Neler Yeni

İsteklerime Göre Ortalama 5000 TL Dizüstü Önerisi

EEmre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre
Herkese kolay gelsin. Artık bir dizüstü almam gerekiyor gibi görünüyor. Bu yaz staj yapacağım ve yanıma alabileceğim bir bilgisayar olmadığından artık alma zorunluluğuna giriyorum.

İstediklerimi karşılayan bir cihaz bulamıyorum bir türlü. Oyun oynamayı geçiyorum, bütçe değil ama taşınabilirlik imkanı yok ondan oyun bilgisayarları ile uğraşamam.

İstediğim: İşlemcisi düzgün olsun. RAM olarak isterse 4 olsun sıkıntı yok ama lehimli olacaksa iş değişiyor, 16GB gerekli şu anda 8 bile doluyor kullandığım uygulamalarda. GPU olarak da en azından yavaştan eskiyen oyunları oynayabileyim, içimde kalmasın. Asıl önemli olan kısım taşınabilirlik benim için. Ne kadar küçük ve hafif o kadar iyi olur.

Fiyatı başlığa temsili yazdım diyebilirim. Binlerce TL üzerine çıkmak istemem özellikle oyun bile oynayamayacağım bir bilgisayar için. Ama beğendiğim modeller için esnemekte sıkıntı olmaz. Yazan herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Flamesa

80+ Silver
Ramleri lehimli istemeseniz daha güzel laptop bulunabilirdi. Kriterlerinize göre bulabildiğim en f/p laptop bu.

EEmre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Herkese cevapları için teşekkür ederim. G8 250 bana da en mantıklı gelen model, 4500U ile 1135G7 başa baş sayılırlar.

Yine de 1.5KG altı ve 14" bir bilgisayar daha da ilgimi çekerdi. Onun için de bulabildiğim sadece bulabildiğim alttaki bilgisayar var.

Açıkçası ortalama aynı fiyata 1135G7 yerine 1035G1 almak istemem ama 300 gram hafiflik ve 14" olmasından dolayı kafam karışık diyebilirim.

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Herkese cevapları için teşekkür ederim. G8 250 bana da en mantıklı gelen model, 4500U ile 1135G7 başa baş sayılırlar.

Yine de 1.5KG altı ve 14" bir bilgisayar daha da ilgimi çekerdi. Onun için de bulabildiğim sadece bulabildiğim alttaki bilgisayar var.

Açıkçası ortalama aynı fiyata 1135G7 yerine 1035G1 almak istemem ama 300 gram hafiflik ve 14" olmasından dolayı kafam karışık diyebilirim.
Onu da alabilirsiniz şuan 1035G1 işlemcili farklı bir cihazdan yazıyorum. İşlemcinin render, oyun ve pil ömrü performansından oldukça memnunum. Eğer hafiflik için performanstan feragat ederim derseniz bunu öneririm.

EEmre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Onu da alabilirsiniz şuan 1035G1 işlemcili farklı bir cihazdan yazıyorum. İşlemcinin render, oyun ve pil ömrü performansından oldukça memnunum. Eğer hafiflik için performanstan feragat ederim derseniz bunu öneririm.

Gerçekten en beğendiğim bilgisayarı attınız. Neredeyse her anlamı ile mükemmel olduğunu düşünüyorum. Rakiplerine kıyasla metal kasası, IPS ekranı ve Type-C ile şarj olması beni bitiriyor resmen. Ama ondaki 8GB lehimli olduğundan kararsızım, 16GB RAM beni çok rahatlatır.

Tüm istediklerimi bir arada toplayan bilgisayar yok gerçekten, her türlü bir şeylerden feragat etmek durumundayım gibi.

Bu arada cihazınızda denediğiniz oyunların FPS değerlerini paylaşabilir misiniz mümkünse? 1035G1 alma ihtimalim de duruma göre oldukça yüksek olduğundan sizin yorumunuzu da alabilirim.

Son düzenleme:

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Gerçekten en beğendiğim bilgisayarı attınız. Neredeyse her anlamı ile mükemmel olduğunu düşünüyorum. Rakiplerine kıyasla metal kasası, IPS ekranı ve Type-C ile şarj olması beni bitiriyor resmen. Ama ondaki 8GB lehimli olduğundan kararsızım, 16GB RAM beni çok rahatlatır.

Tüm istediklerimi bir arada toplayan bilgisayar yok gerçekten, her türlü bir şeylerden feragat etmek durumundayım gibi.

Bu arada cihazınızda denediğiniz oyunların FPS değerlerini paylaşabilir misiniz mümkünse? 1035G1 alma ihtimalim de duruma göre oldukça yüksek olduğundan sizin yorumunuzu da alabilirim.
CS:GO 1080P en düşük ayarlar 60 70 FPS

Valorant 1080P en düşük ayarlar 65 FPS

ETS 2 1080P en yüksek ayarlar 30 FPS

GTA V 720P en düşük ayarlar 30 40 FPS

Başka oyun denemedim, bir de harici ekran kartı olan MX350 ile denediğim oyunlar var

CS:GO 1080P en düşük ayarlar 180 200 FPS

Valorant 1080P orta ayarlar 130 FPS

ETS2 1080P en yüksek ayarlar 55 60 FPS

Rainbow Six Siege 1080P en düşük ayarlar 80 FPS

GTA V 1080P en düşük ayarlar 70 80 FPS

Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha bu arada işlemcinin render performansı da çok iyi 15 dakikalık videoyu 7 8 dakikada renderlayabiliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burada başka oyunlarda da test edilmiş.

Top Bottom