İSLEMCİ YANIYOR YARDIM

osmanenes

80+
Reaksiyon skoru
8
2 yıl once bir laptop aldım. modeli msi gf63 thin 11ud-428xtr ve msi marka olduğu için iyi olduğuu düşündüm. Açıkcası gayette iyi performans veriyor kaldırmadığı oyun yok. bu bilgisayarı ilk kullanmaya başladığımda sıcaklık oyun oynarken işlemci "max" 70-79 arası gezerdi. Uzun bir süre bu sıcaklıklarla ilgilenmedim. bir gün laptopun dısının fazla sıcakladığı gorunce sıcaklık değerlerinje baktım. oyunda işlemci 80 90 99 gibi karmaşık değerler alıyordum. laptopun bakımı geldiğini düşündüm ve bakımlarını yaptırdım macun yenilendi. Fakat hala çok fazla ısınıyor bu yüzden mecbr fanları fullde kullanıyorum ama sıcaklık düşmüyor. sanarsın monster marka aldım. masa üstünde bile 80 90 arası olabiliyor fakat anında geridüşüyor çok saçma değerler alıyorum.
1754929896849.webp
Bu ss masaüstünde fanlar full iken sadece ısı programı ve chrome açıkken aldım. Sıcaklık değerleri çok saçma ve aptalca. Bakımdan hemen sonra formatta atmıştım garanti olsun diye halbuki fakat işlemcim hala çok ısınıyor. ne yapmam gerekiyor bunun bi yolu yokmudur.(altında hava akışını sağlıyan ızgara ve hafif fan var pc kullanmayı biliyorum aptalca bir şey yaptığımı düşünüyorum)İşlemci = intel core i711800H

Bakımdan hemen sonra da sıcaklıklar böyle miydi? Kullandığınız macuna göre pump-out yaşıyor olabilirsiniz. Eğer bu bir ihtimal değilse de işlemcinize 45w limit koymanızı tavsiye ederim. Zaten adaptörünüz 120w, ekran kartınız 40w, işlemciye de 45w versek anca yetecek. İdeal bir ayar olur. MSİ center bunu size sunmuyorsa Throttlestop uygulaması ile yapabilirsiniz. Hatta daha ileriye taşımak isterseniş throttlestop üzerinden undervolt yapılabilir.

pump out denen şeyden yaşıyorsam ne yapmalıyım? buarada bakımdan sonra değerler çok daha artmaya başladı ve artmaya devam ediyo belirtmemişim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,583
Üyeler
183,858
Son üye
rehruuyhg
Geri