ahmetefdal
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 16
- İsim
- Ahmet Efdâl
Merhabalar yakın zamanda ryzen 5 5600x işlemci aldım kendi stok fanını takıp normal bi şekilde oyun falan oynamaya başladım. valorant oynarken max 90-95 derecelere kadar çıkıyordu işlemci sıcaklığım bende biraz araştırma yaptım ve bu işlemcinin çok güçlü oldugundan dolayı olması gerekenden fazla ısındıgını ve sıvı soğutma kullanarak kullanılması gerektiğini öğrendim. Bunun üzerine kendime yeni bir sıvı soğutma aldım. markası corsair hydro series h45. tek fanlı bi sıvı soğutma. kasamın içinde çok fazla yer olmadığı için egzoz fanını söküp radyatörü oraya güzelce montajladım. çünkü başka montajlayacağım bir yer yok kasamın içinde. bu arada kasam da cooler master masterbox5. tam cuk diye oturdu montajı tamamladım. tekrardan oyuna girdim ve biraz oynamaya başladım. stok fana göre daha iyi olduğunu gördüm. boştayken 65-75 arası,oyun içindeyken max 80 dereceyi gördü işlemcim ama yine de içim hiç rahat değil. çünkü internette yorumları okuduğumda insanlar sıvı soğutmayla oyundayken bile 70 dereceleri görmüyormuş. ben neden 80 leri görüyorum bunun sebebi işlemcinin güçlü olmasından dolayı mı acaba. veya bios üzerinden işlemci soğutucumun fan hızına herhangi bir ayar mı yapmam gerekiyor. eğer öyleyse ne yapmam lazım ? 80 derece çok gibi geliyor bana. boştayken bile 65 ler falan çok gibi sanki tam bilmiyorum yanılıyor muyum acaba ? veya 5600x gibi bir işlemciye tek fanlı radyator yetersiz mi kalıyor. çift fanlı bir radyator mü kullanmam gerekiyordu. istesemde yapamazdım çünkü kasamda çift fanlı radyator için yer yok maalesef. mecbur tek fanlı almak zorudnaydım. üstü de kapalı kasamın hava almıyor. montajı yapabilecegim tek yer egzoz fanının oraydı ve oraya montajladım. yardımcı olursanız çok sevinirim. kasamın ve işlemci soğutucumun resmini dosya olarak ekledim.