Neler Yeni

İsmailağa Cemaati Seçim Kararını Açıkladı: Cemaat Erdoğan'ı Destekleyecek

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Bu cemaat çocuk evlilikleri yapmışlardı.
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını imam nikahıyla evlendirdiği, çocuğun yıllarca istismara maruz kaldığı, dosyanın ise kapatıldığı öğrenilmisti daha çok pislik var bunlarda gerisini siz düşünün artık....

Bu arada bu cemaat Atatürk hedef bile almıştır.
IMG_20230428_194857.jpg

Kara*

80+ Silver
Yazık abi olan masum çocuklara oluyor, bazıları bu evreden kurtulup anlıyor anlamayanları zaten beyinlerini sadece bu durumlarla yıkıyorlar onlar da inanıyor. Sorsan sakallıya kızın kızgınlık çağı gelmiş diyecek utanmasa.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Cemaat kadar saçma bir şey yok. Yurt dışında böyle bir şey yapsan idam ederler seni.
etmiyorlar
Kültler yurdışında ve en çok bildiğim kadarı ile amerikada bunlar yaygın
ararştırırsanız bulursunuz he bu adamları iyi mi yapıyor hayır
Ama bunların hepsinin ortak özelliği radikalleşiyorlar ve bu bireyler için de kötü bitiyor.
Ama dünya genelinde çok güçlü olanları da var olmayanları da
Örnek olarak scientology

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,361
İsim
Ahmet Sevinç
atatürke laf ediyorlar ama özellikle zamanında anadolunun korunamsında çok büyük işler başarmış . Belkide o olmasa bugün askeri sanayiden cumhuriyetten bahsedemiyor olurduk tabi bu gibi hocaların zamanında işine gelmiyordu halada gelmiyor . Kesinlikle türkiyedeki hocalara güvenmemeye başladım ya yanlış bilgi veriyorlar yada propaganda veya reklamlarını yapıyorlar dinsizliğin en büyük kaynağı bunlar . türkiyedede bir zaman sonra rönesans yaşanacak bunlar yüzünden

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
etmiyorlar
Kültler yurdışında ve en çok bildiğim kadarı ile amerikada bunlar yaygın
ararştırırsanız bulursunuz he bu adamları iyi mi yapıyor hayır
Ama bunların hepsinin ortak özelliği radikalleşiyorlar ve bu bireyler için de kötü bitiyor.
Ama dünya genelinde çok güçlü olanları da var olmayanları da
Örnek olarak scientology
scientology hristiyan bir tarikat mı?

milenix

80+ Gold
Atamın her kararı mı doğru olur be

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz
Ama bana anime ppli bir APKlı teröristlerle işimiz olmaz demişti :eek:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
bilkdiğim kadarı ile evet ama tarikatımsı gibi bir şey.
Böyle kült gibi aslında biraz ki bizimkiler de aynı mantık bakarsan
Hatta aşırı baskıcı diye biliyorum dava açıyorlardı baya
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzeltme bir din olarak da geçiyormuş biraz daha okudum ama gene bana göre kült gibi
ama yanlışım varsa düzeltiniz :)
sevinirim

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,702
İsim
marilyn
Bu cemaat çocuk evlilikleri yapmışlardı.
İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını imam nikahıyla evlendirdiği, çocuğun yıllarca istismara maruz kaldığı, dosyanın ise kapatıldığı öğrenilmisti daha çok pislik var bunlarda gerisini siz düşünün artık....

Bu arada bu cemaat Atatürk hedef bile almıştır.
Alıntıyı görüntüle
siyasal islamcılar kadar ucube bi kitle görmedim hayatımda

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
cemaatlerin tarikatların diyanete bağlanıp sağlam birsekil denetlenmesi gerekir ve hepsinin milli olması gerekir
Hocam ne bağlanması direkt kapatılması gerekir vergilerimizle bir de bunlara mı besleyeceğiz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu cemaatlerin kapatılması şart olduğunu düşünüyorum.
Hocam kesinlikle size katılıyorum ve şunları da eklemek isterim kapatılan cemaatlerin şeyhlerinin tutuklanması,cemaatlerin içinde olan insanlık dışı davranışların araştırılması ve bu tarz suçlar işleyenlerin yargılanması.
Küçücük çocuklarına buraya gönderen aileleri neden,nasıl,buraya göndermek kimin fikriydi tarzı sorular sorarak bu çocukların hayatlarına mahveden aile, akraba veya tanıdıkların araştırılıp gerekirse yargılanmasına gerekiyor.
Burada ne sıkıntı var aileler çocuklarına dini egitim almasına istiyor diyebilirsiniz ama daha çocuğun çevreyi yeni yeni tanımaya başladığı zamanda allah şöyle allah böyle peygamber böyle şunu şunu yaptı vb şeyler söyleyip üstüne üstlük çocukların bilmediği, dolayısıyla anlamadığı bir dilde ezber yaptırarak çocukların beynini sulandırıp daha tanrı kavramına idrak edemeyecek bir çocuğu bu tarz seyleri empoze ederek çocuğun aklını kullanıp düşünmek yerine hiçbir şey sorgulamadan itaat etmeyi aşılıyorlar.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,961
Üyeler
163,418
Son üye
GurPac
Top Bottom