Çözüldü✓ Işlemcim 80-85 derecede

Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim

işlemci 80-85 derecelere kadar çıkıyor, sıvı soğutucu olmasına rağmen hala aynı ve macun ve temizliğini yaptırdım lütfen yardımcı olabilecek var mı ?

Merhaba arkadaşlar ben aranızda yeniyim

işlemci 80-85 derecelere kadar çıkıyor, sıvı soğutucu olmasına rağmen hala aynı ve macun ve temizliğini yaptırdım lütfen yardımcı olabilecek var mı ?
Pompa arızası olabilir sogutucuda

İşlemci ve soğutucu modeli nedir acaba .
Bende 9700x enermax liqmaxflo 360mm var 105w açınca bios tan stres testinde 142w ortalama 92 dereceyi görüyor . oyunlarda 50-55 arası örnek olarak belirtmek istedim daha detaylı bilgi verirseniz sağlıklı olur .

İşlemci eski ama güçlü yanında 140mm soğutucu hava sıcaklıkları malum değerler normal gibi ama 85 derece oyunlarda mı görüyor .stres testinde mi

en kötü oyunda bile ısınıyor birde benim bilgisayarım eski biraz tavsiye için teşekkür ederim yeni bilgisayar bakacağım büyük ihtimalle
Bende o işlemciyi 120mm sıvı soğutma ile kullanmıştım overclock filan da yapmıştım ama sıcaklık değerlerini maalesef hatırlamıyorum dediğim gibi güçlü bir işlemci macunu kontrol edip tekrardan pompayı yerine oturtmakta fayda var bağlantılar doğru mu yapıldı bunlara bakmak lazım mesela fan ve pompa anakartta doğru yere mi bağlandı belki pompa yerine tam anlamıyla oturmadı gibi gibi hepsini gözden geçirmek lazım o işlemci halen iş görür bence boşuna masraf etmeden önce bir gözden geçirin .

Bende o işlemciyi 120mm sıvı soğutma ile kullanmıştım overclock filan da yapmıştım ama sıcaklık değerlerini maalesef hatırlamıyorum dediğim gibi güçlü bir işlemci macunu kontrol edip tekrardan pompayı yerine oturtmakta fayda var bağlantılar doğru mu yapıldı bunlara bakmak lazım mesela fan ve pompa anakartta doğru yere mi bağlandı belki pompa yerine tam anlamıyla oturmadı gibi gibi hepsini gözden geçirmek lazım o işlemci halen iş görür bence boşuna masraf etmeden önce bir gözden geçirin .
Haklısın bilgi için çok teşekkür ederim

Geri