Neler Yeni

İşlemci

Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
488
Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
U işlemci varsa ince, oyun için hiç ideal olmayan bir laptop'ın var demektir. Gaming laptoplarda bile işlemciler +85 dereceleri görüyor o kadar soğutma özelliğine rağmen. Ultrabook'ta oyunlarda gayet normal +90 derecelere çıkması çünkü oyun için değil o işlemci.
 

Köl Tigin

80+ Bronze
Katılım
28 Mart 2020
Mesajlar
969
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Zamanında kullandığım Asus X550JK marka ve model bilgisayarımda da aynı sorun oluyordu. Servise göndermiştim ve iki kez anakart değişmişti. Öncesinde de başka parçaları değiştiği için çoklu parça değişiminden para iadesi almıştım bilgisayarı iki yıl kullandıktan sonra. Bilgisayarı ısınma şikayeti ile göndermiştim iki kez. Açıklama ise "cpu ve gpu lehimlerinin atması"ydı. İşlemci ve ekran kartı lehimleri attığı için ısınma yapıyormuş, bu yüzden anakart değişimi yapılmıştı iki kez. Sizde de aynı problem olabilir belki. Eğer garantisi varsa servise gönderin derim.
 

Köl Tigin

80+ Bronze
Katılım
28 Mart 2020
Mesajlar
969
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Maalesef 2. el garanti yok. Sorunu bir nebze de olsa kendim çözersem masaüstü alana kadar idareli kullanacağım. Yaza doğru da kaliteli bir soğutucu alırım. Saçma sapan ısınmaya devam ederse mutlaka bilen birine baktırırım. Teşekkürler.
Soğutucuya hiç para vermeyin derim. Zira onların kendine bile faydası yok. Bilgisayar biraz yüksekte olsun, altı iyi hava alsın yeter. Bunun dışında yapabileceğiniz tek şey temizlik. Açıp güzel bir temizlik yaparak termal macun yenilemesi yaparsanız sıcaklıklar düşecektir. Eğer benim yaşadığım gibi bir sorununuz yoksa.
 

Köl Tigin

80+ Bronze
Katılım
28 Mart 2020
Mesajlar
969
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Bilgisayarın altında hava çıkışları açık olacak şekilde kitaplar zaten vardı, şimdi biraz daha küçük sözlükler koydum. Birkaç saat önce de bilgisayarcıya uğradığımda sıcaklığın laptop'a göre normal olduğunu ve üstündeki orjinal macun ise değişimde performansın daha da düşebileceğini söyledi. Yani en sona temizlik kalıyor. Bakalım artık gitmezse bi hortum tutarız içine :)
Aman hocam o bilgisayarcılar genelde pek bir şey bilmiyor. :) Bilgisayar kaç yıldır kullanılıyor? Yani kaç yıldır temizlik yapılmıyor? Dizüstü bilgisayarlar çok ısındığı için termal macun değişimi daha sık yapılmalı. Ayrıca, 80'li dereceler tamam, dizüstü için normal de 100 derece de değil. :) Son olarak, hiç önermem ama, eğer hava tutacaksanız kalem vb bir şey ile fanı tutarak hava üfleyin. Aksi takdirde anakartı yakabilirsiniz. En iyisi kendinizin açıp temizlemesi, çok zor bir şey değil. Zaten onlarca videosu da var, eminim sizin modelin de temizlik videosu vardır. Hava üflemeyi tavsiye etmiyorum, çünkü içeride olan bütün toz, kıl vb. şeyleri fanın içine üfleyeceği için fanı bile bozabilir.
 

Ozzyy

80+ Bronze
Katılım
23 Mart 2020
Mesajlar
1,004
Dahası  
Reaksiyon skoru
569
Konum
Hopa
İsim
Ozan Korzay
i5 5200U 2.2GHz bir işlemciye sahibim. Özellikle Source motorunu kullanan CS:GO ve Team Fortress 2'de oyun açıldığı gibi işlemci ısınmaya başlıyor. Maça girince 90'a dayanıyor sonra daha da artıyor. Gündüz CS:GO girince kasma olmuyor fakat gün içinde kullanmaya devam edersem drop girmeye başlıyor. Bunların dışında ETS2'de sıcaklıklar yüksek ayarlarda normal, GTA 4'de orta ayarlarda 40FPS civarı oynuyorum onda da sanırsam optimizasyon ve grafiklerinden dolayı sıcaklık yüksek. Bir aralar GTA 5 oynuyordum onda sıcaklıkları kontrol etmemiştim fakat en yüksek ayarlarda kasmadan oynatıyordu. Bunu önlemenin bir yolu var mıdır yoksa direkt olarak termal macun değişimi mi yapmalıyım?

Not: CS:GO dışında diğer tüm oyunlar HDD'ye kurulu ve bilgisayar hava alması için kitapların üstünde duruyor.
5 yıl önce o işlemcili laptopum vardı güncellemeler gele gele yavaşlamış olabilir donanım düşük olduğundan dolayı sıcaklık içinde termal macun yenilemesi yapın kaliteli
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,704
Mesajlar
9,347,895
Üyeler
164,551
Son üye
kncburak
Top Bottom