Neler Yeni

İşletim sistemi seçtiriyor !

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Selçuk Kavak
Merhabalar geçen gün windows 11 için 24H2 güncellemesi gelmişti. İndirip kurmamıştım çoğu kişi memnun değil diye. En son dayanamayıp kurdum çünkü sorup duruyordu. Sıkıntısız ve sorunsuz kurulum gerçekleşti ama her pc'yi açtığımda işletim sistemi seçtiriyor. Sebebi nedir sizce ve nasıl bu durumu düzelte bilirim ?

Ekler

• 1734274768389.jpeg
    1734274768389.jpeg
    168.9 KB · Hit: 35
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yuzarsef
Sıfırdan kurulum yapmayınca oluyor bu durum. Sıfırdan kurmak daha iyi önceki sürümün artık dosyaları yüzünden oluyor.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
314
İsim
Tekin Ayber
temiz format atarsan açılış ekranı olmaz, grub önyükleme aracı oluşturulmuş, eğer sadece win 11 ile devam edeceksen temiz format atmalısın.

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Selçuk Kavak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıfırdan kurulum yapmayınca oluyor bu durum. Sıfırdan kurmak daha iyi önceki sürümün artık dosyaları yüzünden oluyor.
Yok hocam ben sıfırdan kurulum yapmak istemedim de bu windows 11 için sıradan bir güncelleme değil mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eski sürümün artıklarını silemiyor muyuz ? Girişteki bu seçim gitsin yeter. Sistem özelliklerinde başlangıç ve kurtarma alanından bir şeyler yapılıyormuş ama nasıl yapılıyormuş tam bakmadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yuzarsef
Eski sürümün artıklarını silemiyor muyuz ? Girişteki bu seçim gitsin yeter. Sistem özelliklerinde başlangıç ve kurtarma alanından bir şeyler yapılıyormuş ama nasıl yapılıyormuş tam bakmadım.
Sistem özelliklerine girin, gelişmiş sekmesini tıklayın en altta bulunan başlangıç ve kurtarma altındaki ayarlara tıklayın açılan menüde sistem başlatma altındaki varsayılan işletim sistemini isteğinize göre seçin tamam deyip kapatın. Ardından tamamdır.

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Selçuk Kavak
Sistem özelliklerine girin, gelişmiş sekmesini tıklayın en altta bulunan başlangıç ve kurtarma altındaki ayarlara tıklayın açılan menüde sistem başlatma altındaki varsayılan işletim sistemini isteğinize göre seçin tamam deyip kapatın. Ardından tamamdır.
Bu şekilde yeni windows sürümünü seçmiş olucam değil mi ? Bunu bir zararı olmaz ? Ve neden böyle bir şey yaptı windows direkt üzerine bir güncelleme yapmayarak yeni bir işletim sistemi oluşturdu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yuzarsef
Bu şekilde yeni windows sürümünü seçmiş olucam değil mi ? Bunu bir zararı olmaz ? Ve neden böyle bir şey yaptı windows direkt üzerine bir güncelleme yapmayarak yeni bir işletim sistemi oluşturdu ?
Yeni bir sistem oluşturmuyor aslında kaldırması gereken dosyaların üzerine sistemi yazdığı için pc de 2 tane sistem var gibi gözüküyor. Bende bu sebep ile tekrardan sıfır olarak kurdum üstüne kurmamak için.

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Selçuk Kavak
Yeni bir sistem oluşturmuyor aslında kaldırması gereken dosyaların üzerine sistemi yazdığı için pc de 2 tane sistem var gibi gözüküyor. Bende bu sebep ile tekrardan sıfır olarak kurdum üstüne kurmamak için.
Sağ olasın hocam cevapların için.

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Selçuk Kavak
Reis selam :). Geri geldim de
bu videodan yardım alarak yapacaktım. Bilgisayarda iki tane işletim sistemi gözüküyor windows 11 şimdi kontrol ettim. İkiside 23H2 sürümünde msconfig'ten baktığımda sadece görseldeki gibi gözüküyor. Windows updatede de güncelleme gözükmüyor. Güncelleme kayboldu galiba.

bu videodan yardım alarak yapacaktım. Bilgisayarda iki tane işletim sistemi gözüküyor windows 11 şimdi kontrol ettim. İkiside 23H2 sürümünde msconfig'ten baktığımda sadece görseldeki gibi gözüküyor. Windows updatede de güncelleme gözükmüyor. Güncelleme kayboldu galiba.
Şimdi birbirinden ayırmak için ismini değiştirdiğim işletim sistemine girmeye çalıştım ama giriş yapmıyor. Herhalde 24H2 kurulumu başarısız oldu. O girilmeyen işletim sistemini silip 24H2 güncellemesini beklicem artık.

Ekler

• 1734283190879.png
    1734283190879.png
    6.5 KB · Hit: 1
  • 1734283237704.png
    1734283237704.png
    9.9 KB · Hit: 1
Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yuzarsef

Şimdi birbirinden ayırmak için ismini değiştirdiğim işletim sistemine girmeye çalıştım ama giriş yapmıyor. Herhalde 24H2 kurulumu başarısız oldu. O girilmeyen işletim sistemini silip 24H2 güncellemesini beklicem artık.
En temizini diyeyim sana microsofttan 24h2 sürümünü indir iso olarak sıfır kurulum yaparkende yeni kurulum ile kurma. Eski tarz kurulumu seç ve devam et yeni tip kurulumda hata var nedense. Ardından düzelir 24H2 redditten falan da baktım bunun net çözümü sıfırdan kurulum kardo. Ayriyeten de hoş geldin.

Top Bottom