- Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizce anakarta işlemciye falan zarar gelmişmidir bide hala garantisi duruyor vatandan düzmüştüm gitsem tamir ederlermigeçmiş olsun yanmış olabilir
Sizce anakarta işlemciye falan zarar gelmişmidir bide hala garantisi duruyor vatandan düzmüştüm gitsem tamir ederlermigeçmiş olsun yanmış olabilir
İşlemciye kolay kolay bişey olmaz ama anakart varsa ekran kartı zarar görmüş olabilirSizce anakarta işlemciye falan zarar gelmişmidir bide hala garantisi duruyor vatandan düzmüştüm gitsem tamir ederlermi
grafiği düşünürseniz yük işlemciye biner ve işlemcin daha çok ısınır. Grafiği olabildiğince ultraya çek. Rahat oynanılıyor mu buda önemli. Yani ultra ayarlarda 70-90fps alıyorsan iyi en azından işlemcin gereksiz yere 85-90 derece olmaz.Oyunu Yeni açmama rağmen sıcaklık durumu böyle. en düşük grafiklerde olmasına rağmen fpsim düşük
Yuh hocam naptınız o çok teknik bir şey (öyle biliyorum). Ekran kartı macunu değiştirmek alakasız sizin sorununuzla. Sizin problem işlemci sıcaklığı.hala aynı acaba ekran kartı macununu değiştirmedim diye olabilirmi
Hocam ekstrim havalar var şu anda bu havalarda sistemler doğal olarak kışa göre daha çok ısınıyor bir çok kişi şikayetçi bu konudan keza benim laptop da ısınıyor işlemci konusunda 4-5 ay önce iyiyken.Merhaba son zamanlarda işlemcim aşırı ısınıyor. Oyunlarda ve kapanıyor sistemim iyi eskiden mesela Valorant'ta 500 600 üstü FPS alıyordum. Şu anda 200 falan ve bayağı drop giriyor. Temiz format atmama rağmen düzelmedi. Termal macun bakımınıda yaptım.
Xigmatek powerful macunun markası buydu.
Sistem özelliklerim.
Windows 11.
İşlemci AMD Ryzen 5 5600.
Anakart MSI Pro B550M-P gen3.
RAM 2X 8 GB 1600MHz.
Ekran kartı RX 6700 Pulse 10 GB.
Mesela bak hiçbir şey yapmıyorum youtube da takılırken sistemin derecelerine bak oysaki eskiden bu dereceler daha düşüktü. havalar serinleyince illaki düşecektir.Merhaba son zamanlarda işlemcim aşırı ısınıyor. Oyunlarda ve kapanıyor sistemim iyi eskiden mesela Valorant'ta 500 600 üstü FPS alıyordum. Şu anda 200 falan ve bayağı drop giriyor. Temiz format atmama rağmen düzelmedi. Termal macun bakımınıda yaptım.
Xigmatek powerful macunun markası buydu.
Sistem özelliklerim.
Windows 11.
İşlemci AMD Ryzen 5 5600.
Anakart MSI Pro B550M-P gen3.
RAM 2X 8 GB 1600MHz.
Ekran kartı RX 6700 Pulse 10 GB.