Neler Yeni

İsmail Ağa Cemaati Kur'an Kursunda şiddet Görüntüleri!

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Ben yapılması gerekeni söyledim. Ona bakılırsa her gün okullarda, hastanelerde de şiddet uygulanıyor. O zaman hastaneyi bile kapatalım. Sakat hastayla alay edip döven doktor bile var. Bu tarikatlardan bir tanesi sıkıntılı diye hepsi mi sıkıntılı oluyor kaç kere gidip eğitim gördün? Ben çocukken gitmiştim kuran kursuna hiçbir sorun yoktu. Sabah gidiyorduk kahvaltımızı yapıp önce normal sohbet ediyorduk sonra kuran, ilmihal dersleri, sonra namazımızı kılıp geliyorduk. Burada nasıl bir yanlış var acaba? Bir tanesinde sorun çıkınca bahane arıyorsunuz çamur atmak için. Ayrıca bu hoca tutuklanmış
Din gibi bir konuyu nasıl oldu da eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarla karşılaştırdın anlamadım. Ben aile baskısı yüzünden bir dönem gitmiştim, gördüklerimi halen daha unutmuyorum, üstünden yıllar geçti ve hatırlayınca kötü oluyorum. Ben düzgün bir "Hoca" ile karşılaşmadım, illaki vardır ama cemaatler ve tarikatlara pek iyi bir maziimiz yok ülke olarak. Hem bu cemaatin ilk vakası değil bunun gibi olaylar. Şahsi fikrim; tehdit oluşturduklarını düşünüyorum, kapatılması taraftarıyım.

123kral14

80+ Silver
Hepsinde mi sorun var? Kaçına gittin kaç tanesini gördün de sanki hepsi sorunluymuş gibi konuşuyorsun? Halk tv falan izliyorsan orası başka onlara göre camii falan da kapatılmalı
okullarda da zaman zaman öğretmen şiddeti oluyor kimse çıkıp tüm okulları kapatın demiyor ama anlatamazsın kime yeni düşünceye açık değil

Megan

80+ Silver
Din gibi bir konuyu nasıl oldu da eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarla karşılaştırdın anlamadım. Ben aile baskısı yüzünden bir dönem gitmiştim, gördüklerimi halen daha unutmuyorum, üstünden yıllar geçti ve hatırlayınca kötü oluyorum. Ben düzgün bir "Hoca" ile karşılaşmadım, illaki vardır ama cemaatler ve tarikatlara pek iyi bir maziimiz yok ülke olarak. Hem bu cemaatin ilk vakası değil bunun gibi olaylar. Şahsi fikrim; tehdit oluşturduklarını düşünüyorum, kapatılması taraftarıyım.
Okulu falan örnek verdim işte. Her kurumda illaki sorunlu kişiler olacaktır. Yani öğretmen bile doktor bile sorunlu olabiliyor demek istedim. Böyle dini kurumlarda da illaki hoca bozuntuları olacaktır. Böyle oluyor diye tüm dini kurumları kapatmak mantıksız bence. Tabi bunlar başıboş da bırakılmamalı bunun örneğini daha 7 yıl önce gördük.
Yukarda da dediğim gibi ben camii dışında 2 kuran kursuna gittim çocukken. İkisi de çok güzeldi hiçbir olumsuzluk görmedim, hiç kötü hoca görmedim. Hepsi terbiyeli ve eğitimli insanlardı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu ne ara CHP , AKP ye geldi
Bilerek mi anlamıyorsun? Bu ülkede kim kime koyum diyor ben sana hangi türlü açıklayayım

okullarda da zaman zaman öğretmen şiddeti oluyor kimse çıkıp tüm okulları kapatın demiyor ama anlatamazsın kime yeni düşünceye açık değil
Yeni düşünceye değil çoğu kişi islamiyete karşı. Bunların içinde müslüman olanları görmek üzücü

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Okulu falan örnek verdim işte. Her kurumda illaki sorunlu kişiler olacaktır. Yani öğretmen bile doktor bile sorunlu olabiliyor demek istedim. Böyle dini kurumlarda da illaki hoca bozuntuları olacaktır. Böyle oluyor diye tüm dini kurumları kapatmak mantıksız bence. Tabi bunlar başıboş da bırakılmamalı bunun örneğini daha 7 yıl önce gördük.
Yukarda da dediğim gibi ben camii dışında 2 kuran kursuna gittim çocukken. İkisi de çok güzeldi hiçbir olumsuzluk görmedim, hiç kötü hoca görmedim. Hepsi terbiyeli ve eğitimli insanlardı.
Olabilir ama dediğim gibi. Hala hatırlarım o hoca olacak adamın sopayla dövdüğü arkadaşlarımı. Bende travma bıraktı belki de ondan dolayı ön yargım var.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yeni düşünceye değil çoğu kişi islamiyete karşı. Bunların içinde müslüman olanları görmek üzücü
Tarikatlara düşman olmak islamiyete düşman olmak demek mi ?

Megan

80+ Silver
Olabilir ama dediğim gibi. Hala hatırlarım o hoca olacak adamın sopayla dövdüğü arkadaşlarımı. Bende travma bıraktı belki de ondan dolayı ön yargım var.
O yüzdendir. İlkokulda da hoca haksız yere beni dövdü diye ben de okuldan nefret ediyordum. Sonra anladım ki sorun okulda değil hocada. İllaki her yerde böyleleri olacak maalesef

Tarikatlara düşman olmak islamiyete düşman olmak demek mi ?
Dini eğitim kurumları kapatılsın diyor adamlar ve sadece islamiyet için bunu diyorlar. Hristiyanlığa, yahudiliğe gelince de herkesin dini kendinedir diyip çok saygılı oluyorlar

Top Bottom