Piyeti
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 9
- İsim
- Lütfullah
R5 7500F işlemcim var. Asus Prime B650M-A-II anakartım var. işlemcimin max hızı 5.2 Ghz ayarlı. Bazen bilgisayarı açarken inanılmaz yavaş açılıyor masaüstünde açılışta discord ayarlı onun gelmesi bile 5 dk yi buluyor ve kontrol ettiğimde görev yöneticisinde işlemcim 0.52 Ghz de çalışıyor. son zamanlarda bu olay açılışta olmuyor ama PC yi kitleyip yemek yiyip 1 saat sonra geri geldiğimde uykudan çıkıp şifreyi girdiğimde kapanıp açılmamasına rağmen yine 5.2 Ghz iken durduk yere 0.52 Ghz oluyor. Böyle olduğunda yeniden başlatmak zorunda kalıyorum başlattığımda düzeliyor. Az önce farklı çözüm denedim yeniden başlatmak uzun sürüyor diye uykuya aldım. Uykudan çıkardım hemen arkasından ve yine 0.52 den 5.2 Ghz olması gereken haline döndü.
Sorun işlemcide mi Anakartta mı yoksa yazılımsal mı bu nasıl saçma bir hatadır. İşlemci Ghz si matematiksel olarak virgül kaydırıyor resmen 5.2 yerine 0.52 oluyor şaka gibi. Başına gelen var mı acaba?
Sorun işlemcide mi Anakartta mı yoksa yazılımsal mı bu nasıl saçma bir hatadır. İşlemci Ghz si matematiksel olarak virgül kaydırıyor resmen 5.2 yerine 0.52 oluyor şaka gibi. Başına gelen var mı acaba?