Neler Yeni

İşte o çok sorulan "Windows 11'e geçilir mi?" sorusunun cevabı

Ziona

80+ Silver
Öncelikle merhaba sevgili forum üyeleri o çok sorduğunuz ve benim artık bıktığım "Windows 11'e geçilir mi?" sorusunu cevaplıyorum. İlk olarak sisteminiz aşşağıdaki gibi veya daha iyi değilse KURMAMANIZI tavsiye ediyorum.

Ufak bir not: Windows 11'de ki çoğu bug düzeltilmiş durumda, neredeyse bugsuz. (bug = yazılım kaynaklı hata)

Bir not daha: Windows 11 kullanıcısıyım

Not 2: Eğer sisteminiz 8GB ram ve üstü değilse geçmenizi önermem.

İşlemci: 1GHz 2 çekirdek 64 bit işlemci veya daha iyi bir işlemciye ihtiyacınız var.

Ram: 4GB ve üzeri Ram(bellek)e ihtiyacınız var.

Depolama: 64GB ve üzeri depolama birimine ihtiyacınız var.

TPM: 2.0 destekli bir anakarta ihtiyacınız var.

Ekran kartı (GPU): WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu bir ekran kartına ihtiyacınız var.

Monitör: Eğer monitörünüz 9" daha büyük ve minumum 720p bir monitöre ihtiyacınız var.

Eğer sisteminiz bu gereksinimleri karşılıyorsa Windows 11 kurulumuna başlayalım.

1) Windows 11 Installation Assistant
dosyasını Microsoft'un orjinal sitesinden indirdikten sonra minimum 16 GB bir USB aygıtını bilgisayarınıza bağlayınız.
2) Windows 11 Installation Assistant dosyasını açıp USB belleğinize dosyaları yükleyebilirsiniz.
3) Bu aşama alternatif olarak daha önceki işlemleri yapmayıp dosyalar kaybolmadan yüklemek isteyen kullanıcılar içindir USB belleğe ihtiyaç olmaksızın "Windows 11'e yükselt ve dosyaları koru" seçeneğine basarsanız daha uğraşsız bir şekilde geçebilirsiniz ancak temiz kuruluma göre sisteminiz daha yavaş çalışacaktır.
4) Bios ayarlarına gelip TPM 2.0 ayarını açın.
5) Anakartınıza göre değişecek olan tuşlara basın genellikle f11,f12,delete tarzı tuşlar olur.
6) Bu aşamadan sonra "Yükle" butonuna bastığınız zaman sizden bir "Windows 11 key" isteyecek o bölüme aşşağıda sürümlere göre verdiğim lisans anahtarını yazın.

Pro: W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
Home: TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99
7) Bu aşamada sizin bölümlenmiş diskleriniz gözükecek ve bu bölümlenmiş diskleri silmeniz gerekmekte (bu işlemde kişisel verileriniz silinecektir)
8) Tek bir disk bölümü kaldığı zaman o diski seçip devam edin.
9) Windows 11'in kurulumunun devamı çok basit herkes yapabilir umarım forumda açılan "Windows 11'e geçilir mi?" sorularını azalcağını umut ederek bu konuyu da şimdi paylaşıyorum, geçilir mi geçilmez mi siz karar verin.

Son düzenleme:

Ladidadi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Ulaş
Butun bunlara ne gerek var? Kal 10'da devamke.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,947
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR

Caelius

80+ Silver
Öncelikle merhaba sevgili forum üyeleri o çok sorduğunuz ve benim artık bıktığım "Windows 11'e geçilir mi?" sorusunu cevaplıyorum. İlk olarak sisteminiz aşşağıdaki gibi veya daha iyi değilse KURMAMANIZI tavsiye ediyorum.

Ufak bir not: Windows 11'de ki çoğu bug düzeltilmiş durumda, neredeyse bugsuz. (bug = yazılım kaynaklı hata)

Bir not daha: Windows 11 kullanıcısıyım

Not 2: Eğer sisteminiz 8GB ram ve üstü değilse geçmenizi önermem.

İşlemci: 1GHz 2 çekirdek 64 bit işlemci veya daha iyi bir işlemciye ihtiyacınız var.

Ram: 4GB ve üzeri Ram(bellek)e ihtiyacınız var.

Depolama: 64GB ve üzeri depolama birimine ihtiyacınız var.

TPM: 2.0 destekli bir anakarta ihtiyacınız var.

Ekran kartı (GPU): WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu bir ekran kartına ihtiyacınız var.

Monitör: Eğer monitörünüz 9" daha büyük ve minumum 720p bir monitöre ihtiyacınız var.

Eğer sisteminiz bu gereksinimleri karşılıyorsa Windows 11 kurulumuna başlayalım.

1) Windows 11 Installation Assistant
dosyasını Microsoft'un orjinal sitesinden indirdikten sonra minimum 16 GB bir USB aygıtını bilgisayarınıza bağlayınız.
2) Windows 11 Installation Assistant dosyasını açıp USB belleğinize dosyaları yükleyebilirsiniz.
3) Bu aşama alternatif olarak daha önceki işlemleri yapmayıp dosyalar kaybolmadan yüklemek isteyen kullanıcılar içindir USB belleğe ihtiyaç olmaksızın "Windows 11'e yükselt ve dosyaları koru" seçeneğine basarsanız daha uğraşsız bir şekilde geçebilirsiniz ancak temiz kuruluma göre sisteminiz daha yavaş çalışacaktır.
4) Bios ayarlarına gelip TPM 2.0 ayarını açın.
5) Anakartınıza göre değişecek olan tuşlara basın genellikle f11,f12,delete tarzı tuşlar olur.
6) Bu aşamadan sonra "Yükle" butonuna bastığınız zaman sizden bir "Windows 11 key" isteyecek o bölüme aşşağıda sürümlere göre verdiğim lisans anahtarını yazın.

Pro: W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
Home: TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99
7) Bu aşamada sizin bölümlenmiş diskleriniz gözükecek ve bu bölümlenmiş diskleri silmeniz gerekmekte (bu işlemde kişisel verileriniz silinecektir)
8) Tek bir disk bölümü kaldığı zaman o diski seçip devam edin.
9) Windows 11'in kurulumunun devamı çok basit herkes yapabilir umarım forumda açılan "Windows 11'e geçilir mi?" sorularını azalcağını umut ederek bu konuyu da şimdi paylaşıyorum, geçilir mi geçilmez mi siz karar verin.
Direk yukseltme ile de gecilebilir

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Sürükle bırak gelene kadar boş iş Windows 11. 22H2'de adam olur ama.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,706
Üyeler
166,067
Son üye
Snowbird
Top Bottom