İşlemcime Undervoltage yapsam nasıl olur

annysm

80+
Reaksiyon skoru
145
Mehaba arkadaşlar İşlemcim Ryzen 5 3600 stock fan ile az önce OCCT testi yaptım LİNPACK ADLI TEST işelmcim
Max 80.75
min 44
Ama benim gözlemlediğim üzere 75 80 derece arasında ortalama değer aldı
Diğer bilgisayar bileşenlerim
Asus tuf Rx5600xt Evo
Asus tuf B450 plus-gaming
sizce undervoltage yapılamsı mantıklımı

Yaparsan iyi olur, hoş olur.

Bir Prime95 Blender testi yap sıcaklıkları yaz, birde Blender testi yaparken CPU-Z'nin SS'ini at.

Yapabilirsin.

Stok fan ile iyi değerler, istersen CPB'i kapatırsın.
BIOS -> Advanced Mode (F7) -> Advanced -> AMD CBS -> Core Performance Boost -> Disabled.

Bildiğim kadarıyla OCCT işlemciyi çok fazla yormuyor.
OCCT'i en ağır Benchmark değil, sebebi ise insanlar 5-10 saatlik testler yapıp stabil mi diye bakıyorlar. Aidia 64 bu konuda eline su dökemeyeceğimiz Benchmark'tır.

Daha serin çalışmasını istiyorsan yapabilirsin ama o dereceler sisteme zarar verecek türden değil yani sana kalmış.

OCCT'i en ağır Benchmark değil, sebebi ise insanlar 5-10 saatlik testler yapıp stabil mi diye bakıyorlar. Aidia 64 bu konuda eline su dökemeyeceğimiz Benchmark'tır.

Prime95 çok iyi yoruyor.

Hatta Small FFTs testi en çok yoran test diye biliyorum.

Tabii Small FFTs testini 45 saniye yapsak yetiyor.

Prime95 çok iyi yoruyor.

Hatta Small FFTs testi en çok yoran test diye biliyorum.

Tabii Small FFTs testini 45 saniye yapsak yetiyor.
Onu açtığımda PC kendine gelmesi test süresinden uzun sürmüştü, o illete bulaştırma insanları.

Onu açtığımda PC kendine gelmesi test süresinden uzun sürmüştü, o illete bulaştırma insanları.

Small FFTs testini ben voltaj düşürürken veya OC yaparken öneriyorum.

''Stabil mi, değil mi?'' sorusunun cevabını en kolay alabileceğimiz testtir kendileri.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,199
Üyeler
189,047
Son üye
Krieg
Geri