İşlemci = bağırsak, böbrekÇekirdekler, işlemci tarafından yapılan işlemleri asıl olarak yapan bileşendir. Her bir çekirdek farklı bir işlemle eş zamanlı olarak görevlendirilebilir. Yani bir işlemci ne kadar fazla çekirdeğe sahipse o kadar hızlı çalışma kapasitesine sahip olur. (Webtekno)
teşekkür ederimÇekirdekler, işlemci tarafından yapılan işlemleri asıl olarak yapan bileşendir. Her bir çekirdek farklı bir işlemle eş zamanlı olarak görevlendirilebilir. Yani bir işlemci ne kadar fazla çekirdeğe sahipse o kadar hızlı çalışma kapasitesine sahip olur. (Webtekno)
çekirdek örneğini anlayabildim ama thread örneğini pek anlayamadım biraz daha açıklayabilir misinOrganlarını çekirdek gibi düşün.
Vücdununa bir hastalık yüzünden takılan vida vs. yide iş parçacığı yani thread olarak düşün.
Thread demek gerçek olmyan ama sanal olan çekirdeklerdir ve bu çekirdekleri BIOS'tan bir ayar ile kapatabilirsin. Apandistide istersen ameliyat ile aldırabilirsin. Ama sanal olmasına rağmen performansı arttırır.teşekkür ederim
Post automatically merged:
çekirdek örneğini anlayabildim ama thread örneğini pek anlayamadım biraz daha açıklayabilir misin
anladım teşekkür ederimThread demek gerçek olmyan ama sanal olan çekirdeklerdir ve bu çekirdekleri BIOS'tan bir ayar ile kapatabilirsin. Apandistide istersen ameliyat ile aldırabilirsin. Ama sanal olmasına rağmen performansı arttırır.
teşekkür ederimÇekirdeğin tanımı: Her işlemci çekirdeği, ayrı bir merkezi işlem birimidir. Örneğin çift çekirdekli işlemci, tek çipli bir işlemci gibi görünür ancak içerisinde iki işlem birimi vardır. Ek merkezi işlem birimleri, birden çok işi aynı anda yapabilirler.
Önemli değil ben teşekkür ederim.anladım teşekkür ederim
Post automatically merged:
teşekkür ederim
teşekkür ederimBir bilgi işlem merkezini işlemci olarak düşünün. Burada veri toplayan, veri girişi yapan kişileri çekirdek farz edin bu kişi sayısı ne kadar fazla ise yapılan işlem performansı ve veri miktarı o kadar fazla olur. İş parçacığı sanaldır, bunlarıda o kişilere bilgi sağlayan yardımcı araçlar ve aracılar olarak düşünebilirsiniz.