Neler Yeni

İşlemcim Son Zamanlarda Darboğaz Oluyor

xEmpty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Çağlar
Son 3 4 aydır işlemcim darboğaz oluyor, normalde bir sıkıntım yoktu. Örnek olarak battlefield 1 i en son 4 5 ay önce falan oynamıştım. Geçen tekrar girdiğimde ekran kartı kullanımı 60 70 iken işlemci 90 larda geziyor ve fps drop gibi problemler oluşuyordu. Isı olarakta herhangi bir problemi yok %90 larda 50 derece falan oluyor maks.

Ekran kartı: Gtx1660 super
İşlemci: R5 3500

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Isı olarak sorun olmaması işlemcide Termal kısıtlama olmadığı anlamına gelmez. Önemli olan o %90 da ne kadar ham ne kadar boost performans sergiliyor. %90a çıktığı zamanlarda bi ekran görüntüsü alıp atarsanız daha iyi olur. Benzeri CPU stress tek ve çoklu çekirdek testleri atarsanız daha iyi olur.

xEmpty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Çağlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Isı olarak sorun olmaması işlemcide Termal kısıtlama olmadığı anlamına gelmez. Önemli olan o %90 da ne kadar ham ne kadar boost performans sergiliyor. %90a çıktığı zamanlarda bi ekran görüntüsü alıp atarsanız daha iyi olur. Benzeri CPU stress tek ve çoklu çekirdek testleri atarsanız daha iyi olur.
test için önerebileceğiniz program var mı?

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Cpu-Z ve Hwinfo64 bunlar bilgi için. Test içinde cinebench r23 - aida64 - prime95 kullanabilirsin.

xEmpty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Çağlar

Ekler

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    48.8 KB · Hit: 40
  • stabilitytest2.png
    stabilitytest2.png
    47.4 KB · Hit: 37
  • stabilitytest3.png
    stabilitytest3.png
    49.4 KB · Hit: 35
  • stabilitytest4.png
    stabilitytest4.png
    47.6 KB · Hit: 34
  • stabilitytest5.png
    stabilitytest5.png
    52 KB · Hit: 30
  • stabilitytest6.png
    stabilitytest6.png
    52.3 KB · Hit: 35
  • stabilitytest7.png
    stabilitytest7.png
    60.1 KB · Hit: 36

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Hocam bir sabit stabilite sorunu görüyorum. Acaba bios'tan core boost performance kapalı mı? Kapalıysa açın onu.

xEmpty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Çağlar
Hocam bir sabit stabilite sorunu görüyorum. Acaba bios'tan core boost performance kapalı mı? Kapalıysa açın onu.
Açtım ama bir şey değişmedi oyuna girince mhz yine 4000 e sabitliyor performans olarakta aynı

xEmpty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Çağlar
Açtım ama bir şey değişmedi oyuna girince mhz yine 4000 e sabitliyor performans olarakta aynı
ve hatırladığım kadarıyla cok uzun zamandır 4000 e sabit CPU frekansım. boşta da oyunda da aynı frekansta calısıyor bunun bir etkisi olabilir mi? CPU ömrünü azaltmış olabilir mi?

xEmpty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Yiğit Çağlar
sıcaklık ne durumdaydı
maks 60
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oynadığın oyunla ilgilidir o durum. Başka oyunlarda deneyip ekran kartı kullanımına bakmalısın.
bazı oyunlarda oluyor bazılarında olmuyor ama suan darbogaz yapıp önceden yapmayan oyunlar var muhtemelen işlemcinin yavaş yavaş ömrü kısalıyor 3 sene oldu alalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oynadığın oyunla ilgilidir o durum. Başka oyunlarda deneyip ekran kartı kullanımına bakmalısın.
bazı oyunlarda oluyor bazılarında olmuyor ama suan darbogaz yapıp önceden yapmayan oyunlar var muhtemelen işlemcinin yavaş yavaş ömrü kısalıyor 3 sene oldu alalı

Top Bottom