Neler Yeni

İstemeden Tavuğu Berbat Ettim Sizinde Bunun Gibi Anılarınız Varmı

Katılım
24 Ağustos 2020
Mesajlar
321
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Arda
İlk Defa Ailem Yemek Yapmayı Bana Bıraktılar Tavuk Baget (Bageti Pirzola Şelinde Kestirdim Kemiğini Bıraktım 2 Sininde Derisinide Bıraktım) Ve Kanat Ucu Kullandım Baharat Olarak Tane Karabiber Pul Biber Tuz Kullandım Döküm Yağsız Tavaya Attım Hiç Eti Çizmedin Tavuğuda Yağlamadım Ocak Son Güçtü Süreki Açıktı Piştikten Sonra İnanılmaz Bir Yanık Tadı Geldi İçi Orta ulu Oldu Ben Farketmesemde Ailem İçinin Çiğ Olduğunu Söyledi Nerede Yanlış Yaptım
 

Hsynay

80+
Katılım
25 Haziran 2021
Mesajlar
243
Şimdi seninle engin yemek bilgilerimden birazını paylaşacağım
1. Adım: Tavada pişecek tavuk fazla baharatlanmaz baharat fazla olursa tavada o baharatlar dökülür ve yanar tavuğun tadı kötü olur baharat olarak biraz sıvı yağ, tuz, çok az pul biber, çok az karabiber ve isteğe göre az bir miktar da kekik atabilirsin bu şekilde tavuğu sosladıktan sonra tavuğu bir kaba koy ve kabın ağzını streç film ile kapat ve 1 saat buzdolabında beklet

2. Adım: tavanın dibini çok az yağla ve tavayı iyice yüksek ateşte ısıt tava ısınınca tavanın altını orta ateşte al sonra tavuğu dolaptan çıkar baharat kabın dibine çökeceği için bir defa karıştır sonra tavuğu düzgün bir şekilde tavaya yerleştir ve 2 veya 3 dakika hiç çevirme bir taraf iyice pişince diğer tarafı de çevir 3 dakika da diğer tarafı pişir küçük bir taktik vereyim tavuğun 2 tarafıda pişince Ocak hala yanarken tavaya yarım çay bardağı su dök ve bu su iyice çekene kadar pişirin su tamamen çekilene kadar ocağı söndürme böylece tavuk pamuk gibi yumuşak ve sulu sulu lezzetli olur ama dediğim gibi suyu koyunca iyice su çekişene kadar tavukları çevir suyun içinde zaten 2 veya 3 dakikada su çekişecektir AFİYET OLSUN
 

yureksyz

80+ Silver
Katılım
17 Haziran 2020
Mesajlar
4,771
En İyi Cevap
3
Tavada tavuk yapacaksan önce haşla sonra dışını mühürle. Öyle daha güzel oluyor.
 
Top Bottom