işlemcim sıcaklığı çok yüksek

Reaksiyon skoru
56
arkadaşlarım bilgisayrımı alalı 3 yıl oldu hiç temizlememiştim tozdan kirden ölmüş bende geçen fön makinesiyle soğukta tozlara tuttum biraz tozlar gitti temizledim sonradan bilgisayarım yarım saatde falan bir kapanmaya başladı her kapandığında geri açıyodum bitane nvdidan bildirim geldi açılırken cpu falan yazıyodu sonra uygulama indirdim sıcaklığına baktım acaba fanımı bozdum yada tozlar işlemcinin orayamı g.itti macunda baya eskidi acaba sorun nedir sizde
1688808468424.png

Macun al macunu yenile kasanı da güzelce temizle.

fan falan bozulmamıştır dimi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Macun al macunu yenile kasanı da güzelce temizle.

ben birazcık korkuyorum öyle fanı falan çıkarıp işlem yapamam bilgisayarcıya götürücem bilgisayarımı

ben birazcık korkuyorum öyle fanı falan çıkarıp işlem yapamam bilgisayarcıya götürücem bilgisayarımı
Fan dönüyorsa bozulmamıştır.

Sen bilirsin işlem yaparken başında dur derim. Kendi macununu alıp götürebilirsin. Bilgisayarcı kalitesiz macun sürer genelde.

Dönüyor ise sıkıntı yok.Tozdan çok bir şey olmaz hocam. Termal macun alın. Kasayı yan yatırın balkonda falan fön makinesinin soğuk ayarıyla temizleyin. Termal macun sürün. Isı problemini çözeriz bu şekilde.

Fan dönüyorsa bozulmamıştır.

Sen bilirsin işlem yaparken başında dur derim. Kendi macununu alıp götürebilirsin. Bilgisayarcı kalitesiz macun sürer genelde.
tamam macun alıp götüreyim ben orda da temizlettirim

Dönüyor ise sıkıntı yok.Tozdan çok bir şey olmaz hocam. Termal macun alın. Kasayı yan yatırın balkonda falan fön makinesinin soğuk ayarıyla temizleyin. Termal macun sürün. Isı problemini çözeriz bu şekilde.
dönüyor hiç bi sıkıntısı yok boşta bile işlemcim 80 90 100 derece oluyor bikaç gün sonra bilgisayarcıya götürücem bide şey şuanlık maddi durumum yok bikaç gün beklemek zorundayım eğer böyle bilgisayarı kullansam kapandığında açsam bi sorun olurmu

tamam macun alıp götüreyim ben orda da temizlettirim

dönüyor hiç bi sıkıntısı yok boşta bile işlemcim 80 90 100 derece oluyor bikaç gün sonra bilgisayarcıya götürücem bide şey şuanlık maddi durumum yok bikaç gün beklemek zorundayım eğer böyle bilgisayarı kullansam kapandığında açsam bi sorun olurmu
Sıcaklıktan dolayı kapanıyorsa öyle kullanma. BIOS'tan CPB yani core performance boost ayarını kapat öyle kullan en azından.

Enter tuşu ile gir.
ytok anlatamadım galiba direkt tıklanmıyo onun dışında hepsi tıklanıyo o tıklanmıyo auto da kalmış bütün ayarları kapattım belki açılır diye yine açılmadı

Enter tuşu ile gir.
yani yön tuşlarıyla aşşağı yukarı yapıyorum o halde bile onun üstüne gelmiyo yani

Geri