba direkt konuya gireyim. Bugün thermal macun yenilemek için kule tipi fanı söküyodum. İşlemci yapışmış farketmedim. O yüzden pinleri yamuldu 20 tane falan. Kırılan görmedim hiç. Yarın bilgisayarcıya götüreceğim umarım hallolur. Fakat düzelmez ise diye işlemci bakıyorum a520m k v2 anakart. Şuanki bozulan işlemcim r5 5600 dü. Kutusuz alırım alırsam yine aynı model almam almışken. R7 5700x3d alabilirim önbelleği fazla zaten oyunlar için daha iyi olur gibi siz ne önerirsiniz?
Kırılmadıysa düzeltebilirsin rotring kalem ile bi mercek varsa denebilir. Tabi önce bi tamirciden fiyat alın uygun olmazsa siz deneyin.

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
Kırılmadıysa düzeltebilirsin rotring kalem ile bi mercek varsa denebilir. Tabi önce bi tamirciden fiyat alın uygun olmazsa siz deneyin.
Hocam 500-800 tl falansa veririm de 2-3k için vermem direk al satayım derim kendi düzeltsin sonra kabul ederse öyle yaparım gider r7 5700x3d alırım fps turnolanır :D

kyilmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Kubilay Yılmaz
Geçenlerde bende aynı sorunu yaşadım baktım pinler yamulmamış o şekilde montajını yaptım harici sorun olmaz diye düşünüyorum :D

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
Geçenlerde bende aynı sorunu yaşadım baktım pinler yamulmamış o şekilde montajını yaptım harici sorun olmaz diye düşünüyorum :D
Bende bariz yamulma var sağ ve sol üstlerde göz kararı 20 tane falan. Düzeltilirse sıkıntı yok en azından en kötü ilerde 2. El satar değişirim kırıldıysa parada etmez:(

kyilmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Kubilay Yılmaz
Bende bariz yamulma var sağ ve sol üstlerde göz kararı 20 tane falan. Düzeltilirse sıkıntı yok en azından en kötü ilerde 2. El satar değişirim kırıldıysa parada etmez:(
Bence yukarıda arkadaşın dediği gibi uçlu kalemin ucunu takarak düzeltmeye çalışabilirsiniz hiç yoktan belki çöp olan işlemciyi kurtarırsınız diye düşünüyorum. İşlemcinin pinlerini çekip paylaşın bi bakalım.

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Talha
am4 am3 am2 bu sokette kronik önerüm soğutucuyu sik bi şekilde çıkarın sanırım masa başında çıkarmaya çalıştınız haliyle o da ister istemez yamuk geldi soğutucuyu hem dik hemde sağ sol oynatarak çıkarmak icap ediyor geçmiş olsun

Spect

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
Arda
Hocam bi daha olmasın diye nasıl cıkaracagınızı söyliyim. Hafiften baskı uygulayarak sağa ve sola olcak şekilde hareket ettirin sorunsuz cıkar.

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
am4 am3 am2 bu sokette kronik önerüm soğutucuyu sik bi şekilde çıkarın sanırım masa başında çıkarmaya çalıştınız haliyle o da ister istemez yamuk geldi soğutucuyu hem dik hemde sağ sol oynatarak çıkarmak icap ediyor geçmiş olsun
Hocam yok yapışmış macun soğutucuyla birlikte elime geldi cevırerek hafif hafif cıkardım yoksa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bi daha olmasın diye nasıl cıkaracagınızı söyliyim. Hafiften baskı uygulayarak sağa ve sola olcak şekilde hareket ettirin sorunsuz cıkar.
Macun yüzünden olmuş hocam yoksa ben dikkat ettim olabildiğince

M3MOAP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mehmet Talha
Hocam yok yapışmış macun soğutucuyla birlikte elime geldi cevırerek hafif hafif cıkardım yoksa

Macun yüzünden olmuş hocam yoksa ben dikkat ettim olabildiğince
macun yeni sürülsede aynı şey oluyor maalesef fx 8350 de deneyimledim

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
172
İsim
Alper Kaplan
Bence yukarıda arkadaşın dediği gibi uçlu kalemin ucunu takarak düzeltmeye çalışabilirsiniz hiç yoktan belki çöp olan işlemciyi kurtarırsınız diye düşünüyorum. İşlemcinin pinlerini çekip paylaşın bi bakalım.

macun yeni sürülsede aynı şey oluyor maalesef fx 8350 de deneyimledim
Artık bilgisayarcıya götürürüm direkt

Ekler

• IMG_1974.jpeg
    IMG_1974.jpeg
    1.1 MB · Hit: 17
Top Bottom