İşlemciyi soğutan bakır blok kırıldı pc açılmıyor

1myavuzz1

80+
Reaksiyon skoru
47
İşlemciyi soğutan bakır blok kırıldı pc açılmıyor acaba kırıldığı için mi açılmıyor

Ekler

• 1000019029.webp
    1000019029.webp
    1.8 MB · Hit: 118
Hocam yanlış anlamazsanız merak ettiğim için soruyorum bu nasıl olabildi
Hocam Allaha emanet kullanıyordum bilgisayarı zaten yukarı kalkmıştı bakımından ni ucu bende silikonla yapıştırim dedim fazla yukarı çektim çat etti kırıldı

Ekler

• 1000019030.webp
    1000019030.webp
    1.6 MB · Hit: 77
Hocam Allaha emanet kullanıyordum bilgisayarı zaten yukarı kalkmıştı bakımından ni ucu bende silikonla yapıştırim dedim fazla yukarı çektim çat etti kırıldı
Bakır blok kırıldığını bilgisayar nereden bilsin de açılmasın işlemciye zarar vermiş olmayasin macunla beraber yapışık şekilde ayırmaya zorladiysan işlemciyle beraber çıkar

Çıkmadıysada zorlar

İşlemciyi iyiice oturt pinlerinde sorun varmi kontrol et

Bakır blok kırıldığını bilgisayar nereden bilsin de açılmasın işlemciye zarar vermiş olmayasin macunla beraber yapışık şekilde ayırmaya zorladiysan işlemciyle beraber çıkar

Çıkmadıysada zorlar

İşlemciyi iyiice oturt pinlerinde sorun varmi kontrol et
Bakır blok kırıldığı için işlemci soğumuyor ve anında ısınıp pc açılmıyordur.

İşlemciye hasar gelmiş bence
Hocam pc nin açıldığını fan dan anlıyorum meğersem fanın 1 tane siyah kablosu var o kopmuş fan donmeyince de ben açılmıyor sanıyordum aslında açılıyormuş fan olmadan çalışsa bi sıkıntı olur mu acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam pc nin açıldığını fan dan anlıyorum meğersem fanın 1 tane siyah kablosu var o kopmuş fan donmeyince de ben açılmıyor sanıyordum aslında açılıyormuş fan olmadan çalışsa bi sıkıntı olur mu acaba
Çalılıyorsa bile artık çalışmıyor çünkü fanın kopan kablosu kısa devre yaptırdı artık tam gitti

Son düzenleme:
Normalde boot etmesi lazım ama yükte sistem kendini kapatır artık o soğutucunun işlevi kalmadı. Büyük ihtimalle CPU ya da kart zarar gördü.

Normalde boot etmesi lazım ama yükte sistem kendini kapatır artık o soğutucunun işlevi kalmadı. Büyük ihtimalle CPU ya da kart zarar gördü.
Kablo biryerlere değdi bana ufak bi elektrik çarptı sonra da bilgisayar açılmadı zaten power ışığına söndü

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çalılıyorsa bile artık çalışmıyor çünkü fanın kopan kablosu kısa devre yaptırdı artık tam gitti
Fan olmadan pc acma bile hele bu sıcakta islemcine zarar verirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,716
Üyeler
186,100
Son üye
captbatuhan
Geri