İşlemcim kafasına göre ghz belirliyor

QuaiWaT

80+
Reaksiyon skoru
100
merhabalar, İ5 8300H işlemci kullanıyorum fakat oyun dışında 3 - 4ghz takılırken gta v valorant cs gibi oyunlarda 1.7 2.3 ghz arası çalışıyor. sorunu çözmek için throttlestop indirdim fakat set multipler çalışmıyor sabitleyemiyorum da oyun içinde sıkıntı cıkarıyor. ben bunu nasıl sabitlerim? pc cok ısınmasın diye notebook soğutucu alacağım zaten bunu sabitlememi söylerseniz cok sevinirim

Termal macun kuruduysa onu değiştir bir de oyunlarda kaç derece oluyor?

Termal macun kuruduysa onu değiştir bir de oyunlarda kaç derece oluyor?
oyunlarda 98 dereceyi geçmiyor. pc 2019 aralık ayından beri var ama laptop. daha 3 gün önce teknik servisten geldi termal macun değiştirmişlerdir bence vatan bilgisayar dedik ama içini açıp bakmak lazım onu kontrol ederim

Sabitleyemezsiniz. İşlemci kendi karar verir ne kadar hızlı çalışacağını.

oyunlarda 98 dereceyi geçmiyor. pc 2019 aralık ayından beri var ama laptop. daha 3 gün önce teknik servisten geldi termal macun değiştirmişlerdir bence vatan bilgisayar dedik ama içini açıp bakmak lazım onu kontrol ederim
Oyuncu laptobu değilse garantisi bozulur oyuncu laptoplardan da gerçi 2-3 firmanın sadece bozuluyordu.

daha ne olsun. 100 derecede su kaynar ya :D aşırı ısınmadan thermal throttling yaşıyorsundur. zaten işlemcinin tjunction değeri 100 derece. https://ark.intel.com/content/www/t...-8300h-processor-8m-cache-up-to-4-00-ghz.html
notebook soğutma alsam sence yapabilir miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

pavilion 15 mi?
evt

daha ne olsun. 100 derecede su kaynar ya :D aşırı ısınmadan thermal throttling yaşıyorsundur. zaten işlemcinin tjunction değeri 100 derece. https://ark.intel.com/content/www/t...-8300h-processor-8m-cache-up-to-4-00-ghz.html
bide hp fanı bozulmus olabilir mi pc acınca bi fan eror veriyor enter basınca pc açılıyor ama..

notebook soğutma alsam sence yapabilir miyim?

evt
Hocam soğutuclar max 3-4 derece soğutur benim soğutucu bile laptobu ısıtıyor kullanmıyorum almadım da bu arada kapağını açarsan garantisi bozulmuyor açıp termal macun ve fan temizliğini yap.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Ak'f
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,657
Üyeler
184,959
Son üye
Caximus
Geri