Evet söylediğin şey normal şartlarda doğru ancak bu durum normal şartlarda değil. B450 anakartlar R5 3600 işlemcilere 1.500'e yakın Voltaj veriyor ki bu oldukça yüksek bir değer. Biz de bu yüzden bunu düşürmeliyiz yoksa işlemci 90 derecelere kadar çıkıyor.dostum düz mantık söylüyorum voltaj düşüklüğü mekanizmayı bozacaktır mantıklı bulmuyorum bu dediğini
Evet voltaj düşürdüğünde daha az ısınıyor ama stabilize bozuruyor yani oyun sırasında mavi ekran yemen veya programların çökme şansı artıyor.Gençler elimde ryzen 5 3600 işlemci var izlediğim bazı videolarda biostan voltaj düsürünce ısınmasını düşürdüğünü söyiüyor sizce böyle bir şey yapayım mı yaparsam otomatikten çıkartıp kaç yazmalıyım
Ne alaka? Tam tersi.Çoğu kullanıcı video çekmiş ve adını vermiyim teknoloji kanalları bunu yapabilirsiniz fps bile artabilir diyorlar
Herhangi bir sıkıntı olmaz, bir çok kişiye yaptırdım. Evet 1.250 yapacaksın. Yararlı olur, herhangi bir zararı yok.Aynen anakart ve işlemcim bu yani yapmamda bir sıkıntı yok değil mi hatta yararlı olur ? 1.250 yapicam ?
Nasıl yani ? 1.500V'da mı çalışıp da 90-95 derecelerde mi gezsin ?Evet voltaj düşürdüğünde daha az ısınıyor ama stabilize bozuruyor yani oyun sırasında mavi ekran yemen veya programların çökme şansı artıyor.