Neler Yeni

İşlemcinin %100nü nasıl kullanabilirim

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Herkese selam ben nail sevgili donanım arşivi forum üyeleri @Abdullah Hacıgül benim laptobum un işlemcisi hep en orta performansta çalışıyo ve ekran kartım paylaşımlı ram miktarı 6 GB ben ram lerden ekran kartına nasıl GB verebilirim ve işlemcinin herzaman nası tam GHz inde çalışmasını sağlayabilirim yazılımsal olarak veya donanımsal olarak fikirleriniz için çok teşekkürler
Hocam selam ekran kartı gerektiğinde ramden kullanır atıyorum 2gb ekran kartı varsa ve oynadığın oyun 3gb ekran kartı kullanıyorsa geri kalanını ramden alır diye biliyorum
Laptoplarda genelde sıcaklığa göre GHz dengeliyor Biostan değiştirebilirsiniz muhtmeelen

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,098
İsim
Zeki Müren
Zaten sabit frekansta çalışan bir işlemci. Eğer oyun içi değerlerinizde sıkıntı yoksa alabileceğiniz en yüksek değerler onlardır. Hani %50'den %100'e çıkartsanız dahi öyle beklediğiniz bir artış olmayacak.
Hiç olmayacak ekran kartı hala aynı FPS ti verebilecek

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
Zaten sabit frekansta çalışan bir işlemci. Eğer oyun içi değerlerinizde sıkıntı yoksa alabileceğiniz en yüksek değerler onlardır. Hani %50'den %100'e çıkartsanız dahi öyle beklediğiniz bir artış olmayacak.
Ama çakılıyo bazen performansı saçma ya ya zaten bilgisayarı değiştirecek sadece değiştirene kadar tam performans ile oyunlarda 10 FPS almamak istiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam selam ekran kartı gerektiğinde ramden kullanır atıyorum 2gb ekran kartı varsa ve oynadığın oyun 3gb ekran kartı kullanıyorsa geri kalanını ramden alır diye biliyorum
Laptoplarda genelde sıcaklığa göre GHz dengeliyor Biostan değiştirebilirsiniz muhtmeelen
Ama sıkıntı bios ta hiçbi işlem yapamıyorum yani güncellesem düzelicekmi onunda bilmiyorum

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Ama çakılıyo bazen performansı saçma ya ya zaten bilgisayarı değiştirecek sadece değiştirene kadar tam performans ile oyunlarda 10 FPS almamak istiyorum

Ama sıkıntı bios ta hiçbi işlem yapamıyorum yani güncellesem düzelicekmi onunda bilmiyorum
Bilmiyorum hocam denemekte fayda var zor bir şey yok zaten guncellemekte.

Erdem Salih Taşcı

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,500
İsim
Erdem Salih Taşcı

Yani driver'lar kurulu ise ve gereken performans ayarları yapılmışsa yapılacak başka pek bir şey yok maalesef.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
benim laptobum un işlemcisi hep en orta performansta çalışıyo
İşlemcileri tam yüke sokan işlem türleri azdır öyle oyunda vs işlemci çok güçsüz değilse %100 olmaz.

ekran kartım paylaşımlı ram miktarı 6 GB ben ram lerden ekran kartına nasıl GB verebilirim
Veremezsin. O paylaşımlı miktar ekran kartının içindeki VRAM'e bağlı ve VRAM ile orantılı artıp azalır.

işlemcinin herzaman nası tam GHz inde çalışmasını sağlayabilirim yazılımsal olarak veya donanımsal olarak
İşlemcilerin 1 çekirdek, 2 çekirdek, 4 çekirdek, 8 çekirdek vs yük altında olmalarında frekans farkı vardır. Yani o yazan frekans sadece tek çekirdek kullanılırken.

NAİL NKR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
nail kuru
Hiç olmayacak ekran kartı hala aynı FPS ti verebil

İşlemcileri tam yüke sokan işlem türleri azdır öyle oyunda vs işlemci çok güçsüz değilse %100 olmaz.

Veremezsin. O paylaşımlı miktar ekran kartının içindeki VRAM'e bağlı ve VRAM ile orantılı artıp azalır.

İşlemcilerin 1 çekirdek, 2 çekirdek, 4 çekirdek, 8 çekirdek vs yük altında olmalarında frekans farkı vardır. Yani o yazan frekans sadece tek çekirdek kullanılırken.

Ama hocam zaten işlemci kötü ben kötü olan bi işlemcinin afedersiniz ama salakça çalışıp FPS düşüklüğüne sebeb olmasını istemediğinden tam yük çalıştırmak istiyorum he zaten ısınmıyo 5 stres testini aynı anda çalıştırdım ama 60 derec demedi çökmedi GHz sabitledi sanki

Sağolun yaaa yinede teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için çok teşekkğrler
Yani driver'lar kurulu ise ve gereken performans ayarları yapılmışsa yapılacak başka pek bir şey yok maalesef.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Ama hocam zaten işlemci kötü ben kötü olan bi işlemcinin afedersiniz ama salakça çalışıp FPS düşüklüğüne sebeb olmasını istemediğinden tam yük çalıştırmak istiyorum he zaten ısınmıyo 5 stres testini aynı anda çalıştırdım ama 60 derec demedi çökmedi GHz sabitledi sanki
Denetim Masası -> Güç Seçenekleri -> Güç Planları -> Planı düzenle -> Gelişmiş plan ayarları -> Sistem soğutma ilkesi -> Prize takılıyken: Etkin bunu deneyin.

Sistem özellikleri neler?

Top Bottom