Neler Yeni

İşyerimden Tazminat Alabilir Miyim?

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Ben 4 yıldır Havalimanında taşeron bir firmada çalışıyorum, işten ayrılmamak için bedelli gideyim 1 ay dedim.

Normalde tazminatı verip geri de işe almaları gerektiğini söyledim ( 1 ay bedelli gidilmesi durumunda )

Öyle bir şeyin olmadığını söylediler, tazminatını alırsan çıkarırız, geri geldiğinde düşünürüz, bakarız dediler.

Diğer arkadaşlarım çıktı girdi geri aldılar, tazminat da verdiler.

Böyle bir kural varmış, bedelli gidene hem tazminat hem geri dönüş yaptırmaları gerekiyormuş.

Ben gittim geldim, şimdi başka bir işe girmeyi düşünüyorum.

Tazminat hakkımı şuan alabilir miyim? Eğer böyle bi zorunlulukları varsa beni kandırmış oluyorlar.

Kim bilerek tazminatını bırakır ki?

Şubat 2022' de gittim, yasal olarak bu hakkım var mı?

Ayrıca o ay için ücretsiz izin imzalattılar tazminatı almadığım için.

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ben 4 yıldır Havalimanında taşeron bir firmada çalışıyorum, işten ayrılmamak için bedelli gideyim 1 ay dedim.

Normalde tazminatı verip geri de işe almaları gerektiğini söyledim ( 1 ay bedelli gidilmesi durumunda )

Öyle bir şeyin olmadığını söylediler, tazminatını alırsan çıkarırız, geri geldiğinde düşünürüz, bakarız dediler.

Böyle bir kural varmış, bedelli gidene hem tazminat hem geri dönüş yaptırmaları gerekiyormuş.

Tazminat hakkımı şuan alabilir miyim? Eğer böyle bi zorunlulukları varsa beni kandırmış oluyorlar.

Hakkın yok diye biliyorum. Gitmişsin gelmişsin birde ücretsiz izin kullanmışsın.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

Tazminatı kabul edip işten çıksan alırdın da şuan alamazsın.

Yasin / EsquaReD

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,017
İsim
Yasin
Hocam o firma bedelli yaptığın için seni işten bile çıkarmamış. Ücretsiz izin yazmışlar askerlik boyunca. Eğer işten askere gittim diye cikartilirsan ücretsiz izin muhabbetini aç.
Öbür türlü ya kaldığın yerden işine devam etmen gerekiyor, ya da tazminatını sana verip işten komple ayrilirsin.

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam o firma bedelli yaptığın için seni işten bile çıkarmamış. Ücretsiz izin yazmışlar askerlik boyunca. Eğer işten askere gittim diye cikartilirsan ücretsiz izin muhabbetini aç.
Öbür türlü ya kaldığın yerden işine devam etmen gerekiyor, ya da tazminatını sana verip işten komple ayrilirsin.
Yani yasal olarak hakkım yok mu?

Şirket tazminatı verince almakla yükümlü değil mi 1 ay giden işçiyi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,255
Üyeler
167,629
Son üye
Hasan_Aydn
Top Bottom