Neler Yeni

İşlemcilerde bulunan çekirdek sayısı ne anlam ifade eder?

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Arkadaşlar işlemcilerde bulunan çekirdek sayısı ne anlam ifade eder? Fazla olması ne gibi avantajlara sahip olur?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
İntel fanboylarına göre hiçbir işe yaramıyor şaka bir yana
araştırmadım fakat çekirdek konusu renderda avantaj sağlıyordu sanırım

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
Dostum bunu buldum ;
Çekirdeğin tanımı: Her işlemci çekirdeği, ayrı bir merkezi işlem birimidir. Örneğin çift çekirdekli işlemci, tek çipli bir işlemci gibi görünür ancak içerisinde iki işlem birimi vardır. ... Örneğin Intel'in Core i5-3330 işlemcisi, 3GHz ile çalışan dört çekirdeğe sahiptir. Bu çekirdeklerin her biri 3GHz'de çalışır.

owl.zfg

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,514
İsim
Mertcan
birden fazla çekirdek gerektiren işlerde avantaj sağlar bu birden fazla videoya sayılı iş parçacığı atamaktan tut çoklu çekirdek kullanımını yapabilen oyunlarda daha iyi performans almana kadar uzanabilir fakat günümüzdeki oyunlar hala Max 1-2 çekirdeği tam verimle kullanabiliyor yani çekirdek saat hızı yüksek olan işlemcilerde daha yüksek fps almanı sağlayabiliyor o yüzden Intel hala bir tık daha iyi performans veriyor oyunlarda

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,737
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
6 çekirdek kullanabilen bir oyun oynuyorsan ama işlemcin 4 çekirdekli ise sorun yaşayabiliyorsun o sorunun adı neydi hatıralmıyorum.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
İntel fanboylarına göre hiçbir işe yaramıyor şaka bir yana
araştırmadım fakat çekirdek konusu renderda avantaj sağlıyordu sanırım
Çekirdek sayısının ne işe yaradığını doğru düzgün bilmeyip intel fanboyları diye yorum yapmak da bu foruma özel.

Son düzenleme:

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,737
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Ne işe yaradığını doğru düzgün bilmeyip Intel fanboyları diye yorum yapmak da bu foruma özel.
yani HT'yi filan bilmez threadi bilmez biri derdim ama çekirdeğin ne olduğunu bilmeyen de yani... 😂

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
yani HT'yi filan bilmez threadi bilmez biri derdim ama çekirdeğin ne olduğunu bilmeyen de yani... 😂
Yazdığım yorumda emin konuşmadığımı "sanırım" lafım ile doğruluyorum fakat bunu görmezden gelmek
1590252523782.png

İntel kullanıyorum Neden bu kadar alındınız anlayamadım ?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
100
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,088
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Aslında çekirdek sayısı bize bir şey ifade etmez. Çekirdek sayısı daha yüksek olan daha iyi olacak olsa AMD FX 8350 işlemci 8 adet çekirdeği ile AMD Ryzen 5 1600 6 çekirdekli işlemciyi ezip geçerdi. Ancak durum böyle değil. Bizim bakmamız gereken şey önbelleğiymiş hızıymış çekirdeğiymiş değil, o işlemcinin genel performansıdır.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,737
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Yazdığım yorumda emin konuşmadığımı "sanırım" lafım ile doğruluyorum fakat bunu görmezden gelmek
Alıntıyı görüntüle
İntel kullanıyorum Neden bu kadar alındınız anlayamadım ?
Adam çekirdek ne demiş siz de araştırmadım filan yani çekirdeğin ne olduğunu da bilirsin yani. :D bu arada sadece render değil çoğu render programı multithread perofmransı gerektirir blender yapacak olan normalde ekran kartı kulalnır ama işlemci ile yapacaksa multithread önemli, premiere ise çekirdek sayısı da önemli çekirdek gücü de önemli daha çok 8 çekirdekten fazla kullanamıyor diye biliyorum o yüzden 9900K'lık bir programdı bir aralar ve başka render programlarından autocad mesela çekirdek sayısı thread sayısı herşeyi geç çekirdek gücüne bakar yani 3600 ile 3500X arasında bir fark göremezsin HT bulunmamasına rağmen autocad, 3500X'te perofmranslı çalışır ve en son popüler programlardan after effects ise en çok ekran kartı odaklı bir program işlemci konusunda ise 4 çekirdekten fazlası pek bir şey değiştirmiyordu sanırım yani 3300X ile 3600 arasında bir fark göremiyorsun.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Adam çekirdek ne demiş siz de araştırmadım filan yani çekirdeğin ne olduğunu da bilirsin yani. :D bu arada sadece render değil çoğu render programı multithread perofmransı gerektirir blender yapacak olan normalde ekran kartı kulalnır ama işlemci ile yapacaksa multithread önemli, premiere ise çekirdek sayısı da önemli çekirdek gücü de önemli daha çok 8 çekirdekten fazla kullanamıyor diye biliyorum o yüzden 9900K'lık bir programı bir aralar ve başka render programlarından autocad mesela çekirdek sayısı thread sayısı herşeyi geç çekirdek gücüne bakar yani 3600 ile 3500X arasında bir fark göremezsin HT bulunmamasına rağmen autocad, 3500X'te perofmranslı çalışır ve en son popüler programlardan after effects ise en çok ekran kartı odaklı bir program işlemci konusunda ise 4 çekirdekten fazlası pek bir şey değiştirmiyordu sanırım yani 3300X ile 3600 arasında bir fark göremiyorsun.
Araştırmadığım birşeyi nerden bilebilirim ve bilme zorunluluğum olduğunu düşünmüyorum.Benim için ekran kartımı destekleyecek bir işlemci yeterli olacaktır.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici
Top Bottom