İstediğim performansı alamıyorum

Reaksiyon skoru
3
Sistemimin iyi oldupunu düşünüyorum
Özellikleri:
Anakart: MSI B-365m PRO-VH
İşlemci: I5 9600kf
Ekran Kart: MSI GeForce RTX2060 Super Venus gp oc
Ram: Corsair Vengeace 16GB 3000mhz
Soğutma: Sistemi:Corsair H115 i Platinium
Kasa: Xigmatek İstanbul
Sistem özelliklerim bunlar olmasına rağmen CS:GO da 150 210 FPS (düşük yüksek ayarlar karışık 4:3 oynuyorum) GTA 5 de 60 fps ortalama arada 27 fps e düşüyor (full ayarlarda) rdr2 de 31-29 fps alıyo yüksek ayarlarda düşürürsem grafik ayarlarını bu sefer fps neredeyse aynı kalıyor işlemciyi kullanmaya çalışıyo bu sefer ne yapacağımı şaşırdım tüm driverlar güncel Yardım ederseniz sevinirim :)

PSU ve disk nedir?

amlamadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ısı sorunum yok oyunlarda işlemci 60 ı çok geçmiyo tam yğkte sşstres testşnde 70 i çok geçmiyo ekran kartım 70 civarı ısınıyor çoğunlukla

bende eskiden oyun başlattıktan sonra 1-2 dk sonra ekran gitme sorunu vardı ve sadce güç kaynağı depştirdim ve her şey düzeldi sende de böle bir durum olabilir bunun için bir bilgisayarcıya başvurabilirsin bu srunun tek bir sebebi olmaya bilir pc ni temizle belki tozsal bir durum da bulunabilir inş istediğin performansa ulaşırsın :)

bende eskiden oyun başlattıktan sonra 1-2 dk sonra ekran gitme sorunu vardı ve sadce güç kaynağı depştirdim ve her şey düzeldi sende de böle bir durum olabilir bunun için bir bilgisayarcıya başvurabilirsin bu srunun tek bir sebebi olmaya bilir PC ni temizle belki tozsal bir durum da bulunabilir inş istediğin performansa ulaşırsın :)
daha toplayalı 2 ay oldu olmadı bilgisayarıma temiz bakıyorum vatanadan aldım kendi power supply ı 2. günde patladı (sigorta attığı için patladı :D) gittim yenisini aldım power supply ın ama içi tertemiz bal dök yala yani :)

daha toplayalı 2 ay oldu olmadı bilgisayarıma temiz bakıyorum vatanadan aldım kendi power supply ı 2. günde patladı (sigorta attığı için patladı :D) gittim yenisini aldım power supply ın ama içi tertemiz bal dök yala yani :)
İçi ne kadar temiz olursa olsun kalitesiz ise yine patlar.
Şuan kullandığınız PSU nedir?
SSD ve HDD nedir? marka model.
Patlama'dan sonra mı olmaya başladı bu sorun?
Eski PSU neydi?

Sistemimin iyi oldupunu düşünüyorum
Özellikleri:
Anakart: MSI B-365m PRO-VH
İşlemci: I5 9600kf
Ekran Kart: MSI GeForce RTX2060 Super Venus gp oc
RAM: Corsair Vengeace 16GB 3000mhz
Soğutma: Sistemi:Corsair H115 i Platinium
Kasa: Xigmatek İstanbul
Sistem özelliklerim bunlar olmasına rağmen CS:GO da 150 210 FPS (düşük yüksek ayarlar karışık 4:3 oynuyorum) GTA 5 de 60 fps ortalama arada 27 fps e düşüyor (full ayarlarda) rdr2 de 31-29 fps alıyo yüksek ayarlarda düşürürsem grafik ayarlarını bu sefer fps neredeyse aynı kalıyor işlemciyi kullanmaya çalışıyo bu sefer ne yapacağımı şaşırdım tüm driverlar güncel Yardım ederseniz sevinirim :)
Eğer oyunlarda yeterince performans alamıyorsan sana tavsiyem oyun ayarlarından oyun çözünürlüğünü 1028x768 e alman bu şekilde oyunlarda daha yüksek bir performans alabilirsin birde overclock deneyebilirsin ama sana tavsiyem overclock ayarını bilgisayarcına yaptır

eski psu
İçi ne kadar temiz olursa olsun kalitesiz ise yine patlar.
Şuan kullandığınız PSU nedir?
SSD ve HDD nedir? marka model.
Patlama'dan sonra mı olmaya başladı bu sorun?
Eski PSU neydi?
kasananın içinden çıkan 650w xigmatek power ı benim aldığım Aero Cool KCAS PLUS 600w 80 plus bronze sertifikalı bir power supply
harddisk olarak toshiba ve wd nin 1 er tb lık harddiskleri var bir tane de 500gb toshibanın m2 ssd si var

Eğer oyunlarda yeterince performans alamıyorsan sana tavsiyem oyun ayarlarından oyun çözünürlüğünü 1028x768 e alman bu şekilde oyunlarda daha yüksek bir performans alabilirsin birde overclock deneyebilirsin ama sana tavsiyem overclock ayarını bilgisayarcına yaptır
overclock için almıştım sıvı sıoğutmayı ama bir sürü forumda gezindim b365 m anakartlar i5 9600 kf yi 3.7 ghz den maksimum 4.3 e çıkarmama izin veriyo ki bende öyle kullanıyorum intel xtu programından yaptı işlemi

çözünürlük düşürdüğümde gta tarzı oyunlarda fps düşüyor çünkü bu sefer işlemciye yük bindiriyor

Geri