İşlemci temel hızın üzerinde çalışıyor

NevzatE

80+
Reaksiyon skoru
7
Öncelikle merhaba. İşlemcimin temel hızı 3.80 GHz olmasına rağmen 4.80 GHz'ye kadar çıkıyor BIOS ayarlarını vs sıfırlamama rağmen işlemci yük altında değilken bile böyle. Bu konu hakkında bilgisi olan var ise bana yardımcı olursa sevinirim.

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    1.5 KB · Hit: 193
Öncelikle merhaba. İşlemcimin temel hızı 3.80 GHz olmasına rağmen 4.80 GHz'ye kadar çıkıyor BIOS ayarlarını vs sıfırlamama rağmen işlemci yük altında değilken bile böyle. Bu konu hakkında bilgisi olan var ise bana yardımcı olursa sevinirim.
Hiçbir güncel işlemci sen özellikle ayar yapmadığın sürece temel hızda çalışmaz, gayet normal bir durum.

Ryzen işlemci ise BIOS'Tan Core Performance Boost'u Kapat , 3.80GHZ Frekans'ın üstüne çıkmayacaktır fakat fps konusunda düşüş yaşama şansın var

Sorunu hallettim. Güç planını yüksek performansa alıp en düşük işlemci durumunu %5 en yüksek işlemci durumunu %99 yaptığınızda temel frekansın üzerine çıkmıyor.

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    2.9 KB · Hit: 286
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    2.7 KB · Hit: 291
Turbo boost teknolojisi ile temel hızın üzerine çıkar. Bu da FPS ve performans artışı demektir.
Yani zararı yok faydası var.

Turbo boost teknolojisi ile temel hızın üzerine çıkar. Bu da FPS ve performans artışı demektir.
Yani zararı yok faydası var.
Temel hızın üstüne çıktığında işlemcimde anormal bir ısınma meydana geliyor.

Bazen Windows sistem boşta olsa bile %100'de çalışıyor. Görev yöneticisine bakarsanız anlarsınız. Bu sorunun cevabını bir türlü bulamadım. Yeniden başlatınca genelde düzeliyor. AMD işlemcilerde CBO ve PBO sebebiyle voltajda ani dalgalanmalar ısıya neden oluyor. Güç ayarlarından durumunu hallettiyseniz, oyunlar için yeni güç planı belirleyin. Oyunlarda onu devreye alırsınız ve tam performansta çalışır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,068
Üyeler
173,927
Son üye
lasxd
Geri