Crane
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 48
- İsim
- Ethem Şahin
Merhaba herkese, iyi akşamlar. Erasmus için vize başvurusunda bulunmuştum fakat red aldığımı öğrendim bugün itibariyle. Maddi durumumu orada yaşamam için yeterli görmediklerinden dolayı red vermişler. Yaklaşık 6 aydır bu vizeyi alabilmek için uğraşmaktayım. Erasmus öğrencileri için normalde vize işlemlerinin çok daha kısa sürdüğünü ve genelde problem yaşamadıklarını önceden duymuştum fakat benim durumumda farklı oldu sanırım. Anlamadığım nokta ailemin gelir beyanları, alacağım 3000 Euro üzerindeki burs ve banka hesabımda 170.000 TL ile nasıl red aldığım. Bir üniversite öğrencisinden nasıl bir gelir bekliyorlar bilmiyorum. Cebimde milyonlar olması mı gerekiyor vize alabilmem için. Cebimde neredeyse 8000 Euro bulunmaktaydı ve bu para oradaki asgari ücretli bir çalışanın birkaç aylık maaşına tekabül ediyor. 6 aylık bir süreçte bir öğrenci için mükemmel bir para bu. Tamamen bilinçli red verildiğine inanıyorum. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Şu anda karara itiraz hakkım bulunuyor fakat ne yapmam gerektiği konusunda kimseden bir yardım alamadım. Bilgili arkadaşlarım yardımcı olursa çok minnettar olurum.