İşlemcim 4.5 ghz i geçmiyor boostlanmıyor

UmutEren

80+
Reaksiyon skoru
72
arkadaşlar işlemcim 4.5 ghz yi geçmiyor 4.8 e boostlanması gerekmiyormu bütün oc ayarlartını sıfırladım bios u defounta döndürdüm düzelmedi neden olabilir işlemcim i5 10600kf
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar işlemcim 4.5 ghz yi geçmiyor 4.8 e boostlanması gerekmiyormu bütün oc ayarlartını sıfırladım bios u defounta döndürdüm düzelmedi neden olabilir işlemcim i5 10600kf
ama oyuna girdiğim zaman 4.6 ghz ye çıkıyor neden 4.8 i göremiyorum işlemcimin boost clock 4.8 ghz sadece msi centerden oynarsam 4.8 e cıkıyor ama ben frekansı oto ayarlansın istiyorum gerekmedıgı yerde düşük frekansta gereen yerde tam frkansda calıssın cinebench r23 de 4.8 e oto cıkmıyor

Ekler

• Desktop Screenshot 2022.05.05 - 13.42.05.56.png
    Desktop Screenshot 2022.05.05 - 13.42.05.56.png
    1.2 MB · Hit: 44
Son düzenleme:
canımın içi turbo frekanslar genelde tek çekirdek için gösterilir birden fazla çekirdek aynı anda o frekansa çıkamıyor.
örnek vermek gerekirsen bendeki ryzen 5 2600 3.4 normal 3.9 turbo ama 3.66 da kalıyor genelde çünkü tek çekirdek 3.9 a çıkıyor sadece

overclock yaptıgın için zorlama durumda görüyorsun o hızı ama otomatikte öyle olmaz

canımın içi turbo frekanslar genelde tek çekirdek için gösterilir birden fazla çekirdek aynı anda o frekansa çıkamıyor.
örnek vermek gerekirsen bendeki ryzen 5 2600 3.4 normal 3.9 turbo ama 3.66 da kalıyor genelde çünkü tek çekirdek 3.9 a çıkıyor sadece

overclock yaptıgın için zorlama durumda görüyorsun o hızı ama otomatikte öyle olmaz
ama çekirdeklerın hiçbiri cıkmıyor hocam afterburnerden oyuna gırdım 12 çekırdeğinde frekansına baktım hepsi 4600 mhz sabit arkada strees test acık cınebench r23 ve cpu z

Boost frekansı all core olmaz çoğunlukla. Oyunların büyük bir çoğunluğu bütün çekirdekleri sömüremediği için arada 2-3 çekirdek o bahsedilen frekansa çıkıyor ihtiyaç halinde. Fakat yaptığın test bütün çekirdekleri tam yüke soktuğu için o frekansı göremiyorsun.

Boost frekansı all core olmaz çoğunlukla. Oyunların büyük bir çoğunluğu bütün çekirdekleri sömüremediği için arada 2-3 çekirdek o bahsedilen frekansa çıkıyor ihtiyaç halinde. Fakat yaptığın test bütün çekirdekleri tam yüke soktuğu için o frekansı göremiyorsun.
hmm anladım hocam teşekkür ederım fazla bilgiliysenız şu konuma da el atabılırmısımız
Arkadaslar bu 3. Olusu mavi ekran veriyor ama bilgisayarı acarken veriyor kullanirken vermiyor tusuna basiyorum acikirken mavi ekran sonra biosa atiyor oc felan yapmadım 1 hafta once de format atmıştım formattan once boyle birsey yoktu ne yapmaliyim beni aydinlatirmisiniz

Geri