🔴İsrail & İran SAVAŞI BAŞLADI ! (KONU SÜREKLİ GÜNCEL)

Bu konu altında en güncel haberleri sizinle paylaşacağım, düzenli olarak eski haberler silinip yeni haberler paylaşılacak. Gündemi bu konu üzerinden takip edebilirsiniz.

İRAN MEDYASINI TAKİP ETMEK İÇİN 👉 https://tv.garden/ir

HABERLER 👇

🔴İran , Hürmüz Boğazını kapatabilir ! (Böyle bir durumda Türkiye ekonomik olarak ciddi oranda etkilenir, Türkiye petrol ithalatının önemli bir kısmını Hürmüz Boğazı üzerinden yapıyor. Olası bir kapanmada gelecek yakıt zamları enflasyona direkt etki eder.)

🔴İran Ulusal Siber Güvenlik Komutanlığı , İsrail e karşı geniş çaplı bir siber saldırı başlattıklarını duyurdu.

🔴ABD , Tel Aviv Büyükelçiliğinde ki bütün personelini tahliye etti.

🔴B-52 Bombardıman uçakları Diego Garcia adasına konuşlandı ! Adanın menzili içerisinde İran da bulunmakta.

🔴İran Genelkurmay Başkanı Musevi çektiği videoda İsrail e yaptıkları saldırıların sadece caydırıcı olduğu ve ilerleyen dönemde büyük çapta yeni saldırılar yapacaklarını ve İsraillilerin Tel Aviv ve Hayfa kentlerini terk etmesi gerektiğini söyledi.

🔴İran ın Tahran da ki Polis Komutanlığı binası vuruldu.

🔴İran , siber saldırılara karşı geçici internet kesintilerinin yaşanacağını duyurdu.
eğer sen bomba yağdırıp sivil öldürebilirken(!) adam eğer senin komuta kademelerinde bulunan adamlarını nokta atışıyla bakın toplu bir bombalama bile değil direkt hedefler ölecek şekilde saldırıp öldürebiliyorsa bu bildiğin ülkenin acizliğidir.
İran şu an aciz durumda .
Sosyal medyada algılar var ama dediğim gibi adam senin üst yönetimini kimseyi öldürmeden yatak odanda vuruyorsa daha açıklanacak bir şey yok.
İran güçlü ama israil daha güçlü.

valla dediklerin %100 doğru katılıyorum sana hocam. Bir görsel de israil çok fena girmiş iran ın kalbine. Uçak falan uçurduklarını söylüyorlardı. Nokta atışı komutanlar ölüyor. İran için durum kötü ama karşılık vermemesi de kendisine yapılan zorbalığın şiddetlenerek artmasına yol açacaktı. Gücün yettiğin kadar caydırmaya çalışacaksın. Rusya dediğiniz gibi tam bir kağıttan kaplan. Hala ukrayna işini çözemedi. İran da öyle ya da böyle ordu varsa israil bir yerden sonra vazgeçecektir ekonomik ve az çok da olsa ülkesinde yıkımları durdurmak için.
Ben sadece ana akım medyada iran lehine algı yapılıyor sanıyordum, halbuki sosyal medyada öyleymiş gerçekten. Ama sosyal medyada insanlar bence doğal olarak yanılırken televizyonu ne zaman açsam sadece İsrail'den vurulan yerleri gösteirliyor İran şöyle çaktı böyle vurdu vs. ben televizyonu uzun zamandır kullanmıyorum ama insanların doğru haber alamamasına üzülüyorum. Rusya onayladığınız gibi aslında Rusya'nın tarihini incelersek Putin'in bazı konularda başarılı olup ABD ile yarışabildiğini nasıl gösterdiğini anlamak lazım. Aslında Rusya hiç bir zaman ABD'yi geçemedi (sovyetler dahil) ve putin geldiğinde rezalet durumdaydı. Putin sonra iyi bir stratejiyle direkt savaşmak yerine uzantıları ile ülkeleri işgal etme politikasına geçti (gürcistan, suriye vs.) ve genel olarak başarı sağlandı. Ama mesela ukrayna gibi çok çok güçlü olmayan bir devleti dahi yıldıramadı, ABD ile bire bir savaşta gerçekten hiç bir şey yapamaz, bir de yorumumda söylediğim gibi Çin'de İsrail ile ticaretini kesemez / ABD ile sırf İran için savaşmaz. Gerçekten çok ileri görüşlü olmaya gerek yok bu iş iranın aleyhine bölünme ile, işgal edilmeyle bitecek. (Rejim yıkılabilir belki)
Evet, sosyal medya da ve ana akım medya da İran yok ediyor gibi bir algı var , ama işin iç yüzüne baktığında İran rejiminin bütün dünya ya rezil olduğu apaçık bir gerçek. 1 Gecede Genelkurmay Başkanı dahil komuta kademesindeki büyük isimler , nükleer bilimciler uyudukları odada öldürüldü. Bakın ev demiyorum, apartman demiyorum ODA diyorum , muazzam bir istihbarat operasyonuydu ilk gece olanlar. tarihte bu durumun emsali var mı emin değilim açıkçası , rejimin yatak odasına kadar girmişler. İsrail in bunu kendi imkanları ile yapabileceğini sanmıyorum, mutlaka ABD den istihbarat desteği aldılar. 2 Sivil öldürmekle 2 Genelkurmay Başkanı öldürmek arasında fark var diye düşünüyorum. Çok uzun süreler planlanmış bir şey olduğu belli. Hatta ben ABD nin Türkiye de ki Kürecik Radarını İsrail e destek vermek için bile gizlice kullanabileceğini düşünüyorum, bu benim düşüncem tabii bir kanıtım yok ama ABD den beklenebilecek bir şey. İşin özü sosyal medya da öyle bir hava yok ama ortada akademide ders kitaplarına konu olacak derecede büyük bir istihbarat olayı var. Bizim medyamızın İran`la bu kadar yakın ilgilenmesini hiç beklemezdim , bizim ülke şiilerden pek haz etmez normalde :D Bakalım zaman gösterecek neler olacağını. Ben ABD nin de dahil olacağını düşünüyorum. İran ın elinde şimdilik 2 koz var gibi duruyor ;

1. Nükleer silah (varlığı kesin değil.)
2. ve en önemli koz Hürmüz boğazı.
Hocam valla İran'lı değilim ama üst kademeden kurmayların ve genel kurmayların 2 KEZ öldürülmesinden ben utanıyorum. İsrail ile arada 2 güçlü fark var.
1- istihbarat seviyesi
2- teknoloji seviyesi
istihbarat operasyonları pek övmek istemiyorum ama muazzamdı harbiden, ABD desteği ile belki de ama yaptılar yani. Ve İran'ın füzeleri bile düşmüyor, dalga halinde yolladığı füzelerin haberlerine bakıp kaçı düşer diye oyun oynayabilirsiniz :d 8 füze yollamıştı hiç biri düşmedi, geçen 15 25 arasında füze yolladı (kaynaklara göre değişiyor) 2 3'ü düştü. Ve iran'ın 3k balistik füzesi var ve 800'ünü 5 günde kullandı. Ya hoca harbi durum çok açık irana yazık oldu, abd desteğiyle iktidara gelip abd ile ülkesini tarihe gömen mollaların cehennemde çekeceği var.

Bir de biz iran gibi değiliz uaua falan diyen milliyetçi bakmaktan aklıyla düşünemeyen mallar görüyorum, birebir aynı muammeleyi görürüz bu arada, belki biraz daha az rezil oluruz ama bizim savaş uçağı envanteri mesela f4 var hala var mı ötesi ve her konuda güçlü olduğumuz Yunanistan bile f35 sahip, ne diyebilirim ki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,258
Üyeler
183,253
Son üye
Theren1
Geri