Soğutucuya hiç para vermeyin derim. Zira onların kendine bile faydası yok. Bilgisayar biraz yüksekte olsun, altı iyi hava alsın yeter. Bunun dışında yapabileceğiniz tek şey temizlik. Açıp güzel bir temizlik yaparak termal macun yenilemesi yaparsanız sıcaklıklar düşecektir. Eğer benim yaşadığım gibi bir sorununuz yoksa.Maalesef 2. el garanti yok. Sorunu bir nebze de olsa kendim çözersem masaüstü alana kadar idareli kullanacağım. Yaza doğru da kaliteli bir soğutucu alırım. Saçma sapan ısınmaya devam ederse mutlaka bilen birine baktırırım. Teşekkürler.
Aman hocam o bilgisayarcılar genelde pek bir şey bilmiyor. Bilgisayar kaç yıldır kullanılıyor? Yani kaç yıldır temizlik yapılmıyor? Dizüstü bilgisayarlar çok ısındığı için termal macun değişimi daha sık yapılmalı. Ayrıca, 80'li dereceler tamam, dizüstü için normal de 100 derece de değil. Son olarak, hiç önermem ama, eğer hava tutacaksanız kalem vb bir şey ile fanı tutarak hava üfleyin. Aksi takdirde anakartı yakabilirsiniz. En iyisi kendinizin açıp temizlemesi, çok zor bir şey değil. Zaten onlarca videosu da var, eminim sizin modelin de temizlik videosu vardır. Hava üflemeyi tavsiye etmiyorum, çünkü içeride olan bütün toz, kıl vb. şeyleri fanın içine üfleyeceği için fanı bile bozabilir.Bilgisayarın altında hava çıkışları açık olacak şekilde kitaplar zaten vardı, şimdi biraz daha küçük sözlükler koydum. Birkaç saat önce de bilgisayarcıya uğradığımda sıcaklığın laptop'a göre normal olduğunu ve üstündeki orjinal macun ise değişimde performansın daha da düşebileceğini söyledi. Yani en sona temizlik kalıyor. Bakalım artık gitmezse bi hortum tutarız içine
5 yıl önce o işlemcili laptopum vardı güncellemeler gele gele yavaşlamış olabilir donanım düşük olduğundan dolayı sıcaklık içinde termal macun yenilemesi yapın kalitelii5 5200U 2.2GHz bir işlemciye sahibim. Özellikle Source motorunu kullanan CS:GO ve Team Fortress 2'de oyun açıldığı gibi işlemci ısınmaya başlıyor. Maça girince 90'a dayanıyor sonra daha da artıyor. Gündüz CS:GO girince kasma olmuyor fakat gün içinde kullanmaya devam edersem drop girmeye başlıyor. Bunların dışında ETS2'de sıcaklıklar yüksek ayarlarda normal, GTA 4'de orta ayarlarda 40FPS civarı oynuyorum onda da sanırsam optimizasyon ve grafiklerinden dolayı sıcaklık yüksek. Bir aralar GTA 5 oynuyordum onda sıcaklıkları kontrol etmemiştim fakat en yüksek ayarlarda kasmadan oynatıyordu. Bunu önlemenin bir yolu var mıdır yoksa direkt olarak termal macun değişimi mi yapmalıyım?
Not: CS:GO dışında diğer tüm oyunlar HDD'ye kurulu ve bilgisayar hava alması için kitapların üstünde duruyor.