Neler Yeni

#İstanbulsözleşmesi yaşatır mı?

Mertmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,094
İsim
Mert Enes Deniz
İlgilendiği Kategoriler
Playstation,Racing,Pc toplama
Desteklemeyene neden sormak zorunda değiliz dostlar onlar sadece konuyu açıp aşağı inip desteklemiyorum yazıyorlar.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Ben zaten burda önceden konusunu açmıştim sözleşme lgbt bireylerinide korumaya yönelik lakin lgbt grublarina terör örgütlerinden yardim yapiliyor ve bu sözleşmenin " bütün canlilari " kisminda erkeklerinde katildiğini düşünmüyorum

Mertmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,094
İsim
Mert Enes Deniz
İlgilendiği Kategoriler
Playstation,Racing,Pc toplama
Ben zaten burda önceden konusunu açmıştim sözleşme lgbt bireylerinide korumaya yönelik lakin lgbt grublarina terör örgütlerinden yardim yapiliyor ve bu sözleşmenin " bütün canlilari " kisminda erkeklerinde katildiğini düşünmüyorum
Lgbt konusunda cidden bir şey demiyorum tümör gibiler iyi huylu da var kötü huylu da var.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Selamlar, bugün çok derin bir konuya kısaca el atıyorum. Soru cevap şeklinde olucaktır iyi okumalar.

Not: Tüm kadınların daha barışçıl, daha sakin bir dünyada yaşaması için dua ediyor, sevgi ile kucaklıyor ve Canım anamdan başlayarak 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum.😍🥰

NEDİR BU İSTANBUL SÖZLEŞMESİ?
Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi ya da bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

Sözleşme Avrupa Konseyi tarafından desteklenmektedir ve taraf devletleri hukukî olarak bağlar. Sözleşmenin dört temel ilkesi; kadına yönelik her türlü şiddetin ve ev içi şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması, suçların kovuşturulması, suçluların cezalandırılması ve kadına karşı şiddet ile mücadele alanında bütüncül, eş güdümlü ve etkili işbirliği içeren politikaların hayata geçirilmesidir. Kadına karşı şiddeti bir insan hakkı ihlali ve ayrımcılık türü olarak tanımlayan, bağlayıcı nitelikte ilk uluslararası düzenlemedir. Tarafların sözleşme kapsamında vermiş oldukları taahhütler, bağımsız uzmanlar grubu GREVIO tarafından izlenmektedir.[1]

CİDDEN BU SÖZLEŞME YAŞATIR MI?
Şahsen çok yararlı olur. FAKAT kanun hiç bir türlü yetmez, eğitim ile öğretilmelidir kesinlikle.

NASIL VE NEREDE EĞİTİM ŞEKLİ OLMALIDIR?
Öncelikle insan canlıyı sevmeyi öğrenmelidir kanımca. Aile şefkat ile davranmalı fakat gerektiği zaman sert çıkıp adaletli olmalıdır. Bir çok kişinin dediği gibi önce eğitim ailede ve evde başlar, Okulda devam eder, Okul sadece MATEMATİK öğretilen yer olmamalı artık bence.

SADECE KADINLAR İÇİN Mİ OLMALI SENCE?
Hayır, kanunlarımız çok gelişmiş değil. Bu sözleşme tüm canlıları koruma amaçlı bir yönelgeye dönüşebilir şahsen. Mesela günümüzün kanayan yarası hayvan hakları, Hayvanları mal olarak gören bir ülkede yaşıyoruz maalesef. Yakın zaman içerisinde adaletin yerini bulma temellisi ile.

İstediğiniz soruları aşağıda belirtebilirsiniz.

Sevgi ve adalet ile kalın.
Bu sözleşmeden etkilenen erkekler dişarida kalirken soğuktan ölenler var tabi medyaya çikmiyor benim ailemdede annem evden kaçip teyzemin yanina gidip babam evde bize yemek getirirken uzaklaştirma getirdi bu normalmi

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yakup Vatansever

Ekler

• screenshotAtUploadCC_1615206019238.png
    screenshotAtUploadCC_1615206019238.png
    22.9 KB · Hit: 31

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Kanunla hiç bir şeyi durduramayız. Öncelikle insanımızı eğitmemiz gerek. Herhangi bir kanun ya da sözleşmenin şiddeti durduracağını zannetmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Yakup Vatansever
Lgbt konusunda cidden bir şey demiyorum tümör gibiler iyi huylu da var kötü huylu da var.
Çok sokak ağızı ile yazıcam ve konudan uzaklaşmak istemiyorum ama fikrimi söylemek istiyorum bu konuda LGBTİQ+ ı desteklemiyorum en büyük sebebi dünyamın Aldous Huxley 'in ''Cesur Yeni Dünya''sına dönmesini istemiyorum ve büyük şirketler bunları kullanarak güzel pazar oluşturuyorlar bknz:Netflix in Aşk 101 Osman ın eşcinsel olduğunu konuşulması sırası en iyi reklamı yapıp hayvan gibi üye çekmesi ki bu sayısal veridir ciddi bir artış olmuşturda. Eğer daha niye desteklemiyorum diye sorarsanız uzun uzun yazabilirim hatta farklı konu bile açabiliriz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet, siyaset yasak olduğu için bir şey diyemiyorum.
Çok siyasete girmeden açıklama yapabilirsin bence çünkü adam başından geçen olayı anlatmış ve internette araştırdığımızda yürürlükte olduğunu görüyoruz ki uygulamayla mağdur düştüğünü söyleyenlerde var demek ki uygulanıyormuş...

Top Bottom